reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

madbebe ja słyszałam,że można dawac mleko modyfikowane w trakcie choroby,sama zresztą nie ograniczałam swoim.W takim mleku jest od groma wody potrzebnej by dziecko się nie odwodniło.Pani w Tv mówiła,że właściwie nie trzeba zmieniac diety dziecka bo ona się raczej nie zatruła jakimś jedzeniem,a wirus ją dopadł...tylko nie częściej niż co 4h to mleko.i tak na logikę,gdyby małe dziecko miało biegunkę to czy mama odstawia je od piersi?

a propo poszukaj tego w Pl Humana - Humana HN z prebiotykiem
to chyba jak mleko modyfikowane :dry:

Larcia no właśnie,w większości umów z landlordami nie ma takiego zapisu.Ewelcia sprawdź ?

Ostatnia edycja:
reklama
Larcia a ty co tak cudze ciacha ogladasz, swojego nie masz?:-D

Nie komentuje, poczytalam,Lubiczanke podgladnelam i ide.Jajeczkuje bolesnie czuje sie jak w ciazy przed porodem.Maz mowi ze mnie nie ruszy bom plodna jak matka polka i jeszcze kolejne blizniaki wychoduje:-D

hejoo,
rety co za leniwy dzień miałam :zawstydzona/y: nawet nie chciało mi sie pogrzebać palcem w ... uchu :-p:-p
Nienawidzę takiej pogody, na dwór się nie wyjdzie, w domu się nudzi, za robotę człek się nie weźmie, najlepiej to by się pod kocyk wsunął :sorry2:

Tichonek, aaa to nie wiedziałam że jest jeszcze jeden rodzaj luteiny :rofl2: ja łykam tą tą na oczęta :yes:
Udanych zakupów! :tak:

Margaritta, Anineczka, wróce jeszcze do trampoliny, powiedzcie mi czy one (w zestawie) posiadają jakiś cover co by nakryć tą część po której się skacze? Czy każdorazowo przed skakaniem trzeba szmatą przejechać?

Aurelia, gdy pierwszy raz podałam Marcelowi galaretkę to miał takie zielone kupsko że hoho :-) A jak u Was, bez rewelacji?
Gratki dla synka:tak:

Tabasia, nie mam pojęcia gdzie u nas są sklepy z samymi serami :-( Ja smakoszką żadną nie jestem więc nie interesowałam się tym tematem... Ale wiem że w Superkłinie mają osobne stoisko z rybami i serami, więc zajrzę tam i rozeznam się w temacie :tak:

Marta, obiecuje samej sobie wyciągnąć ten nieszczęsny ciśnieniomierz i następną razą sprawdzę :tak:

Asienka_r,
no właśnie my też plany na niedziele zawsze jakieś mamy, bo mój eM pracuje do soboty włącznie (na popołudniowe zmiany), więc tylko niedziele mamy na wypady... Do chusteczki haftowanej taki interes! I co? Dwa dni słonka było i teraz "w nagrodę" dwa tygodnie będzie lało?????

Ania, korzystaj z Polandii :tak:

Larcia, trzymam kciuki za pomyślność planów!

Lubiczanka, Ty jeszcze tutaj?? :szok::szok: a paszoł won stąd :-p:-D
pewnie Cię już biedną wszystko drażni coo? :-( Trzymaj się - już bliżej niż dalej :tak: A skurcze jakieś masz? Takie choć tyci-tyci?

Dobra spadam, bo obiecałam sobie że dziś będę o 22 w łóżku :sorry2: Ostatnio mam problemy ze spaniem, chodzę spać po 1 :-( więc wykombinowałam że jak wcześniej znajde się w wyrku to i wcześniej sen mnie zmorzy :nerd:

Ostatnia edycja:
Hej, ja tylko na sekundke, bo z pracy wrocilam, a jutro znowu.

Barmanko mam jeszcze takie pytanie do Ciebie. Czy zabielasz Marcelkowi zupki, a jak tak to czym??
Moze poszukaj na necie gdzie sa te farmy kozie i tak jak na tej, ktora przeslalam sa namiary, gdzie ich produkty mozna nabyc... W sklepach ze zdrowa zywnoscia tez sprawdz ;)

Zmykam, dobranoc!

Ciao!

My dzis w domu...taka pogoda,ze nie bylo sie jak ruszyc...:(

Tabasiu- a te sery zolte z capa to daja capem?? Bo ja mleka koziego ni hu hu...na rzyga mnie bierze ale za serem mi sie teskni do kanapek...A ze sie tak wypowiem za Barmanke to do zabielania zup polecam mleko kokosowe. Swietne dla alergikow i pycchhaa...do kupienia w kazdym sklepie w puszce. W joycie jest tez smietanka kokosowa.
Mi Tymka dzis znow sypnelo na wieczor. Plecy mial jak poparzone,takie czerowne. A klate w kropki. Tylko kurna chata po czym???? Tak sie staram trzymac diete i jednak cos go uczulilo. POd rozwage biore winogron (czerwony,bo bialego nie jem) lub arbuza. Tylko nie wiem czy one uczulaja.
Barmanko-ja tez sobie codziennie obiecuje szybki wypaddo wyra i kupa....nic mi nie wychodzi.

larciu-ja nie wiem czemu nic nie wiedzialam o waszych planach kupna domu....ale ciesze sie i 'prawie' gratuluje;) zawsze to na swoim...szkoda ze nie na Knocknacarze;)

Uff jak gorąco...
Na dworze dzis ochłodzenie i Dzieki Bogu bo u mnie w domu gorac, chodzę porozbierana ale wole tak niz 5 swetrow jak w Galway ;-)

Madbebe jak tam wizyta u gastrologa?
Larcia idziecie jak burza z tym kupnem domu czyli Stanów juz nie musisz sie obawiać ;-)
Tez mysle ze lepiej płacić 800e ratę za własny dom niz czynsz komuś, ale mnie za bardzo przeraża myśl kupna i zobowiązania na 30 lat zreszta będąc w Pl w ogole nie chce wracac do Irlandii :-S tutaj w koncu czuje ze żyje ;-)

Ewelcia z tego co kojarze to wy niedawno zamieszkujecie te chatę
Moze uda sie zrobic to co chcecie i obedzie sie bez przeprowadzki :-)

Misia Tymus to rzeczywiście maly wrazliwiec, Moze po arbuzie te kropki
Ja czekam na pranie i ide spac
Dobranoc

Moniadan za 1,5miesiaca bedzie rok jak tutaj mieszkamy:)
Wlasnie przejrzalam umowe i mamy od 28.08.2010 do 27.08.2011..wiec nie rozumiem czemu oni przyslali nam, ze nowa bedzie obowiazywac od 01.08.2011?????:sorry2:(oczywiscie jak podpiszemy).

Madbebe to super ze malej sie poprawilo.
Misia obczaj od czego mlodego obsypalo>)

lece spac...znajomi byli i nie dawno co wyszli...
papa

aaa mam nadzieje ze Lubivczanki jutro tu nie ujrze;-):-)

reklama
Hejoo :-) mła w super humorku :-D:-D:-D wyprzedaż w next zaliczona pobudka 3:45 :baffled: bo do Galway trza było dojechać :sorry2: i 140 pękło ale jakiś czas na to zbierałam;-)a i nawet Kamcię i Didi spotkałam choć czasu zbytnio na rozmowę nei było trzeba było się polowaniem zająć :-D po za tym znowu mam anginę i w ruch poszedł silniejszy antybiotyk:dry: dzieci na szczęście zdrowe :tak: Zuza ostatnio nie zaliczyła żadnych poważniejszych wypadków ;-) Wiktorek wczoraj dostał strój batmana ( Misia dziękować :-)) latał po domu mówiąc że jest SUPERHERO i chciał aby P nosił go prostopadle do podłogi i ten udawał że lata :-D:-D:-D:-D wybaczcie że ja tak tylko o sobie ale ciężko było podczytywać i nie za bardzo wiem co i jak u Was :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Lubiczanko hop hop jesteś jeszcze z nami jak tak to jak się czujesz????:-):-):-)

Do góry