reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Galway i Galway-Salthill

Witam :-)
Widze, ze spora grupa dziewczyn juz tu urzeduje ;-)
To MB to w sumie nie az tak daleko jest, myslalam, ze to poza Galway. Knocknakarry w sumie nie znam, ale zawsze na necie mozna adres/dane sprawdzic ;-) Mi w zasadzie kazdy dzien pasowalby, ale raczej wieczorkiem - wiem, wiem ciezko kazdemu dogodzic. Mala rano ma drzemke, a moj M pracuje do popoludnia no i to On by mnie ewentualnie podwiozl gdzie trzeba...
Knocknacarra fajna jest, ladna, ale pewnie chatki drogie... My jak juz, to chcemy sami mieszkac, we trojke. Tak mieszamy od lat i nam dobrze, bez wspollokatorow.
.
Jak bedziesz chciala to ja po drodze moge sie zgarnoc na spotkanko moj M bedzoe mnie zawozil tylko problem jest ze musiala bys mala na kolanach trzymac:zawstydzona/y:?bo u mnie dwa miejsca z tylu juz zajete.

reklama
hej dziewczyny! ja strasznie rzadko siedze na forum,ale czasem gdy moja mała śpi to coś poczytam ;p bo znam właściwie z reala tylko Misie :-)
a pisze teraz do didi;-) czy Ty mieszkasz może też gdzieś na Knocknacarra? Bo u mnie jest taka sytuacja, że moja niania wyjeżdza na tydz do Pl na ślub syna, no i nie będe miała niani dla mojej rocznej pociechy :-( zawsze jest opcja dogadania się z koleżankami z pracy, które też mają dzieci, ale ja nigdy nie byłam ze "podrzucaniem" dziecka po różnych koleżankach, bo to jednak jest kłopotliwe, nawet jak Ci nikt tego prosto w oczka nie powie:-) i już myślę jak tu kogoś znaleźć na ten jeden tydzień? daj mi znać jak możesz oki:-)
na sptkanko też bym chętnie przyszła, bo do MB mam kilka minutek spacerku;-) ja pracuje do 14, więc jeśli umówicie się na popołudnie to z chęcią wpadnę. Poza tym jeszcze ani razu nie byłam w MB, bo młoda jeszcze nawet sama nie chodzi. Ale podobno dla maluszków też coś się tam znajdzie?
no to czekam na Wasze postanowienia ;))

hej dziewczyny! ja strasznie rzadko siedze na forum,ale czasem gdy moja mała śpi to coś poczytam ;p bo znam właściwie z reala tylko Misie :-)
a pisze teraz do didi;-) czy Ty mieszkasz może też gdzieś na Knocknacarra? Bo u mnie jest taka sytuacja, że moja niania wyjeżdza na tydz do Pl na ślub syna, no i nie będe miała niani dla mojej rocznej pociechy :-( zawsze jest opcja dogadania się z koleżankami z pracy, które też mają dzieci, ale ja nigdy nie byłam ze "podrzucaniem" dziecka po różnych koleżankach, bo to jednak jest kłopotliwe, nawet jak Ci nikt tego prosto w oczka nie powie:-) i już myślę jak tu kogoś znaleźć na ten jeden tydzień? daj mi znać jak możesz oki:-)
na sptkanko też bym chętnie przyszła, bo do MB mam kilka minutek spacerku;-) ja pracuje do 14, więc jeśli umówicie się na popołudnie to z chęcią wpadnę. Poza tym jeszcze ani razu nie byłam w MB, bo młoda jeszcze nawet sama nie chodzi. Ale podobno dla maluszków też coś się tam znajdzie?
no to czekam na Wasze postanowienia ;))
Didi mieszka na Renmore

Witam sie:-)
Normalnie padam na twarz, ostatnie 2 dni daly mi popalic, oj daly. A tu jeszcze weekend przede mna:crazy:
Ja na spotkanko tez sie pisze :-p standardowo. Mnie pasuje czwartek jak wiekszosci, wiec tylko dajcie cynk, o ktorej ja sie dostosuje:-):-):-)Musze wynagrodzic mojemu szkrabowi ostatnio zapracowana mame:tak:. Fajnie bedzie poznac kolejne mamusie:tak:

Ja dzis mam fryzjerke w domciu i mozliwe ze sie zrobie na rudo:eek: ale czekam co mi dziewczyna powie, bo plany to jedno a jakbym ewentualnie wygladala to drugie wiec czekam do wieczorka. Mam tylko nadzieje, ze mnie znajdzie na tej Knocknacarze, bo ja przerazilo gdzie mieszkam ...hmmm ciekawe dlaczego:sorry::-p

Larcia powodzenia kobieto;-)

Jaka ja jestem glupia....skasowalam wielkiego posta!! szlag by to!!! Nienawidze tego....

pokrotce wiec...

Mafii- dlugo musialam sie glowic,zeby wyczaic Who are you ale mam cie! Nie wiedzialam,ze jestes na forum!! czad!! I tak dla Mayeczki tez sa fajne rzeczy w MB,cala jedna sekcja dla takich maluchow!

Frogus- i co jak tam wloski bo zapomnialam zapytac przez telefon. Rudas czy nie rudas??
Larcia- sprawnego pakowanka!! A jakie kolorki wybralas do domku?
Wilwia-fajnie ze bedziesz. Jestem bardzo ciekawa Twojego brzucholka bo to przeciez juz niedlugo!
Basiulka- wpadaj wpadaj..im wiecej nas tym lepiej!

Ja w czwartek moge albo kolo 11 albo kolo 16. Takze zobaczymy jak wiekszosci.
Dawno nie bylo wiekszego spotkanka-ciesze sie. Kiedys robilo sie w domu ale teraz to juz bylby niezly tlok.

Ja dzis mialam dosc ciezki dzien..dziaciaki daly mi w kosc,szczegolnie wieczorem i szczegolnie mlody. Darl sie jak opetany...bylam juz na skraju! I jestem mega zmeczona wiec spadam...

Hej Mamuski!
Postaram sie tu zagladac w miare na biezaco ;)
Co do spotkania, ja sie pisze, tylko, ze wyjatkowo w czwartek pracuje i jezeli spotkanie planujecie do poludnia, to powinno mi sie udac, tak okolo 11. Pozniej ALex idzie na drzemke.

Tak Misia, Olaf z 19 czerwca, już kiedyś widziałam na Twoim suwaczku że są w bardzo podobnym wieku :) To może sie nam uda poznać wkrotce :)
Martuśka - jeszcze raz dzięki ;)

Gosik-hahah ale jaja...widze,ze twoj Olaf tylko 2 dni mlodszy od mojego Alexa!! :)) Czyli jest z 19 czerwca? czyli-moje urodziny:)) heh...smiesznie :)

Moj M jest z 19 czerwca :-D

Ja tak szybciorkiem bo lece lulu by rano bez bolu do pracy wstac:tak:
Andzulinko moja :-)fajnie ze juz w domciu, no w sumie nad jeziorkiem, ale zawsze wsrod swoich;-)
Misia- wiec rudawosc mam na glowie i o polowe krotsze włosy:-) Ale czuje sie w nich dobrze wiec spoko.
Larciu własnie jak kolorki - juz na scianie?
Agusiek fajnie bylo;-):-D???
Tabasia fajnie jakby udalo ci sie spotkac z nami w czwartek:-)
Jej, nie wiem komu jeszcze mialam napisac :sorry: , no nic, ale lekko na rauszu jestem wiec mykam do M sie przytulic:-p
Miłej nocki wszystkim

reklama
No to ja jestem za 11 w czwartek :-) A kolory...wlasciwie narazie to mam 3 pokoje tylko. Amandy w pelni spokonczony,na dole ma ciemny pink, na gorze jasny, a przez polowe pokoju ma taki border pociagniety i jedna sciana to sama tapeta, oczywiscie tez rozowa we wzorki, prosto z francji, wiec jej pokoj troche Nas wyniosl, no ale chcialam, zeby chociaz Ona czula sie juz super i miala piekny pokoik. Kuchnia(jako,ze mam drewniane meble),to chcialam "ocieplic" bardziej i z tamtej strony slonce wschodzi, wiec jest jasno w pierwszej polowie dnia, dlatego zdecydowalam sie na kolor, ktory nazywa sie morning sun..takie polaczenie zoltego,rozowym i pomaranczowego,sliczny kolor :-) Salon to kolor house warming, jasny, ale podchodzacy pod jakby zmieszany fiolet z rozem, bardzo delikatny, no super. I jedna sciana plus nad kominkiem kawalek sciany bedzie kolorem romance albo tapeta (jeszcze nie wiem). A reszta...coz...z czasem :-)

frog no super, ze sie zrobilas na rudo, ale jaki rudy? Koniecznie musze cie zobaczyc :-) W tygodniu tez pracujesz nast tydzien?

Do góry