reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

reklama
Przepraszam Zielona Maupa ale najpierw nie mogłam dodać swojego postu a potem się zalogować, czy zawsze tak ten serwis działa ????Chcialam tylko dodać ze generalnie to bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek forum dla mam Polek w Kanadzie, szukałam już na wielu blogach.Jaka u was pogoda bo chyba jesteś z Ottawy???

Pestka, ano trudno znalezc. Kiedys trafilam na forum, ktore dziala calkiem preznie, przynajmniej w porownaniu do innych. Nie podobalo mi sie tam jednak. Dziwnie mi sie czytalo wymijajace odpowiedzi, razilo mnie notoryczne zlewanie rozmowcy i do szalu doprowadzalo ciagle utyskiwanie na zwyczaje kanadyjskie oraz wszelkie roznice miedzy Kanada, Polska i Anglia. Malo wazne.

Czy BB zawsze dziala zle? Ja jestem tu od lat i nie mam wiekszych problemow. Jasne, od czasu do czasu cos sie sypnie, ale bez szalu ;-)

A u nas mokro jest. 0stopni, wiec wszystko sie rozpuszcza, plucha straszna. Dobrze, ze nie wieje. Zdecydowanie wole nawet -20 z pieknym sloneczkiem i bez wiatru :tak: Nawet wybralysmy sie do sklepu z mloda, ale ona co chwile, ze nie ma sily i musialam ja na rekach targac. Leniwiec straszny z niej bywa :tak:

Pestka, od jak dawna mieszkasz w Kanadzie? I kiedy Twoje dzieciaki maja urodziny? Tak z ciekawosci pytam ;-)

Moje dzieciaczki są z grudnia (synek) i z września corcia,także wesoło jest hehe.W Kanadzie jestem już czy dopiero 9 lat, moi znajomi już maja dorosłe dzieci albo jeszcze nie maja. U nas pogoda tez byle jaka niby na plusie 2 ale ponury wieje ,tez wole minusy i słoneczko.Ach co tu narzekać zima się kończy poza tym mieszkamy w Kanadzie.Jesli chodzi o fora/blogi to ja czytam te angielski jezyczne baby center ale dużo można sie dowiedzieć na temat rozwoju dzieciaczkow więc czytam to i owo.Ps.czasami czytam jakieś Polskie fora ale czasami wypowiedzi wydają mi sie wręcz agresywne .

Oj, my jestesmy swiezynkami w Kanadzie :tak: Kilka miesiecy temu mezowi zaproponowano prace, dostal pozwolenia i co tam jeszcze trzeba i jest tu od 2 miesiecy, a my z Kostka dolecialysmy w polowie stycznia. NIestety na wizie turystycznej, ale i tym sie zajmiemy :tak:

Mala w kwietniu skonczy 3 lata.

Czy sie przyzwyczailam? Ha, lubie takie pytania. Szczesliwie nie mam problemow z adaptacja. Przenosilam sie juz z jednego do drugiego kraju, wiec emigrowanie nie jest mi straszne ;-)

Zielona maupa to wy juz na miejscu? i jak malutka zadowolona?czytalamwczesniej ,ze sie tutaj wybieracie....:) a poza tym, az oczka przecierałam ze zdziwienia ,ze forum jakby ruszylo:))) fajnie jakbysmy sie tutaj rozkrecily na dobre:) hahaah

Pozdrawiam Was dziewczeta:* milej niedzieli:)

Zielona Maupo to twoja córeczka niewiele młodsza od mojego Lukaszka bo on jest z 22 grudnia 2009 .Dzieci w tym wieku są takie śmieszne ale tez potrafią już dać czadu.Moj Luki dopiero rozwija sie w mówię,myśle ze przedszkole mu w tym pomaga,trochę sie martwilam bo we wrześniu idzie do junior kindergarten a on jest raczej niesmialym dzieckiem.A jak twoja córeczka, bo zauważyłam ze raczej dziewczynki szybciej łapią pewne rzeczy i tak jakby sie szybciej rozwijały.Moja Olivka jest zupełnie inna niż brat,ciekawa wszystkiego i wszystkich, o dziwo nie boi sie obcych jak trzymają ja na rękach.Fajne te moje szkraby:))))

reklama
To rzeczywiście od połowy stycznia to niewiele upłynęło więc trochę nie wypada sie pytać czy ci sie podoba.Mi przyzwyczajenie i lubienie tego kraju zajęło jakieś 3 lata.Ale ja generalnie nie lubię zmian i jak gdzieś już osiade to jak "kwoka" hehe.
Ps.jesli dłuższy czas nie dopisuje to przepraszam , zawsze któreś z moich pociech potrzebuje mamy.Moj syn już domaga sie mojego komputera a moja corcia przespala sie 20 minut i znów gotowa do zabawy.

Do góry