reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Dublina!

Ja jeszcze tu w Irlandii u gina nie byłam, ale zajrzałam sobie na stronkę podaną przez Kasię i faktycznie tej pani doktor dobrze z oczu patrzy...
dziewuszki, jak będziecie w Polsce, kupcie sobie Provag! świetny preparat do połykania, zapobiega infekcjom intymnym itp. Zażywa się go profilaktycznie. Sprawdzony!

ps. to co będzie z tym spotkankiem? ja mieszkam w Dublin 18, Stepaside:)

reklama
ja takze polecam dr Antepowicz. przesympatyczna pani, az zupełnie inaczej siadało sie na samolot hehe i jak tylko bylo cos nie tak to sama dzwoniła, martwiła sie. naprawde polecam :)

a wy wczoraj odebralismy paszport w ambasadzie dla małego i jeszcze 15 dni i POLSKA :)) juz rok nie bylam , nie moge sie doczekac :)
milego wieczorka

Dzieńdoberek:-)
Piękna pogoda od samego rana, słońce, cieplutko, huurraa:cool2:

A ja jak zwykle mam pytanko. Czy któraś z Was chrzciła dziecko tu w Dublinie??? Jeśli tak to w polskim czy irlandzkim kościele? Jak to wszystko wygląda?
Mam jeszcze dużo czasu co prawda, ale już się zastanawiam jak i gdzie to zrobić.

Napiszcie coś w wolnej chwili:-)

Miłego dnia

hej

jsz25 ja chrzciłam tutaj w polskim kościele u dominikanów
Było całkiem ok, my nie mieliśmy na głownej mszy ale osobno o godz 16 w niedziele
Napisz co dokładnie chcesz wiedzieć bo nie wiem co ci pisać :)

A tak poza tym to wreszcie ciepło se robi :-D ciekawe jak długo tak będzie...:dry:

Czesc dziewczyny kochane!

Moje pytanie dotyczy konkretnie irlandzkich zlobkow. Czy ktoras z Was oddawala maluszka do zlobka? Moze macie jakies doswiadczenia z tutejszymi "Creche"?

Slyszalam, ze sa upiornie drogie i wraca sie do pracy tylko po to zeby zarobic na opieke dla dziecka... :wściekła/y:

Najbardziej mnie interesuje czy sa jakies okreslone standardy "zlobkowe" odnosnie zywienia dzieciaczkow, opiekunek itp. Czy ktorakolwiek z instytucji je kotroluje? :dry:

Piszcie piszcie jesli cos wiecie! :tak:

Hej Dziewczyny,

Mam 28 lat i synka co ma 7,5 miesiecy. Szukamy znajomych w Dublinie :) najlepiej w podobnym wieku :)

Pozdrawiam,
Aska

aha..mieszkamy w Sandyford, ale mozemy dojechac do centrum bez problemu i do innych lokalizacji na linii Luasa. :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mamcia, to Ty mieszkasz rzut beretem ode mnie!!!!:-) ja na Stepaside. A wiek chyba zbliżony-mam 32 lata, więc chyba taka stara nie jestem:-D zapraszam serdecznie!!

Hej Aine,
:angry:... dzieki za zaproszenie! Twoj wiek jak najbardziej mi odpowiada... :-) haha..
Chcialam jednak, zeby moj synek mogl sie spotykac z rowiesnikiem lub niewiele mlodszym/starszym dzieckiem...
Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale szukamy dalej...
Dzieki za odpowiedz!
Pozdrowionka,
Aska

Hej Manija, na kiedy masz termin? Juz wiesz, czy chlopczyk czy dziewczynka, a moze nie chcesz wiedziec?
Jakbys miala jakies pytania, to wal smialo! :-) ....
:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej Aine,
:angry:... dzieki za zaproszenie! Twoj wiek jak najbardziej mi odpowiada... :-) haha..
Chcialam jednak, zeby moj synek mogl sie spotykac z rowiesnikiem lub niewiele mlodszym/starszym dzieckiem...
Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale szukamy dalej...
Dzieki za odpowiedz!
Pozdrowionka,

Aska

:-D hehe, rozumiem;-)

Do góry