reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
akwarelka - fajnie robic przetwory i hodować roślinki!! super pomysł.
Na moje właśnie pomysłowości brakuje w wielu polskich przedszkolach i jeszcze wkurza mnie tłumaczenie się zarobkami...!
Na moje właśnie pomysłowości brakuje w wielu polskich przedszkolach i jeszcze wkurza mnie tłumaczenie się zarobkami...!
jeja ale fajne te wasze przedszkola - to wielka szansa
bo jednak wiekszosc to porazka...
akwarelka hej : no my narazie szukamy domku ale na spokojnie bo marzec kwiecien bedzie mniej wiecej juz wiadomo czy emigrujemy czy nie
jak nie no to czas tu w cos zainwestowac bo wynajem drozszy niz rata kredytu a nie dom tylko appart! milych spacerkow rowniez!
u nas tylko +4 i brak slonca
bo jednak wiekszosc to porazka...
akwarelka hej : no my narazie szukamy domku ale na spokojnie bo marzec kwiecien bedzie mniej wiecej juz wiadomo czy emigrujemy czy nie
jak nie no to czas tu w cos zainwestowac bo wynajem drozszy niz rata kredytu a nie dom tylko appart! milych spacerkow rowniez!
u nas tylko +4 i brak slonca
dokladnie tak Antylopka! zgadzam sie co do polskich przedszkoli! u nas w garderie to tez bardzo fajnie czas tym dzieciom wypelniaja mimo ze nikt nie zostaje na caly dzien kazde dziecko po kilka godzin ale maja bardzo duzo zabaw, moja corka najbardziej lubi basen z kulkami, i zabawa makaronem wiadomo mala makaroniara
ja wlasnie mysle nad scieciem wlosow mam takie prawie do ramion juz i chcialam sciac krotko ale boje sie ze bede zle wygladac i tak krotko nigdy nie mialam.... ale chcialam cos zmienic!!
u nas tez dzis cieplutko az milo posiedziec na dworze!
ja wlasnie mysle nad scieciem wlosow mam takie prawie do ramion juz i chcialam sciac krotko ale boje sie ze bede zle wygladac i tak krotko nigdy nie mialam.... ale chcialam cos zmienic!!
u nas tez dzis cieplutko az milo posiedziec na dworze!
i chyba zetne te wlosy...tyle ze musze isc z corka bo z kim zostanie! no zobaczymy!!! ja z mila checia pozegnam pampersa a panie mowia ze moja jak tam jest to sama idzie na kibelek sikac.... zdejmuja jej pieluche i ladnie sobie siedzi na tronie napewno szybko nam to pojdzie!
ja uwazam ze w polsce teraz jest troche gorzej, tzn nie wiem jak w polsce ale przynajmniej u mnie , gdzie mieszkalam . jak bylam mala to mialam bardzoooo dobre przedszkole, duze fajne, mile panie pelno zajec! malo kto plakal! teraz jest gorzej, moze dlatego ze brakuje tam pan co naprawde chca pracowac w przedszkolu, co z tego ze maja wyksztalcenie jak nie maja podejscia! przedszkolanka trzeba byc najpierw w srodku potem robic zawod, bo tyle tych pan co traktuja to jako normalna prace, a to nie jest taka zwykla praca ze siedzisz od rana do 3 potem do domu idzeisz, musisz miec to cos! ...tak uwazam!
akwarelka : ja niestety spotkalam tu wiele zlych maternelles i chorych pan, nawet dziwna dyrektorke! zero pedagogiki i spaczone metody niemzienne od lat 60 tych!
niestety ale moje zdanie o francuskiej skzole jets takie ze kaleczy psychike i wszelkie apsekty indywidualizmu!!!! kolega meza zostal wezwany przez WIELKA PANIA NAUCZYCIELKE do szkoly bo 4 czy 5 letni syn kolorujac J E S Z C Z E wyjezdzal poza linie! dostal zla ocene !!!! jedna nauczycielka zlapala za kaptur i po ziemi ciagnela az do lawki MOJEGO 2 letniego podopiecznego - bo nie powiedzial jej 'dzien dobry' Nie pozwolila mu wejsc do szkoly mial czekac na tej lawce, ja w szoku 2 latek w ryuk... oczywiscie zrobilam grande i maly poszedl zemna!! czaicie? on nawet nie byl pod jej opieka, to nie jej uczen nie pwoiedzial "dzien dobry" on nawet jej nie znal !!! a anwet gdyby znal, to nie mial zadnego obowiazku! juz nie wpsominajac ze 2 letnie dzieci wogole sie ejszcze boja/wstyudza zagadywac... nie no PORAZKA!!!!!
a dyr. stala obok i wszytsko widziala. rodzice zrobili afere ze szok cala szkola sie dowiedziala. a znajomej syn w szkole zostal napietnowany w dzien babci! dlaczego????
dzieci mialy przyszykowac na wystawe drzewo genealogiczne ze zdjeciami itp
a on jest z famille monoprantale, tata go nie uznal, ma tylko mame i babcie
i wielka pani pedagog uznala ze nie moze wywiesic takiego drzewa na korytarzu w dzien przedstawienia, bo to nie jest 1/dobry przyklad i 2: dzieci beda zadawac pytania! najgorsze ze nawet nie miala odwagi uprzedzic o tym i biedny dzieciak w dzien uroczystosci wpadl do szkoly szuka drzewa z babcia a tam nic !!! rozczarowanie i wstyd!!!! .... szkoda slow
inne temat rzeka ta madre panie pedagog ktore pojecia nie maja o lingwistyce bilanguizmie a radza kolezankom z familles mixtes/polonaises mowic w domu tylko po francusku bo cytuje 'dziecko w szkole miesza dwa jezyki i przez to bedzie opoznione w nauce i rozowju" ..................................................................................
aha i jeszcze u jendej kolezanki w skzole pani sie obrazila na dziecko! bo powiedzialo brzydkie slowa! pozniej chlopczyk poszedl przeprosic a ona sie odworila i nie sluchala go... i taka napieta, chora i stresujajca dla dziecka sytuacja trwala tydzien!!! a on to w sobie dusil przed mama! normlanie chora baba, jakies chore,psychiczne zagrywki stosowala... co za profesjonalizm! az strach tu dzieci dawac do szkol! jak bym pomyslala 7 lat w stecz to troszke takich perelek bym nazbierala
niestety ale moje zdanie o francuskiej skzole jets takie ze kaleczy psychike i wszelkie apsekty indywidualizmu!!!! kolega meza zostal wezwany przez WIELKA PANIA NAUCZYCIELKE do szkoly bo 4 czy 5 letni syn kolorujac J E S Z C Z E wyjezdzal poza linie! dostal zla ocene !!!! jedna nauczycielka zlapala za kaptur i po ziemi ciagnela az do lawki MOJEGO 2 letniego podopiecznego - bo nie powiedzial jej 'dzien dobry' Nie pozwolila mu wejsc do szkoly mial czekac na tej lawce, ja w szoku 2 latek w ryuk... oczywiscie zrobilam grande i maly poszedl zemna!! czaicie? on nawet nie byl pod jej opieka, to nie jej uczen nie pwoiedzial "dzien dobry" on nawet jej nie znal !!! a anwet gdyby znal, to nie mial zadnego obowiazku! juz nie wpsominajac ze 2 letnie dzieci wogole sie ejszcze boja/wstyudza zagadywac... nie no PORAZKA!!!!!
a dyr. stala obok i wszytsko widziala. rodzice zrobili afere ze szok cala szkola sie dowiedziala. a znajomej syn w szkole zostal napietnowany w dzien babci! dlaczego????
dzieci mialy przyszykowac na wystawe drzewo genealogiczne ze zdjeciami itp
a on jest z famille monoprantale, tata go nie uznal, ma tylko mame i babcie
i wielka pani pedagog uznala ze nie moze wywiesic takiego drzewa na korytarzu w dzien przedstawienia, bo to nie jest 1/dobry przyklad i 2: dzieci beda zadawac pytania! najgorsze ze nawet nie miala odwagi uprzedzic o tym i biedny dzieciak w dzien uroczystosci wpadl do szkoly szuka drzewa z babcia a tam nic !!! rozczarowanie i wstyd!!!! .... szkoda slow
inne temat rzeka ta madre panie pedagog ktore pojecia nie maja o lingwistyce bilanguizmie a radza kolezankom z familles mixtes/polonaises mowic w domu tylko po francusku bo cytuje 'dziecko w szkole miesza dwa jezyki i przez to bedzie opoznione w nauce i rozowju" ..................................................................................
aha i jeszcze u jendej kolezanki w skzole pani sie obrazila na dziecko! bo powiedzialo brzydkie slowa! pozniej chlopczyk poszedl przeprosic a ona sie odworila i nie sluchala go... i taka napieta, chora i stresujajca dla dziecka sytuacja trwala tydzien!!! a on to w sobie dusil przed mama! normlanie chora baba, jakies chore,psychiczne zagrywki stosowala... co za profesjonalizm! az strach tu dzieci dawac do szkol! jak bym pomyslala 7 lat w stecz to troszke takich perelek bym nazbierala
reklama
o bozesztymoj!!!!!!!!!!!!!!!!! co za ludzie!!! jakby cos takiego mojemu dziecku sie przytrafilo.....nie recze za siebie! nienawiedze takich bab co sie wyzywaja na dzieciach, albo tylko dlatego ze sa chore psychocznie ktos ma przez to cierpiec!!! ja malo znam takich his ale raz kolezanka mi mowila.....ze jej 3 letnia corka poszla do nowej szkoly(przedszkola) tu w paris , dziewczynka mowi po polsku, wlosku i francusku oczywiscie nie perfekt ale bardzo dobrze jak na 3 letnie dziecko i dobrze wie kiedy ma mowic w jakim jezyku! a babka ze szkoly dzwoni i mowi ze ona ma zaleglosci , ze odbiega od reszty!!!!! kurcze dziecko 3 jezykami mowi a ty glupia babo tylko po fr i co sie czepiasz!!!!!!!! juz nie wspomne ze mala wracala z okiem podbitym nie raz i wielkimi pogryzieniami na co "panie " nie reaguja!! i mala z pogodnego dziecka , co lubi chodzic do szkoly stala sie dzieckiem smutnym i zamknietym w sobie!
kurcze tak mi szkoda tych dzieci!!!
ps wlosy sciete!!!!!!!
kurcze tak mi szkoda tych dzieci!!!
ps wlosy sciete!!!!!!!
Ostatnia edycja: