reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Doncaster

Kochane a owiedzcie mi bo to nasze ierwsze Święta w Anglii:-) czy tutaj można kuić rybkę karia,bo jakoś nie wyobrażam sobie Swiąt bez niego,mhh uwielbiam
Ogólnie to zaoatrujemy się w olskim skleie,do niektórych żeczy takich jak narzykład chleb nie otrafię się rzyzwyczaić:no: .Najlesza na świecie olska kuchnia:-):-):-):-)

reklama
izusia1981 możesz być pewna, że w sklepach ciapackich znajdziesz karpia bez problemu:tak: ja tam akurat karpia nie kupowałam bo po prostu u mnie nikt nie przepada za tą rybką:sorry: aż nabrałam ochoty na wędzonego łososia:-D

witam z rana.
moj kochany dzisiaj jak dojechał do pracy (niedaleko Bradford) dzwonił i mówił, że jest masakra! ludzie na autostradach stoją na poboczach (nawet tiry) bo sie jechać nie da. Całe szczęście, że wczoraj zmieniliśmy opony na zimowe:tak: Najprawdopodobniej nie wyjadą vanem w teren więc pewnie wróci wcześniej do domku, bo pracować w takich warunkach nie mogą;-) dla mnie bomba bo nie będe sama w domu:biggrin2: czekam z niecierpliwością na potwierdzenie, że wraca do domu.

Wczoraj postanowiłam zobaczyć czy mojemu synkowi będą podchodziły obiadki ze słoiczka (bo ile można samo mleko pić hehe). Dostał marchewkę z ziemniaczkiem i powiem wam, że zjadł prawie pół słoiczka:szok: Mieliśmy problem bo nie wiedział jak to sie je i że trzeba buzie szeroko otworzyć:-D ale daliśmy rade:tak:

a jak wam idą zakupy świąteczne? macie już prezenty? Ja już mam prawie wszystkie, został mi tylko prezent dla Alexa ale to już mu kupie w Polsce;-) Jeszcze trzeba wszystko popakować i w droge... już nie moge sie doczekać

No cóż my w tym roku jeśli chodzi o rezenty to cieniutko:-( na dodatek dziś musiałam oddać moje uciułane 20 funtów które miałam rzeznaczone dla mojego M, na niesodziewany wydatek:-(.Ale co tam najważniejsze że mamy siebie nawzajem a reszte jakoś się doełni:-)
Byłam dziś w rzychodni,trochę jestem zawiedziona byłam ewna że zrobią mi dzisiaj Usg 3d,a oni tylko wywiadzik z założeniem karty ciążowej.Owiedziała że dostane rzekaz ocztą do szitala na usg ale niestety to zwykłe,a ja myślałam że oni mają renatalne w standarcie a tu też niestety jak chcesz mieć leiej to załać:baffled:.

pierwsza wizyta zawsze polega na przeprowadzeniu wywiadu. no niestety tylko zwykłe USG robią ale można zrobić też prywatnie z filmem dvd... tylko to niestety kosztuje z tego co słyszałam... ja w 21tygodniu akurat pojechałam do Polski i tam zrobiłam sobie przy okazji 3D i filmik bomba:tak: w Polsce też niestety tak jest, że jak chcesz mieć lepiej to płacisz... takie życie:baffled:
A tak poza tym jak sie czujesz?

Ja sie dzisiaj wybrałam na kurs a tu dupa... kurs odwołany bo nauczycielka zachorowała:wściekła/y: ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło:-) wybrałam sie z koleżanką na miasto i wyrwałam super strój św. Mikołaja dla Alexa. Jak go ubiorę w wigilie to dziadkom szczęki powypadają :-D

Hej Nefretete my również kuiliśmy naszemu Kubusiowi strój Mikołaja,takie maleństwa w takich cudach zawsze muszą wyglądać rześlicznie:-):-):-):-):-):-):-)
A ja na szczęście odukać czuję się dobrze,tak narawde to nie mogę ozwolić sobie na żadne oważniejsze dolegliwości,gdyby nie daj Boże oszłąbym teraz do szitala z niewiadomych rzyczyn:baffled: byłby nie lada roblem z kim zostawić Kubusia,uff nawet nie chce o tym myśleć.Żyje bardzo aktywnie,nie oszczędzam się jak tyowa ciężarna jestem teraz raczej jak ciężarowiec ciągle muszę odnosić moje dziesięcio kilowe cudo,z takim żywym srebrem orostu nie da się inaczej a to rzecież nie jego wina że mamusia znowu jest w ciąży,zobaczymy co owie usg,jestem dobrej myśli:blink:
Nefretete a Ty rodziłaś tutaj rawda!!!Zuełnie nie wiem jak rzygotować się tutaj do szitala,czy będą mi otrzebne ciuszki dla bobaska lub amersy co owinnam zabrać z sobą.
Czy tutaj jest coś w rodzju olskiego becikowego,jesli tak czy trzeba sełniać jakieś secjalne wymagania

ja też w ciazy sie szczegolnie nie oszczedzałam ;p pracowałam na poczcie, a po godzinach pomagalam moim chłopaka na remoncie;-)

rodziłam tutaj w donym i jestem nawet zadowolona:tak: jesli cjodzi o to co musisz zabrac to powiem Ci tak: weź wszystko co jest potrzeba dla Ciebie i dziecka. pieluchy, ubranka itp
becikowe jest w wysokosci 500 Ł po aplikacje musisz isc do jobcenre. wymaganie musisz spełniac jedno: napewno dostajesz na pierwsze dziecko ChTC i to wystarczy

reklama
Witam serdecznie
Dziewczyny za dwa tygodnie jadę do męża w doncaster z rocznym synkiem sek w tym że maly pije mleko isomil sojowe bezglutenowe i bez laktozy, czy orientujecie się może czy coś podobnego mozna tam kupić?Jakos nie usmiecha mi się wieść z polski torby mleka, zreszta nie wiem czy moge ,a łatwiej byłoby mi tam cokolwiek kupić
bede wdzięczna za każdą odpowiedź

ps:kiedys tam mieszkałam i tesknię jak cholera za tym miastem:):-)

Do góry