reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam:-)
Pogoda sie popsula caly dzien pada:wściekła/y: wiec na wycieczke nie pojechalismy,teraz czekamy na znajomych maja przyjechac w odwiedziny.Jutro chrzciny mam nadzieje
ze pogoda sie poprawi.

Aniaa, Ty wyrabiałaś irlandzki paszport, tak? Ja nie pamiętam jak to z nami było, czy wtedy były już takie przepisy. My oprócz Irl paszportu, robiliśmy również polski ze względu na Pesel. Pamiętam tylko że teściowa coś nam częściowo załatwiała (ale co to już nie pamiętam) i potem jak pojechaliśmy do Polski to ten właściwy wniosek już sami składaliśmy. A jest obowiązek meldunku dziecka?

A od kiedy można dowód dziecku wyrobić? Na jak długo jest on ważny? Czy mogę zrobić to przez ambasadę, jakie są koszty?

Dla Lenki wyrabialismy irlandzki paszport.
Natalia ma dowod miala niecale 2 miesiace jak jej wyrabialismy,wazny jest 5 lat.jakie sa koszty w ambasadzie to nie wiem my yrabialismy w kraju,Natalia urodzila sie w kraju.wazny jest 5 lat

Lubiczanko trzymam kciuki
Martuska najlepszego
Tabasia dzis wlasnie maja nas odwiedzic znajomi co mieszkaja w Oslo w centrum,szkoda za tak wyszlo z Wasza wycieczka
Anineczko zdrowka
Gliwa to teraz chyba kolej na Ciebie co :-)

Pozdrawiam Was serdecznie

reklama
Witajcie - nie wiem jak u Was, ale u nas jest od rana przepiękna pogoda. Ciepełko i słoneczko!!! Byliśmy w zoo w Belfaście - o matko! cały czas idzie się pod górkę, dobrze, ze mała sama śmiga, bo taki ciężki wózek pod górę pchać to masakra.
Miłego dnia.

Ja na razie jak po ogień, więc jeszcze nie czytałam co u Was.
Cały dzień na dworzu, jak się cieszę że pogoda się poprawiła! Od razu chce się żyć..

Ewelcia, Tichonku, powiedzcie mi jeszcze względem tych rogalików co chcem zrobić ;) czy mogę ciasto zrobić dzień wcześniej i przez noc trzymać w lodówce? (czy jednak to jest zbyt długi czas...). I drugie pytanie co oznacza "włożyć do lekko nagrzanego piekarnika", jak mam to rozumieć? Nie nagrzewać do 190 st?

Barmanko ja ciasto zawsze robię godzinę-dwie przed pieczeniem i nie wiem czy można wcześniej:sorry:A piekarnik nagrzewam do 190st.C od razu i tak wkładam:tak:Ja tyle ciacha jak z tej porcji to dzielę na trzy części,rozwałkowuję do wielkości pizzy Ristorante:-Di nożem do pizzy(takim kółkiem) dzielę na 12 trójkątów:tak:Wspomagałam się tym filmikiem: Jak zrobić rogaliki drożdżowe z dżemem - Kulinaria.Spryciarze.pl
...To ja myślałam,że się przy porodzie męczyłam a Lubiczątko dopiero w kulki leci:sorry:

Booooosze jak ja dzis marzylam o tym spokoju!Bloga cisza! Tatus wrocil, dzieci spia Alleluja!
Nie komentuje postow bo upajam sie spokOjem! Dobrej nocki mamcie:-)

reklama
Do góry