reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

asia, u nas wyprawkę do malowania (kredki, farby, etc.) podają na zebraniu, ale przeważnie jest składka i panie same kupują, żeby wszystkie dzieci miały takie same przybory, a nie jedne najtańsze z Tesco, a drugie z Hello Kitty :) Moim zdaniem to bardzo słuszne rozwiązanie

reklama
Hej dziewczyny :-)

I jak tam po pierwszym dniu w przedszkolu?? Moja o dziwo też poszła do publicznego przedszkola i to tego najbliżej domu ;-) A nie spodziewałam się tego w ogóle. Ja póki co żadnej listy wyprawkowej nie mam, musze czekać do czwartku na zebranie.

U nas rewelacja :) Młoda nie miała żadnych dni adaptacyjnych, tylko od razu na głęboką wodę. Poszła z uśmiechem, od razu dopadła zabawki, obleciała łazienkę, później dosiadła się do dzieci i bawiła się w kuchnię, więc wyszliśmy z Robertem. Odebraliśmy ją po leżakowaniu, nie spała, ale grzecznie leżała z jakimś chłopczykiem i sobie coś tam gadali, obiadek zjadła, wyszła uśmiechnięta i jutro też chce iść, więc chyba sukces :D
Zebranie mamy w środę :)

Kubuś był tylko pierwszy dzień w przedszkolu a później dostał ospy :( Więc siedzimy w domu, chyba przez 2 tygodnie mały będzie musiał siedzieć w domu. Może to dobrze, bo te wszystkie płaczące dzieci z jego grupy może już przestaną płakać?
Młody w pierwszego dnia dobrze sobie radził, został chętnie w przedszkolu i nie płakał.

No właśnie u nas też największy problem to te wszystkie płaczące dzieci... Młoda się normalnie ich boi i też płacze... Drugiego dnia poszła bardzo chętnie, z uśmiechem, a jak zobaczyła te wszystkie zapłakane dzieci to stanęła jak wryta i też zaczęła płakać... I niestety codziennie jest to samo, idzie chętnie, a jak tylko słyszy/widzi płacz, to od razu sama ma podkówkę i łezki lecą... Ale póki co dzielnie chodzi...

Dziewczyny, słyszałyście o akcji w Czewie o darmowych szczepieniach na pneumokoki. Szczepicie? Do mnie dzwonili z przychodni, kiedy przyjdę, a ja nie wiem, czy szczepić, bo nawet tego w planach nie miałam :(

My już szczepiliśmy przeciwko pneumokokom, tyle że w grudniu, gdy mały miał równe 2 latka. Tyle że wtedy nie było tej akcji z darmowymi szczepieniami i musieliśmy normalnie płacić za tą szczepionkę.

Nulini az jutro zadzwonie do mojej przychodni i zapytam o te szczepienia ,o ta akcje bo może jak za darmo to raczej bym zaszczepila .

Bardzo sie cieszę ze dzieci chodzą chętnie,u mnie oliwka też bardzo zadowolona ze szkoły,ciekawe jak przeżyje weekend ze nie pójdzie hihi .

Asiu oj współczuję ospy choć z drugiej strony każda z nas to przejdzie a wy już z glowy mieć będziecie :-).

Zuzia poki co zachwycona przedszkolem. Narazie siedzi po 5 h dziennie i odbieram ja po obiedzie. A z ciekawosci dziewczyny zaczyna sie pomalu okres jesienny i w zwiazku z tym czy dajecie cos swoim dzieciom na wzmocnienie? Ja w sumie nigdy nie dawalam zadnych tranow ani nic podobnego (chyba ze byla chora) wiec jstem ciekawa co wy podajecie o ile w ogole cos:zawstydzona/y:

reklama
kaczucha, Młoda siedzi od 8 do 14. Też się ostatnio zastanawiałam i chyba postawię na Cebion Multi, już kiedyś jej dawałam. Ewentualnie może jeszcze tran, ale nie wiem, nigdy nie dawałam...

Do góry