reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

reklama
Witam serdecznie. Widze Beata z Twoich postow , ze mieszkamy nie tak daleko od siebie. Moje pierwsze dwa miesiace w Kandzie minely bardzo sympatycznie, choc nie ukrywam, ze adaptacja zajmie mi chwilke. Ostatnie 11 lat spedzilam w US w duzo cieplejszym klimacie i strasznie tu marzne, ale ogromna ilosc pozytywnych zmian w pozostalych dziedzinach zycia.

Hej :) witam wszystkie mamusie z Kanady :) Szczerze mówiąc, ja tam jeszcze nie mieszkam, ale z mężem planujemy emigrację. Właściwie, to już nie tylko plany, wkrótce idzie na rozmowę kwalifikacyjną i jeśli wszystko przebiegnie pomyślnie, planuje wyjechać sam, żeby przygotować nam miejsce do życia :) Trochę się boję formalności związanych z wyjazdem, ale jesteśmy pozytywnie nastawieni. Jeśli mogłabym prosić o jakieś informacje nt wyjazdu, kosztów życia w Kanadzie, wychowywania dziecka (nasza córa ma półtora roku) przedszkoli, miejsc, w które warto z dzieckiem się wybrać... Będę wdzięczna za każdą wiadomość :)

agabre, a gdzie konkretnie sie wybieracie? Bo jednak Kanada rozlegla i pewnie w roznych regionach roznie sie zyje, a poszczegolne prowincje rzadza sie wlasnymi prawami, wiec pewnie lepiej zeby sie wypwiadal ktos kto mieszka w rejonie do ktrego emigrujecie:)... Chociaz sadzac po roznych forach polonia kanadyjska nie lubi sie udzielac za mocno:)

Czesc dziewczyny :)kolejna mama z Kanady a dokladnie Toronto sie zglasza :) Pozdrawiam i moze bysmy zalozyly profil na Facebook ,bo niestety tutaj wszystkie posty mozna czytac nawet bez zalogowania sie :( dajcie znac co o tym myslicie ?Pozdrawiam

Oj, widze, ze tutaj po krotkotrwalym zrywie, nastapil kolejny zastoj ;-) Ja od 15. stycznia bede mieszkac w Ottawie. Nie wiem jak dlugo, ale mam nadzieje, ze juz w Kanadzie osiade, bo ile mozna tak jezdzic po swiecie? :-)

Pewnie, że całkiem blisko. To chyba przez to, że Polska jest niewielka, sporej części ludzi wydaje się, że to prawie drugi koniec świata. :tak: Mieszkałam przez kilka lat w Meksyku i po tym doświadczeniu zdarza mi się powiedzieć, że i osiem godzin jazdy to całkiem blisko.

Sokoro jednak tu ktoś zagląda:-);-) to jakie w Kanadzie są sklepy (poza Ikea) z meblami w przystępnej cenie?

reklama
Zielona maupa, no widze ze realizacja planow juz tuz tuz:D Mam nadzieje ze nie bedziesz rozczarowana:) A co do Twojego pytania, to tutaj dosc tanim sklepem i znanym z Europy tez jest Jysk JYSK Bed Bath Home - Quality Furniture, Mattresses, Bedding For Less ja tam nawet lubie ten sklep, tylko trzeba uwazac na jakosc pewnych produktow, ale w sumie to samo mozna powiedziec o Ikei. Osbiscie psiadam kilka rzeczy z jysk i jestem zadowolona w kazdym razie:)

Do góry