reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Jak zęby, to możesz na noc dać paracetamol albo ibuprofen. Jak u nas jest sezon zębowy, to daję na zmianę, bo dowiadywałam się w kilku miejscach - leki dla dzieci są bezpieczne dla ich organizmu i nie niszczą wątroby. Więc nie trzeba się bać, że dając za dużo leków przeciwbólowych zaszkodzimy Maleństwu. Młoda mleka w nocy nie je już od dawna, ale nie wiem, od kiedy dokładnie :) Teraz nawet jakbym chciała jej dać mleko na śpiocha, to się wnerwia i wybudza, bo nie przełknie :) A co do ubranek, to polecam Allegro! Ja tylko tam kupuję ciuszki, ile razy już mi się udało tak, że piękne, markowe rzeczy wyhaczałam po 1, 2, 5zł :D Zawsze najpierw szukam sprzedających z Częstochowy (żeby za przesyłkę nie płacić, wolę sama podjechać), a jak nic ciekawego nie ma, to dopiero szukam w całej Polsce. Teraz nawet, jakbym chciała kupić coś Tośce (a mam na tym punkcie prawdziwego jobla :D ), to nie mam co, bo ma WSZYSTKO! Cała komoda zawalona jej ciuszkami :D

reklama
Mój przestał pić w nocy mleko gdy miał niecałe 3 miesiące, im dłużej się zwleka z odzwyczajeniem dziecka od nocnego jedzenia tym później gorzej. Mój sam się odstawił, zaczął po prostu przesypiać całe noce i nie budził się na mleczko.

Kupuje ciuszki w tesco, auchan, medeo (koło Galerii), Galerii (gdy są wyprzedaże), pepco, sporadycznie na allegro. Młody ma dużo ciuchów ale gdy był mniejszy miał jeszcze więcej, niektóre założone tylko jeden raz.

asia, ja nawet nie mówię, ile mam ciuchów, których Młoda nigdy nie założyła :) Bo jak mam piękną sukienkę, to przecież jej nie ubiorę do biegania po domu, a zanim się okazja trafia, to wyrasta :)

aleksandra,
polecam Pepco! Body po 5zł, komplety po 15zł, naprawdę się opłaca :)

Już po zakupkach, udanych, mamy zapasy mleczka i słoiczki na wyjazd :) A teraz idę robić wypasiony obiadek - frytki i paluszki rybne :D Czy Wasze dzieciaczki lubią frytki? Bo Młoda wprost przepada, chociaż zwykle więcej, niż 4-5 nie zje ;)

Mój nigdy nie próbował frytek, więc trudno mi powiedzieć czy lubi.

Teraz dzieciaki wolno rosną więc jedną rozmiarówke noszą stosunkowo długo. Ale gdy Kubuś był maleńki a z rozmiarówki wyrastał co 4-8 tygodni, to piękne ciuszki zakładałam mu po prostu "po domu" bo wiedziałam że zanim okazja się trafi to wyrośnie i nie założyłby ani razu ;) Zresztą jak był taki malutki 1-6 miesięcy, to jeździliśmy z nim wszędzie, po znajomych, rodzinie, więc okazje do strojenia zawsze były. Był spokojny, a gdy chciał spać kładłam go na kanapie odwróconego do gości a on spał :) Teraz już nie jest tak prosto gdzieś z nim jechać, bo uśnie tylko w swoim łóżeczku...

Ostatnia edycja:
Ja ubrań dla Młodej nie kupuję, wszystko mam od siostry męża :) ona lubi kupować ładne ubranka t.j. 5-10-15, więc mam szczęście.
Nulini ja mieszkałam na altyleryjsiej przy skrzyżowaniu z konwaliową.

A ubranek chłopięcych na zbyciu też nie mam....
Marta- mamy dzieci prawie w jednym wieku- moja jest z 03.10.10

Ostatnia edycja:
asia, jak Młoda była malutka to też jeździliśmy, ale w sumie od wakacji się nigdzie nie ruszamy, same w domu i jedynie spacerki. Póki było ciepło, to ją stroiłam, ale teraz, pod kurtkę, to bez sensu. Najkrócej mi w 74 chodziła, ledwo coś pokupowałam, już pakowałam, bo za małe :)

Beti,
to całkiem niedaleko mnie :) A 3.X.2005 urodziła się chrześnica Roberta :) Ja jestem z 1.X :D

reklama
Beti - na samej górze strony, po prawej, masz "Twój profil". Klik. Później znowu na górze strony po prawej będziesz miała "Panel kontrolny". Klik. I po lewej, w gąszczu opcji, wyszukaj "Edytuj sygnaturę". Klik. No i wklejaj suwaczki, zdjęcia, zębolki, co chcesz :D

Do góry