reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Nadrobiłam cały wątek ;-) Miałam kłopoty z netem ale już naprawiony, więc postaram się wpadać codziennie.
Witam wszystkie częstochowianki, nagle się nas duzo zrobiło :-) Ale to fajnie, jest z kim pogadać ;-)
Ja mieszkam tu od 3 lat, mam na imię Dorota i mam córcię Paulinkę (chyba jednak najstarszą ;-)). Nie pracuję bo zajmuję się terapią i rehabilitacją małej, a to pochłania mi większość dnia. Tyle o mnie, jak coś to pytajcie.
Nulini czemu boisz się autobusów ;-) ja codziennie muszę gdzieś z młodą jeździć i nie mam wyjścia, idzie się przyzwyczaić, najgorzej jak miasto było rozkopane... Wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Tosi :-) Piekny torcik :tak::tak::tak:

Co do teściów to ja mam ich na co dzień więc na święta zawsze jadę do siebie pod Warszawę :-p cisza spokój, podwórko a nie ciasnota w bloku. Młoda ma się gdzie wybiegać, może się wyspać itd.

Myślimy o drugim dziecku ale tak nieśmiało... strach jest duży, że znów nie donoszę i tym razem może się skończyć gorzej :-( nie zabezpieczamy się ale nie udało mi się jeszcze zajść więc możliwe, że mój czas już się skończył... już z Paulinką to był podobno ostatni gwizdek. Nie nastawiam się, jak się uda to powalczymy jak nie to też nie załamuję rąk. Paulinka jest wyjątkowo absorbującym dzieckiem, na nudę nie narzekam.

Chętnie bym się z Wami spotkała ale jutro mam na 11 terapię SI z małą, w piatek już się umówiłam z 2 mamami z forum wczesniaków i tak z reguły mam czas w weekendy. Może kiedy indziej się uda.

Mam sporo do ponadrabiania więc zmykam na razie.

reklama
My się już szykujemy z Kubusiem ;) Właśnie drzemkę sobie ucina.
Temat pewnie podumiera bo czekamy na spotkanie, a poza tym okres poświąteczno - sylwestrowy jest zazwyczaj smętny... Trzeba jakiś temat rzucić, by jakaś dyskusja rozgorzała :)
Jakich pieluszek używacie? :)

Jezu... Właśnie przeżyłam horror z naszym urzędem pracy (mają szczęście głupie ***, że nie mam pozwolenia na broń, bo wyrżnęłabym wszystkie!!!) i powiem Wam, że na dworze jest taka pizgawica, że mało łba nie urwie! Masakra!
Tośka też śpi, później szybkie drugie śniadanko i przybywamy :)

asia, my mamy Dady, "4" :)

Przepraszam że mnie nie było, ale za żadne pieniądze nie narażałabym Poli na taką pogodę..masakra. Teraz jest już trochę lepiej na szczęście.
Napiszcie jak było, i czy warto tam zawitać jeszcze raz.
My używamy huggies economy i premium 4 bo wychodzą najtaniej i są ok. Kiedyś kupiłam huggisy 2 albo 3 i byłam bardzo niezadowolona bo się zbijały w kulkę, ale 4 i 4+ są bardzo ok. 70szt w promocji za 35zł :) a po domu tetrowe+ nocnik :)

Ostatnia edycja:
kaczucha a czemu używasz rozmiaru 5? 4+ za małe dla Twoje malutkiej? :)
My używamy pampers active baby i Huggisów Premium, rozmiar 4+

My już po spotkaniu z Nulini i Tosią :) Szkoda że Beti Pola nie dała rady dotrzeć. Było miło, Tosia to łobuziak a Kubuś był przez nią zdominowany... (Zdjęcia wrzucę później, jak zrzucę z aparatu)

Beti, to zrozumiałe, że nie chciałaś Poli ciągnąć w taką pizgawicę... Ja sama się bałam, że Tosi głowę urwie, a miałam tylko do przejścia od auta do budynku...

Sala jak dla mnie - SUPER!!! Sama bym tam pohasała :D Dużo sprzętów, zabawek, naprawdę ekstra :D
Spotkanie super, chociaż z mojego Potworca diabeł wylazł, bo goniła Kubusia i go biła, terrorystka jedna... Za to jak przyszedł większy chłopczyk (6 lat), to wlazła za nim nawet do basenu z kulkami (wcześniej się bała :)) Widać musi mieć starszego "faceta", bo takiemu nie podskoczy :D
No i Potwór tak się wyganiał, że z głodu POCHŁONĘŁA cały ogromny słoiczek zupy :D Paszcza jej się nie zamykała :D
Zdjęcia też zapodam, jak zrzucę, czyli jak Młoda pójdzie spać ;)

Ech..bardzo żałuję że mnie nie było, tak czekałam na czwartek..I Pola by pobiegała- ona lubi szczególnie starsze dzieci bo można je gonić i potem uciekać :)
Nulini, Tosia pewnie zaraz zaśnie jak smok po takich atrakcjach :)
Asia, musisz uczyć Kubusia żeby nie dał sobie babom w kaszę dmuchać ;)

reklama
To super dziewczyny, że spotkanie udane :)
Mam nadzieję, że na następne się załapię z Zuzią, bo też też taki diabełek mały wcielony :-D

Dziś to na prawdę piździ niesamowicie... Ja u siebie nie domknęłam drzwi w takim budynku gospodarczym i się futryna powykrzywiała :wściekła/y: no comment... :crazy::confused2:

Asia powiem Ci, że to jest pierwsza paczka 5 jaką ma ;-) Teraz mam zamiar kupić właśnie 4+ dla porównania, bo jednak 4 już są za małe na nią... A co najlepsze moja 4-miesięczna bratanica też już nosi 4, a co najlepsze waży 8,5 kg:szok:

A i bym zapomniala :) czekam na fotki na odpowiednim wątku :-D

Do góry