reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam.
No i jak zwykle pochmurny dzionek nas przywital.Wczoraj moj synus byl taki spokojniutki a dzisiaj w nocy budzil sie co godzine a nawet czesciej.Ja jestem wykonczona a za chwile ma przyjsc znajoma irlandka w odwiedziny.
Andzulina ale Ci zazdroszcze tej sesji.Tez chcialam miec taka z brzuszkiem i pozniej jak maly juz bedzie z nami.A tu juz brzuszka nie ma...Ze tez wczesniej sie nie pochwalilas:tak:Zdjecia ze slubu mam zrobione wlasnie w formie takiej ksiazki i teraz chcialabym tak samo.Juz brzuszka nie przywroce,ale i tak sie skusze na taka sesje.Mam nadzieje,ze Ty sie pochwalisz tym dzielem jak juz bedzie skonczone.Pozdrowionka

reklama
Jutro jadę do Galway do polskiego lekarza.Mam nadzieję że wystawi mi zwolnienie bez problemu.:-).Zastanawiam się tylko czy na podstawie tego zwolnienia moge starać się o illness benefit?A co do mojego GP to jak poprosiłam go o posłuchanie bicia serca dziecka to powiedział że jeszcze za wczesnie , dziecko jest zbyt małe i ciężko jest znależć serduszko :szok:Zdecydowanie zmieniam lekarza!

Czesc dziewczynki!!!!
dlugo mnie nie bylo, mialam gosci, rodzice Boba byli u nas tydzien wiec z kompa zrezygnowalam. Wczoraj bylismy na BCG szczepionce, maly dzielny, dumna z niego bylam, ale dzis za to jak sie obudzil o 6.30 tak przysypia z 15 minut, budzi sie i tyle z tego... wiec mimo zlej pogody wyszlisy o 11.20 na spacer, maly zasnal i tak sobie teraz spi w wozku, zostawilam tak go w kuchni, niech sie wyspi, mam nadzieje, ze pospi troche i bedzie w lepszym nastroju.
Misia gratuluje odnalezienia kotki.
A afera z kurteczka... ja oamietam w podstawowce ktos mibuty zwinal;-)
Koza75 jesli tylko gp polski jest zarejestrowany w tej ich calej bazie jako gp, a na pewno jest, to illnes benefit powinnas bez problemu dostac.
Wilwia, wiem co to znaczy jak dzidzia sie tak budzi, ile ja sie go nanosze...nie potrafie zostawic go placzacego w łóżeczku...

Ostatnia edycja:
Witam
Pogoda do du... ale czego sie spodziewac:)
Własnie wróciłam ze spotkania mamusiek i super było dzieci sie pobawiły nawet poszlysmy same mamuski do drugiego pomieszczenia by sie zrelaksowac i lepiliysmy z gliny i wzorowałysmy naczynka i maja nam to wypalic bede miala dekoracje do swojego domciu hihi:) A w poniedziałki sa zajecia art bardzo fajna sprawa robia pojemniki szkalne rózne dekoracje teraz zegary:) Wiec jak tylko bede miała wolne to bede chodzic.
Teraz zmykamy do miasta a póżniej sie zobaczy:)
Miłaego dnia

Andziulina, nie poddawaj sie jeszcze!!! Karm Malego jak najczesciej, chocby po troszeczku. Nawet po kilka lykow, co pol godzinki. Im wiecej karmisz, tym wiecej impulsow dostaja piersi a im wiecej impulsow dostaja, tym wiecej mleczka produkuja. Po kilku dniach powinno sie wyregulowac. I pamietaj o picu!!! Jak najwiecej mozesz;-);-);-)

Koza75, witamy:-) To, co napisalas sie w glowie nie miesci:wściekła/y::wściekła/y: Co to za kobieta ta GP?! Chyba nigdy w ciazy nie byla:no: A jesli byla, to moze czula sie tak wspaniale, ze nie wie jak dzidzius w brzuszku moze dac popalic??? I teraz wszystkich mierzy swoja miara... Zdecydowanie wybierz sie do jakiej polskiej lekarki albo idz do innego GP. I zawracaj im glowe tak dlugo, az nie dopniesz swego!!! Trzymam kciuki

Witajcie dziewczynki!
Jestem tutaj pierwszy raz.Mam takiego doła,że musze się komuś wypłakać.Jestem w 30 tyg ciąży.Do tej pory pracowałam na dwóch etatach,ale moja praca do lekkich nie należy i bardzo boli mnie krzyż:-(.Postanowiłam zakończyć pracę.Poszłam do mojego GP i powiedziałam ze niestety nie mogę dłużej pracować ale mój pracodawca oczekuje zwolnienia lekarskiego.Wiecie co mi odpowiedział? Ze on nie może mi pomóc i najlepszym rozwiązaniem byłaby ZMIANA PRACY.Poprostu w 30 tyg mam sobie poszukać nowej lekkiej pracy!

Jutro jadę do Galway do polskiego lekarza.Mam nadzieję że wystawi mi zwolnienie bez problemu.:-).Zastanawiam się tylko czy na podstawie tego zwolnienia moge starać się o illness benefit?A co do mojego GP to jak poprosiłam go o posłuchanie bicia serca dziecka to powiedział że jeszcze za wczesnie , dziecko jest zbyt małe i ciężko jest znależć serduszko :szok:Zdecydowanie zmieniam lekarza!
Jeeesu co za lekarz!!!Zdecydowanie zmien GP!!!Dobrze zrozumialam w 30 tyg nie sluchac serca???Moze to nie jest lekarz ??? Szkoda slow!
Witam
Pogoda do du... ale czego sie spodziewac:)
Własnie wróciłam ze spotkania mamusiek i super było dzieci sie pobawiły nawet poszlysmy same mamuski do drugiego pomieszczenia by sie zrelaksowac i lepiliysmy z gliny i wzorowałysmy naczynka i maja nam to wypalic bede miala dekoracje do swojego domciu hihi:) A w poniedziałki sa zajecia art bardzo fajna sprawa robia pojemniki szkalne rózne dekoracje teraz zegary:) Wiec jak tylko bede miała wolne to bede chodzic.
Teraz zmykamy do miasta a póżniej sie zobaczy:)
Miłaego dnia

Kamcia fajne takie zajecia, u nas nie ma takich w Ennis.Sama chetnie bym poszla bo czasem czlowiek oderwal by sie od codziennosci i poznal inne mamki..

koza75 hehe jak nie słychac serduszka jak ja byłam w 17 tygodniu u lekarza i nagrał mi na dvd bicie serduszka, moze przesłac dla twojego lekarza:-D

codziennie jak odbieram córke ze szkoły to nauczycielka nawija mi bez sensu ze Oliwka jej nie słucha:-pa jak ma słuchac jak nie zna angielskiego:eek:
ja tłumacze małej ze ma byc grzeczka ale ona jest taka ze jak sie nudzi to strasznie rozrabia a jak ktos jej cos kaze to juz wogóle, no i przy mnie babka kazała jej spojrzec sobie w oczy:sorry:i wiecie co:confused2:zrobiła zeza i wywaliła jej język:eek:no i sie roześmiałam bo nie wytrzymałam (ale sie odwróciłam zeby mała nie widziała):-D ale babka zobaczyła i oczywiście miałam kazanie:sorry:
jak wytłumaczyc dziecku zeby słuchała pani skoro jej nie rozumie:oo:

Hejo mamy :)) Ahh pogoda dzis jak zwykle w miare okrutna ;/
A moja mala dalej katarek ma ... Ale dzis nocka byla przespana Dzieki temu kremikowi Snuffle babe :)) Wysmarowalam ja wygrzala sie malenka i widze ze dzis juz lepiej jak ze zdrowkiem tak i z samopoczuciemmalej :))

codziennie jak odbieram córke ze szkoły to nauczycielka nawija mi bez sensu ze Oliwka jej nie słucha:-pa jak ma słuchac jak nie zna angielskiego:eek:
ja tłumacze małej ze ma byc grzeczka ale ona jest taka ze jak sie nudzi to strasznie rozrabia a jak ktos jej cos kaze to juz wogóle, no i przy mnie babka kazała jej spojrzec sobie w oczy:sorry:i wiecie co:confused2:zrobiła zeza i wywaliła jej język:eek:no i sie roześmiałam bo nie wytrzymałam (ale sie odwróciłam zeby mała nie widziała):-D ale babka zobaczyła i oczywiście miałam kazanie:sorry:
jak wytłumaczyc dziecku zeby słuchała pani skoro jej nie rozumie:oo:
:szok::szok::szok::-D:-D:-Dnormalnie monitor oplułam- sorki wielkie, ale masz nie samowitą córe, oj coś czuje że nie będzie łatwo okiełznać temperamętu małej. Mój Mikołaj rozpoczoł nauke w tym roku i jest rewelacyjnie, mały tez jeszcze nie kuma , ale jest przeszczęśliwy, bo w klasie malują, śpiewają, itd. itp.Może poprostu ta nauczycielka jest do kitu, mam na myśli to że nie ma podejscia do dzieci ....

reklama
No,zupka ogórkowa zrobiona i ku mojej uciesze całkiem dobra wyszła:-Dtym bardziej,że z kupnych ogórków..Chyba odkryłam w sobie talent do gotowania zupek,albo do nowości;-):happy:
Witam Cię koza75,ale trafiłaś na GP:szok:,ja co prawda tutaj w ciąży nie byłam,ale też słyszałam,że często,nawet w bardzo"wysokiej"ciąży lekarze tu nie chcą zwolnień wypisywać,ale z tym,ze nie słychać w 30 tyg.ciąży serduszka to już jakiś debilizm:eek:sorki za wyrażenie,ale nie wiadomo czy się śmiać z takiego pseudo lekarza :laugh2:czy płakać:confused:MASAKRA!!Też myślę,że Polak lepiej się do tej sprawy nada:tak:
MartaF,Twoja Oliwka jest superancka:laugh2::-D,podejrzewam,że mój młody też tak by się zachował bo ni w ząb angielskiego(na razie do przedszkola nie chodzi),no bo co ma słuchać jak nie rozumie:oo:,a najlepsze,że jakby mi pani takie kazanie walnęła to też bym jej nie zrozumiała bo mój angielski też raczej w powijakach:no::errr::baffled:

Do góry