reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

Ja to przewaznie chleb z czosnkiem i herbara z cytryna, moja mama zawsze nam robila napar w lipy z miodem i bardzo nas to rozgrzewalo. Jezeli boli gardlo to dobrze jest go plukac woda z sola. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia :-)

Pogoda nas zaskoczyla z rana, ja juz czekam na ta wiosne a tu snieg :eek:

reklama
Hej dziewczyny :-)
Zaraz mi sie pewnie oberwie bo mnie tu wieki nie było :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Pewnie nie nadrobie już bo za dużo bym miała ale widzę nowe mamusie :-) Witam Was serdecznie:tak:
Ale miałam dużo kłopotów kurcze już myślałam że nie wyjde z tego, na szczęście powolutku wychodzimy na prostą. Wiecie co tak sie zdenerwowałam ponieważ dostałam list z Housing benefitu że mam im oddac wszystkiepieniadze bo mi sie nie nalezały a oni mi rok płacili - tak sie wykłócałam że to ich wina i że nie zapłace 3500 funtów, bo nie mam z czego i że powinna zapłacic osoba która nie sprawdziła papierów które otrzymała ode mnie. Po 3 tygodniach list że nie musze płacic bo znaleźli winnego :-) dzisiaj mają przyjśc założyc nam telefon i internet wiec bede tu częściej.
Paula mi życ nie daje, odkąd zaczęła raczkowac to musze biegac za nia. Nawet nie mam czasu usiąśc. Mamy już 2 dolne jedynki i czekamy już na górną. Problem mamy ze spaniem w nocy - mała zasypia już o 18tej (próbowałam przestawiacna późniejsza porę ale nie dało się bo strasznie płakała) wstaje koło północy na butle i jeszcze czasem koło 4tej a potem wstaje przed 6 i zjada koło 8 butle potem kaszke owocowa o 11, następnie 14 obiadek, 16 deserek i o 18 butla. Nie wiem co ja robie źle że nie potrafi przespac całej nocki :-( jestem już zmęczona tym wstawaniem:-(
Szykujemy sie do przeprowadzki-szukam i szukam jakiejś ładnej okolicy:-) myślimy o Bolton ale musimy czekac narazie czy sie zwolni domek,jestem dobrej myśli:-)

Od dzisiaj zobowiązuję się do zaglądania tu codziennie i powrotu:-):-)
pozdrawiam Was bardzo serdecznie

Izusia - jak tylko ogarne sie ze sprawami urzędowymi to przyjade do Ciebie :-) jak bedzie ładna pogoda to na plac zabaw sie wybierzemy :tak:

Załączniki

• vvv.jpg
    vvv.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 35
  • fff.jpg
    fff.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 34
  • 555.jpg
    555.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 36
  • 543.jpg
    543.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 33
Na to wyglada, ze dziewczyny zabiegane albo chore.

My teraz bedziemy w trakcie przeprowadzki, remontu itp. Do tego chorobsko mi i Olivce wrocilo, jedziemy dzisiaj do lekarz, bo bez antybiotyku to sie chyba nie obejdzie :-( a chcialam tego uniknąć.

No hejka, jakieś zmiany na forum ale na lepsze bo i bardziej teraz widoczne i estetyczne...no tak faktycznie z czasem krucho w tym tygodniu praca na popołudnie to i do południa trzeba coś zrobić a potem biegusiem na 14 do roboty.Cięzko się pozbierać na drugi dzień, ale cóż.
Dziewczyny musze kupic mojemu synowi 11 lat bluzy czerwone do szkoły bo został z jedna w stanie tragicznym i nigdzie nie mogę znaleźć. Może macie namiary to będę wdzięczna.:tak:

Hej dziewczyny:-)
A ja myślałam że będe miała sporą lekturę do przeczytania pod moją nieobecność a tu cichutko jak makiem zasiał.

Goldenko fajnie że się pojawiłaś.
Czytałam o Twojej małej księżniczce,powiem Ci szczerze że ja mojego Davida kłade spać około dziewiątej,przesypia do około 12 nastej potem z dwie do trzech godzin płacze potem znowu zaspia i za dwie godzinki znowu pobudka:-(,jestem już poprostu wykończona.
Jeszcze do tego w ciągu dnia śpi raz góra dwa razy ,poprostu tragedia:-(.
Także gdybym ja położyła mojego o 18 nastej to podejrzewam że o 12 nastej miałby dosyć spania do samego rana :)
Spróbuj ją może przemęczyć jakoś, wiem że trudne , ale wydaje mi się że poprostu szybko się regeneruje i nie chce potem już dłużej spać.
Goldenko życze Ci powodzenia,daj znać jak Ci idzie,może znajdziesz jakiś sposób :-) to i ja skorzystam .

Zapomniałam dodać !!!!!
Zamieżamy się do zmiany domu,gdyby któraś z Was przyuważyła gdzieś dom,może być też nawet flat byle z ogrodem i nie z agencji tylko prosto od landlorda to dajcie znać , będe bardzo wdzięczna.
Czas pomyśleć o zmianach:tak:

Hej dziewczyny!

Aneta76 z tego co wiem, to na Printing Office St. jest sklep tam maja ubrania do roznych szkół. U mojej Wiki można zamówić w szkole, może u Was też, zapytaj powinni dla Was zamówić.

Goldenka, Paula ma juz ponad 8 miesiecy i moze na noc potrzebuje juz kaszki z lyzeczki nie butelke, jedzonko treściwsze i na dłużej zapełnia brzuszek. Nie piszesz czy w ciagu dnia spi i ile, moze wysypia sie w ciagu dnia? Inny problem to niestety zabki, podawaj jej na noc paracetamol, albo nurofen dla dzieci, moze powoli ida jej nastepne zabki i ja bola dziasla. Mojej najbardziej pomagała maść z polski SACHOL tylko ten dla doroslych, przynosil jej wieksza ulge. Olivii tez sie pozno zaczely wyzynac zeby i przezywalismy horror, bo ani spac, ani jesc, do tego temperatura i biegunki, pic tez nie chciala. Ale dalismy jakos rade sobie z nią.
Napisz czy jest juz ciutke lepiej czy nie. Jesli chcesz a nie ostrasza Cie, ze ten zel mam otwarty to mozemy sie jakos umowic i Ci go dam zanim np. ktos podesle Ci z Polski, moze podziala i pomoze.

A u nas od jutra ruszamy z malowaniem nowej chaty, oj bedzie sie dzialo.

Pozdrawiam

Witam. Jestem nową mamą z Doncaster. Mieszkam w okolicy Hyde Park od 5 miesięcy. Mam dwójkę dzieciaczków - córeczkę 3 latka i synka 2 latka. Chętnie spotkałabym się z kimś na kawce lub na spacerku, bo nie znam tu jeszcze prawie nikogo, a moje maluchy tęsknią za zabawą z innymi dziećmi. Pozdrawiam

reklama
dziewczyny sorry ze takie pytanie ni z gruchy ni z pietruchy ale czy jesli kupilam kurteczke dla mojej małej w sklepie next ale w domu doszlam do wniosku ze nie podoba mi sie w niej moja Zuzia,to czy moge zwrocic lub zamienic na inna rzecz?oczywiscie mam rachunek.bo nie wiem jak jest w tym nexcie ,moze ktoras z was wie??dzieki

Do góry