Aniaa83
Fanka BB :)
Witam:-)
Pogoda sie popsula caly dzien pada wiec na wycieczke nie pojechalismy,teraz czekamy na znajomych maja przyjechac w odwiedziny.Jutro chrzciny mam nadzieje
ze pogoda sie poprawi.
Dla Lenki wyrabialismy irlandzki paszport.
Natalia ma dowod miala niecale 2 miesiace jak jej wyrabialismy,wazny jest 5 lat.jakie sa koszty w ambasadzie to nie wiem my yrabialismy w kraju,Natalia urodzila sie w kraju.wazny jest 5 lat
Lubiczanko trzymam kciuki
Martuska najlepszego
Tabasia dzis wlasnie maja nas odwiedzic znajomi co mieszkaja w Oslo w centrum,szkoda za tak wyszlo z Wasza wycieczka
Anineczko zdrowka
Gliwa to teraz chyba kolej na Ciebie co :-)
Pozdrawiam Was serdecznie
Pogoda sie popsula caly dzien pada wiec na wycieczke nie pojechalismy,teraz czekamy na znajomych maja przyjechac w odwiedziny.Jutro chrzciny mam nadzieje
ze pogoda sie poprawi.
Aniaa, Ty wyrabiałaś irlandzki paszport, tak? Ja nie pamiętam jak to z nami było, czy wtedy były już takie przepisy. My oprócz Irl paszportu, robiliśmy również polski ze względu na Pesel. Pamiętam tylko że teściowa coś nam częściowo załatwiała (ale co to już nie pamiętam) i potem jak pojechaliśmy do Polski to ten właściwy wniosek już sami składaliśmy. A jest obowiązek meldunku dziecka?
A od kiedy można dowód dziecku wyrobić? Na jak długo jest on ważny? Czy mogę zrobić to przez ambasadę, jakie są koszty?
Dla Lenki wyrabialismy irlandzki paszport.
Natalia ma dowod miala niecale 2 miesiace jak jej wyrabialismy,wazny jest 5 lat.jakie sa koszty w ambasadzie to nie wiem my yrabialismy w kraju,Natalia urodzila sie w kraju.wazny jest 5 lat
Lubiczanko trzymam kciuki
Martuska najlepszego
Tabasia dzis wlasnie maja nas odwiedzic znajomi co mieszkaja w Oslo w centrum,szkoda za tak wyszlo z Wasza wycieczka
Anineczko zdrowka
Gliwa to teraz chyba kolej na Ciebie co :-)
Pozdrawiam Was serdecznie