reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

reklama
Przepraszam Zielona Maupa ale najpierw nie mogłam dodać swojego postu a potem się zalogować, czy zawsze tak ten serwis działa ????Chcialam tylko dodać ze generalnie to bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek forum dla mam Polek w Kanadzie, szukałam już na wielu blogach.Jaka u was pogoda bo chyba jesteś z Ottawy???

Pestka, ano trudno znalezc. Kiedys trafilam na forum, ktore dziala calkiem preznie, przynajmniej w porownaniu do innych. Nie podobalo mi sie tam jednak. Dziwnie mi sie czytalo wymijajace odpowiedzi, razilo mnie notoryczne zlewanie rozmowcy i do szalu doprowadzalo ciagle utyskiwanie na zwyczaje kanadyjskie oraz wszelkie roznice miedzy Kanada, Polska i Anglia. Malo wazne.

Czy BB zawsze dziala zle? Ja jestem tu od lat i nie mam wiekszych problemow. Jasne, od czasu do czasu cos sie sypnie, ale bez szalu ;-)

A u nas mokro jest. 0stopni, wiec wszystko sie rozpuszcza, plucha straszna. Dobrze, ze nie wieje. Zdecydowanie wole nawet -20 z pieknym sloneczkiem i bez wiatru :tak: Nawet wybralysmy sie do sklepu z mloda, ale ona co chwile, ze nie ma sily i musialam ja na rekach targac. Leniwiec straszny z niej bywa :tak:

Pestka, od jak dawna mieszkasz w Kanadzie? I kiedy Twoje dzieciaki maja urodziny? Tak z ciekawosci pytam ;-)

Moje dzieciaczki są z grudnia (synek) i z września corcia,także wesoło jest hehe.W Kanadzie jestem już czy dopiero 9 lat, moi znajomi już maja dorosłe dzieci albo jeszcze nie maja. U nas pogoda tez byle jaka niby na plusie 2 ale ponury wieje ,tez wole minusy i słoneczko.Ach co tu narzekać zima się kończy poza tym mieszkamy w Kanadzie.Jesli chodzi o fora/blogi to ja czytam te angielski jezyczne baby center ale dużo można sie dowiedzieć na temat rozwoju dzieciaczkow więc czytam to i owo.Ps.czasami czytam jakieś Polskie fora ale czasami wypowiedzi wydają mi sie wręcz agresywne .

Oj, my jestesmy swiezynkami w Kanadzie :tak: Kilka miesiecy temu mezowi zaproponowano prace, dostal pozwolenia i co tam jeszcze trzeba i jest tu od 2 miesiecy, a my z Kostka dolecialysmy w polowie stycznia. NIestety na wizie turystycznej, ale i tym sie zajmiemy :tak:

Mala w kwietniu skonczy 3 lata.

Czy sie przyzwyczailam? Ha, lubie takie pytania. Szczesliwie nie mam problemow z adaptacja. Przenosilam sie juz z jednego do drugiego kraju, wiec emigrowanie nie jest mi straszne ;-)

Zielona maupa to wy juz na miejscu? i jak malutka zadowolona?czytalamwczesniej ,ze sie tutaj wybieracie....:) a poza tym, az oczka przecierałam ze zdziwienia ,ze forum jakby ruszylo:))) fajnie jakbysmy sie tutaj rozkrecily na dobre:) hahaah

Pozdrawiam Was dziewczeta:* milej niedzieli:)

Zielona Maupo to twoja córeczka niewiele młodsza od mojego Lukaszka bo on jest z 22 grudnia 2009 .Dzieci w tym wieku są takie śmieszne ale tez potrafią już dać czadu.Moj Luki dopiero rozwija sie w mówię,myśle ze przedszkole mu w tym pomaga,trochę sie martwilam bo we wrześniu idzie do junior kindergarten a on jest raczej niesmialym dzieckiem.A jak twoja córeczka, bo zauważyłam ze raczej dziewczynki szybciej łapią pewne rzeczy i tak jakby sie szybciej rozwijały.Moja Olivka jest zupełnie inna niż brat,ciekawa wszystkiego i wszystkich, o dziwo nie boi sie obcych jak trzymają ja na rękach.Fajne te moje szkraby:))))

reklama
To rzeczywiście od połowy stycznia to niewiele upłynęło więc trochę nie wypada sie pytać czy ci sie podoba.Mi przyzwyczajenie i lubienie tego kraju zajęło jakieś 3 lata.Ale ja generalnie nie lubię zmian i jak gdzieś już osiade to jak "kwoka" hehe.
Ps.jesli dłuższy czas nie dopisuje to przepraszam , zawsze któreś z moich pociech potrzebuje mamy.Moj syn już domaga sie mojego komputera a moja corcia przespala sie 20 minut i znów gotowa do zabawy.

Do góry