reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

reklama
Wojniczanka, trzymaj sie.

Neti, zauwazylam wlasnie, ze napisalam skurcze, a chodzilo mi o kurcze miesni oczywiscie.

W poniedzialek w szpitalu dali mi wrist splint. Przylepiec jest wszyty na odwrot I do wszystkiego sie czepia, no I mam juz wszystko pozaciagane. Poszlam wiec kupic porzadny I jestem o 40 dolcow lzejsza. Koszmar. Konto mam puste, a pracowac nie moge... Wkurzona jestem jak nie wiem.

`Zielona` no ja juz jestem w 32 tyg! :szok:
a z tymi `skurczami` to tez nim odszlam do ostateniego posta to prawie az oddech wstrzymalam ;-) bo juz mialam pytac o co chodzi, no ale w sumie to te ze nie wiem co mialas na mysli z tymi `kurczami miesni`, I magnezem? chodzi o takei `kurcze miesni jak lydki`?? czy o co? Bo tez o tym gdzies tam czytalam ze lydki moga pobolewac.....

A wczoraj moj maz skrupulatnie mi stopy ogladal I nakremkowal ;-)i zauwazyl ze to wlasnie moja prawa kostka jest bardziej opuchnieta pod koniec dnia niz ta lewa.. no I w sumie potem takkie znowu lekkie dretwienei czulam u opuszkow placow prawej reki.. czyli ze to moja prawa strona bardziej gdzies jest uciskana??? :confused: podpytam lekarza o co z tym chodzi z tymi dretwieniami itd...

a ten magnez to tak samam bralas czy lekarz zalecil, pytam o dawki bo jakbym miala brac to nie wiem ile? I w jakiej formie? tabletek?

Kurcze to faktycznie do bani bo jak tu teraz tobie pracowac!? a jak tam z pracy? przyjeli to z jakims zrozumieniem? poczekaja na ciebie te pare tygodni az reka/rece wydobrzeja?

A z tym `wrist cos tam...to sproboj tez sie dowiedziec czy wlasnie twoje ubezpiecnzie nie pokrywa tego bo wiem ze jakies tam takie rzeczy niektore pokrywaja...moj maz np ma chyba pokrycie na wrist support czy cos w tym stylu bo juz nie pamietam.

`Wojniczakna_24` to az tak tam zle macie z ta powodzia?? bo w sumie tylko zdanie napsialas...
a moze po prostu pogoda albo brak slonca bardziej dobija???
Glwoa do gory, kiedys to musi minac.... popatrz an to co my tutaj mamy... tony sniegu, wczesniej lodu! brak pradu/ogrzewania w domach przez prawie tydzien -niektorzy ponad tydzien! do tego te temparatury -24 no wczoraj w nocy.. I tak prawie dzien w dzien.. ach slow brak.. I aj ciagle mowie ze przeciez to sie musi keidys skonczyc...........................................

pozdrowionka!!!

z zapomnialam dodac ze chyba sie u mnie zaczelo.. tzn wilczy apetyt!! bo teraz tez sie wybudzilam glodna! :-D

Witam
Wojniczanka,wspolczuje wam bardzo,widzialam jak was zalalo.Mam nadzieje ze w waszym mieszkanku czy domku nie ma wody po kolana.
Zielona powrotu do zdrowia z calego serca zycze.Moj maz w lipcu spady z trailera na stope,na er spedzylismy tylko 3 h;-);-).Noge mial spuchnieta jakies 3 miesiace i boli go do tej pory.My tez w takiej sytuacji ze on nie moze chorowac bo z naszymi rachunkami na ulicy bysmy wyladowali i to jest przykre:baffled:
Neti takie dziwne rzeczy sie dzieja z nami w ciazy:-D.Ja mialam skurcze lydek i wczesniej nie wiedzialam co to za bol kurde:szok:,po takim caly dzien ledwo chodzilam.Ale ten czas leci ,juz jestes prawie na koncowce he he.Jedz dziewczyno ,niech Ci na zdrowie wyjdzie i dzidziusiowi tym bardziej:tak:
Pozdrawiam serdecznie.

Neti, tak chodzi mi o kurcze lydek (w zasadzie kazdy inny miesien tez moze zaczac sie kurczyc). Magnez jakikolwiek dla doroslych, kupisz w aptece. Nie wiem jakie suplementy bierzesz, sprawdz co tam w tych Twoich jest i w jakiej ilosci. Sprawdz jakie ilosci powinno sie przyjmowac dziennie i juz. Zawsze mozesz zapytac farmaceuty. Wrto brac ten magnez, bo bol moze byc naprawde koszmarny. Mnie raz w ciazy zlapal kurcz (ale ja mam genaralnie problemy i bardzo bolesne spazmy) i natychmiast do apteki pocwalowalam ;-);-)

Musze przyjrzec sie ubezpieczeniu. Wiem, ze gdybym musiala bedac w szpitalu zaplacic za ten wrist splint, to fakture by mi ubezp. zaplacilo, niestety ja na wlasna reke w aptece kupilam, bo ten co w szpitalu dostalam byl koszmarnej jakosci.
Musze tez dowiedziec sie jak to jest z tym short term disability. Niby placa 60% tygodniowych zarobkow, ale pytanie czy mi przysluguje, czy tylko malzonowi - oczywiscie nic na ten temat w panflecie nie napisali. Kazalam slubnemu zadzwonic, dopytac sie, w koncu to z jego ubezpieczenia jest, ale oczywiscie ma wazniejsze rzeczy na glowie.

Nie wiem jak, ale musze 10000CAD zdobyc.

W pracy OK. Czekaja.

Hej dziewczyny,

Wojniczanka wspolczuje bardzo i mam nadzieje, ze w twoim domu wody nie ma.
Maupa zycze zeby ci sie to wszystko wygoilo i pozrastalo szybko. Pestka a na co Ci az tyle pieniedzy potrzeba jezeli mozna spytac.
Pestka jak u Was ? Jak maluchy Twoje ?

U nas nic nowego, caly dzien sie ganiamy z Amelka co by sobie glowy gdzie nierozbila bo ona teraz wpadla na pomysl puszczania sie mebli ale nie dokonca to wspolpracuje zawsze z rownowaga i sie dziwi potem co sie dzieje..
Jutro jedziemy do cioci z wycieczka bo w sobote wybieramy sie nad Niagare na koncert Michaela Boltona, pierwszy raz zostawie moja Amelke na cala noc z ciocia ale co pewne bedzie w dobrych rekach.
Neti ja Ci z magnezem nic nie pomoge bo ja przez cala ciaze jedyne co lykalam to materne dla kobiet w ciazy i mialam tylko mdlosci na poczatku i tyle mam nadzieje ze nastepna tez taka bedzie..
Neti jedz sobie na zdrowie, poczekaj jaki bedziesz miala apetyt jak piersia zaczniesz karmic chociaz to bylo nic w porownaniu z tym ze jak karmilam to zawsze musialam miec wode obok bo sie normalnie jak na pustyni czulam.
Dobrego weekendu Wam zycze :)

Mamuski!

Teraz torche chaotycznie bo sie wybudzilam I poproboje powalczyc ze snem znowu..
a wybudzilam sieby sie z mezem zobaczyc.. I nie chodzi tutaj o `WALENTYNKI` ;-) lecz snilo mi sie ze mnie wola I musze wstac bo kupil mi chodzik..... wiecie jaki? taki jak dla babci! co jak sie zmecza to moga sobie na nim usiasc....
I to byl tak realny sen ze jak sie wybudzilam to zaczelam wrecz szukac tego chodzik I pytam jego o niego a on takie oczy o czym ja wogole mowie!? :szok::szok::szok: no chyba z 3minuty mi zajelo by zalapac ze to chyab byl tylko sen... bo juz myslalam ze mnie wkreca! :-D;-)
no mowie wam mi to chyab nie tylko nogi ale I chyba glowa puchnie.... hehehehehe

a propo puchniecia to jeszcze 2dni temu to w nocy wszystko wracalo do normy a dzisiaj i wczoraj sie obudzilam z tym opuchnieciem I tak caly dzien I cala noc sie utryzmuje.. czy to juz tak bedzie do rozwiazania?? :confused::confused::confused:

a przy okazji nim zapomne to Super fajnych I zacalowanych WALNETYNEK! :-D:-D:-D

reklama
Usmiechnieta, to mi gora kasy potrzebna, nie pestce ;) Po co? Po to zeby moc zabrac Kostke do Europy i zaczac zycie od nowa. Ja mam serdecznie dosyc mojego chlopa. Powinnam lezec i pachniec i czekac az mi sie rece wylecza, ale tego nie robie. Wychodze z mloda, gotuje, zajmuje sie innymi rzeczami. On ma tylko o porzadek dbac i ewentualnie pomoc tam, gdzie zadnym sposbem sobie nie radze - na przyklad otworzyc sloik. I co? Zarastamy brudem. Syf jest taki, ze rzygac mi sie chce. Jak mu powiem zeby cokolwiek zrobil, to sie wscieka, albo zachowuje jakby mi laske robil.
W kuchni pietrza sie brudne gary (wiadomo, ze trzeba zmywac duzo i czesto), a dzis wyjechal z tekstem - cos tam marudzac pod nosem - ze musi umyc talerze, bo nie moze na brudne naczynia patrzec...
Noz *****, same sie nie umyja te gary... Ostatnio stwierdzil, ze ma wszystkie gacie brudne i zrobil pranie. Myslisz, ze Kostki, albo moje ciuchy upral? Oczywiscie, ze nie. Nastepnego dnia kazalam mu uprac nasze rzeczy rowniez (jako, ze swojego prania jeszcze nie dokonczyl). Upral moje dwie pary spodni, w tym jedne dresy, golf, podkoszukle, 2 pary majtek, Konstancji majtki i jedne legginsy... Przeciez moge isc sama pranie wstawic (ta, tylko drzwi do pralni sa stalowe i zamykane na door knob, a nie na klamke, wiec za cholere ich nie otworze)
No i generalnie mam go serdecznie dosyc. Dziala mi na nerwy swoja obecnoscia, niekonczacym sie gadulstwem i debilnym (w moim odczuciu) poczuciem humoru.

Kiedys w zartach mowilam rozwodzacemu sie wlasnie znajomemu, ze jak sie zako****emy to tracimy wzrok, natomiast malzenstwo skutecznie nas ze slepoty leczy...

A poza tym, ze mam chlopa dosyc, to gdybym w tej chwili mieszkala w UK, mialabym statutory sick pay, dodatkowe benefity i na przyklad matke, ktora moglaby przyleciec i pomoc. Mialabym moich przyjaciol, ktorzy wpadliby ugotowac, zrobic zakupy, chate ogarnac...

No to sie wyzalilam.

Do góry