reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Galway i Galway-Salthill

Mi pasuje tylko czwartek, bo we wtorek bede sie ukladac na nowym domu.Czwartek to lepiej,bo i tak musze do miasta pare spraw zalatwic.

reklama
Mi pasuje każdy dzień po 15, lub jak będe znała swoje dni wolne w przyszlym tygodniu to napisze. Zależy jeszcze która godzina was interesuje?

Hello:-)
Gosik_mor tak,tak poznalysmy sie w busybes:-DAle fajnie,a mialam zagadac wlasnie o forum(zawsze jak poznaje nowe mamusie to pierwsza mysl,czy ona jest na forum?:-D)i wylecialo mi z glowy.Ja tez chetnie do Was dolacze,mysle,ze w czwartek dam rade-mi odpowiadaja bardziej godzinny ranne,po potem Tobi idzie na drzemke-ale to zobaczymy co ustalimy:tak:

Witam :-)
Widze, ze spora grupa dziewczyn juz tu urzeduje ;-)
To MB to w sumie nie az tak daleko jest, myslalam, ze to poza Galway. Knocknakarry w sumie nie znam, ale zawsze na necie mozna adres/dane sprawdzic ;-) Mi w zasadzie kazdy dzien pasowalby, ale raczej wieczorkiem - wiem, wiem ciezko kazdemu dogodzic. Mala rano ma drzemke, a moj M pracuje do popoludnia no i to On by mnie ewentualnie podwiozl gdzie trzeba...
Knocknacarra fajna jest, ladna, ale pewnie chatki drogie... My jak juz, to chcemy sami mieszkac, we trojke. Tak mieszamy od lat i nam dobrze, bez wspollokatorow.
Didi, a jak sobie liczysz? ;-) Bede gadala z szefem, ze chce wrocic na pol etatu i ewent 2 [moze 3] dni musialabym kogos znalezc do pilnowania Maludy. Narazie mysle, jak to wszytsko ulozyc, rozgladam sie itd itp

Moja Mala dzis mega marudna, spac nie chce :/ Noc tez masakra, niemal co godzine pobudki na cyca :confused2: No, ale jak tu sie zloscic na taka Kruszynke, ktora lezy i sie do mnie usmiecha...

misia, ja w zasadzie tez uwazam, ze poslylanie do zlobka to taki nowy wymysl, bo ktorys z rodzicow [czyt matka] musi wracac do pracy, bo costam [czyt kasa]. I to mi sie nie podoba :-( Wolalabym byc z Mala i uczestniczyc w Jej Pierwszych momentach... Ale z drugiej strony, siedze tylko z Nia, wiec ani nie pogadam, ani jakos sie nie rozwijam, zycie towarzyskie = zero, a w pracy chociaz cos sie dzieje... I tak zle, i tak nie dobrze.... ech... zytko...

Witam :-)

Didi, a jak sobie liczysz? ;-) Bede gadala z szefem, ze chce wrocic na pol etatu i ewent 2 [moze 3] dni musialabym kogos znalezc do pilnowania Maludy. Narazie mysle, jak to wszytsko ulozyc, rozgladam sie itd itp

...

co do sumy zawsze mona sie dogadac tak by obie strony byly zadowolone... wiec nie mam takiej konkretnec sumy...moje dziewczyny co mi ostawiaja dzieci nie narzekaja :) a ju niedlugo dieci do szkoly i do przedszkoli wiec bede wolna..

reklama
Mi pasuja tylko godziny ranne-poludniowe, bo bede tu w czwartek rano, musze za camp zaplacic itp wiec nie bede miala co robic az tyle godzin do 15 heh.Poza tym nie usmiecha mi sie wracac po 17 az do Tuam w korkach, oj nie :-)Wiec mam nadzieje, ze kamcia bedziesz miala czwartek wolny.

U mnie pakowanie na dobre sie zaczelo...masakra...nie wiem w co rece wlozyc, tyle tego. Na biezaco tez myje szafki,zeby brudu nie zostawic.A to dopiero poczatek, bo to trzeba jeszcze tam przewiezc i rozlozyc. Firma Nas nie bedzie przeprowadzac, bo zazyczyli sobie az 300e!Za co pytam?Zeby raz przejechac ich vanem?Nie,dziekuje. Wole przewiezc samochodem chocby 20razy, ale przewioze. Zreszta zawsze sami to robilismy, teraz chcialam inaczej, ale nie wiedzialam, ze az tyle kasy zdzieraja za to!Wczoraj wybieralam kolory i dzis moj M bedzie malowal Nasz domek popoludniu :-) Jutro zakasam rekawy i jade tam szorowac wszystko, kuchnia i lazienki najgorsze. Wybieram sie zaraz na zakupy, bo musze plyny pokupowac do sprzatania. No i od dzis bedziemy juz zwozic rzeczy tam, czeka mnie duzo roboty. Od poniedzialku nie bede miala neta, wiec ustalmy do niedzieli date i godzine w MB, zebym wiedziala co i jak i gdzie. Mozliwe, ze juz w niedziele zostaniemy tam na noc, zalezy jak sie wyrobimy ze wszystkim. No i co...to tyle. Ide wieszac pranie, bo juz ostatnie mi sie zrobilo na tym domu. Papa

Do góry