reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Ona tylko tak je:-), ewentualnie kaszkę łyżeczką, ale mleko tylko mi wyłącznie wtedy kiedy spi lub przysypia. Niby zjada te normy, które obowiązują przy podawaniu stałych posiłków. Już sama nie wiem, co myśleć. W ogóle to dzisiaj mnie jakoś nieuważnie słuchała nurse

reklama
Asienka a ile Ania wazy?\
Na pewno nie ma czym sie martwic...widzialas mojego SZyma,on tez szczuplaczek:tak:.
Mlody jak skonczyl rok wazyl 9300g-wiec nie za duzo....

my po spacerku i po obiadku ,zaraz znow wychodzimy,teraz pewnie mlody mi zasnie to chociaz pranie zloze.....

Byłyśmy na kontrolnym ważeniu, niby Ania przybrała, ale tylko 300g w ciągu miesiąca no i każą mi ją częściej karmić i i więcej mleka podawać. Ja już naprawdę wszystkiego próbowałam, żeby więcej mleka jadła, ale na nią nic nie działa.:-( i ma więcej jeść stałych posiłków. To gdzie ona ma jeszcze to wszystko zmieścić???

Oczywiście teraz bardzo ciepło się zrobiło, a jak ja pranie chciałam nastawić to lało i zimno było. Andzia ucina drzemkę. Gardło mnie coś boli
Dokładnie tak jak Lubiczanka napisała,moim zdaniem Anulka jest i będzie drobniutka bo Ty jesteś:tak:To widać po niej,że kruszynka i gdyby więcej potrzebowała zjeść to by jadła:tak:Ale pomysł Crazy Girl z dokarmianiem przez sen myślę,że dobry.Mój Radek bardzo drobny nie był,ale miał takie okresy,że nie chciał jeść bo na przykład zęby szły,wtedy mu na noc i w nocy kaszkę dawałam,zawsze to parę kalorii wpadło i nie zdążył ich spalić,bo nie miał jak się wyganiać jak zwykle:-DOdłożyło się troszkę podczas snu:tak:
A ja bigos zrobiłam,odkurzyłam,ciacho upiekłam i chciałam wyjść z młodym na spacer i do Home Store po jakiś podstawek na rzeżuchę,ale fachowiec był(nawet punktualnie:shocked2:)zrobił co miał zrobić,ale jeszcze wróci,mejbi trzecia,mejbi później:baffled:I uziemiona jestem:wściekła/y:Może jeśli P skończy "normalnie"pracę to skoczymy popołudniu autkiem:tak:
Crazy Girl a to ok,bo myślałam,że Ty byś chciała a Twój mąż już więcej dzieci nie.Byłby problem:sorry2:Ale ,że nie teraz tylko w przyszłości to rozumiem.Jestem zdania,że jednak dzieci powinny mieć rodzeństwo:tak:

Asienka a ile Ania wazy?\
Na pewno nie ma czym sie martwic...widzialas mojego SZyma,on tez szczuplaczek:tak:.
Mlody jak skonczyl rok wazyl 9300g-wiec nie za duzo....

my po spacerku i po obiadku ,zaraz znow wychodzimy,teraz pewnie mlody mi zasnie to chociaz pranie zloze.....

5900 waży, silna i zadowolona też jest więc chyba macie rację i niepotrzebnie się martwię. Dziękuję dziewczynki:-)

Mlody juz spi:-)
Tichonek,Asienka ja tez mlodemu dawalam mleko przez sen....bo jak juz kiedys pisalam jak mial 2 miesiace nie chcial pic,to ja sie meczylam i w nocy wstawalam zeby go karmic....

Tichonek tez jestem zdania ze dziecko powinno miec rodzenstwo,chcialam kiedys dwojke,a moj m od zawsze mowil ze chce miec tylko jedno i tak do tej pory mu zostalo.
Ja zaraz po urodzeniu mowilam ze Szym wystarczy,pozniej myslalam nad drugim,ale m ciagle przypominal mi porod,ale jakos mnie to nie ruszalo,chociaz teraz jak sobie pomysle ze drugie mialoby byc takie samo jak Szym to ja dziekuje:sorry:i chyba jednak zostaniemy przy jednym....
Chyba ze na stare lata mi sie zachce:-p

Asienka nie jest zle,nie masz co sie martwic....moj Szym tez drobny....

Asieńka a spróbuj to mleko może przez sen je dać.. Moje dziecię tak często jadło:tak:
DiDI moje dziecko też mnie dziś dobija... U nas to na bank zęby bo wpycha całe łapki do buzi aż ma odruch wymiotny i ciągle chodzi i się za buzię łapie.. Myślałam ze eksploduje jak bylam z nia na spacerze.. :wściekła/y: musiałam załatwić kilka spraw to mi w każdym miejscu (przychodnia, poczta, biblioteka) zrobiła taka pokazówkę że głowa mała...Z ludźmi sie nie mogłam dogadać tak się darła.... :no:

Ewunia dokladnie taksamo..yslalam ze w wozku bedzie spokojna a ona piszczala ..wyla itd...no masakra .. dalam jej teraz copka vibrucol i poszla spac...mam nadzieje ze posci po tym czopku bo rano spala tylko 30minut..

w konc spokojniemoge dokonczyc obiad.. dzisiaj ogorkowa.

aaaaaa-powiedzcie mi proszę czy to normalne,że dziecku po szczepieniu robi się na nóżce czerwona plama?
mój Igor też miał czerwone plamki i lekkie zgrubienie po tym ostatnim szczepieniu - przeszło po kilku dniach:tak:

a chce jaszczure jakas mysle ze iguana najlepsza...glowe mamies na ramieniu a nawet troszke pomizej i lapkami obejmwac ramie..reszta tulowia ma isc przez ramie i bark a konczyc masie ogonkiem nalopatce ..haha.. ale opis..
ulalalaaa - to taki duży:tak:

Asieńka - a sprawdzałaś na siatce centylowej, czy waga Ani jest prawidłowa? jeżeli jest w normie, to nie masz się co martwić, bo w końcu ona faktycznie jest kruszynka;-)

widzę, że temat rodzeństwa dla dzieciaczków:-) ja zawsze powtarzałam, że będę miała tylko jedno dziecko (chyba przez to, że mam 5 lat młodszego brata, z którym za chiny nie mogłam się dogadać...:sorry2:) no ale już mi się zmieniło i za rok chyba będziemy myśleć już na poważnie o drugim:sorry2:
a ja pojechałam na pocztę i co? zonk:szok: nie ma kasy. więc szybko do małego socjala zapytać babkę, o co chodzi:confused: wczoraj byłam się zameldować i powiedziała, że już jest ok i mogę we czwartek odebrać kaskę. a dzisiaj? stwierdziła, że przecież mi mówiła o poniedziałku:baffled: ale chyba rozróżniam Monday od Thursday:sorry2: ehhhh... idę jakiś obiadek przyszykować, bo obiecałam swojemu A coś dobrego dzisiaj... no a potem jakiś deserek może;-) coś mi tiramisu chodzi po głowie.
Frog - będę u ciebie ok 18. A. zostanie z Małym, wykąpie go i położy, więc mam wolne:tak:

reklama
Do góry