reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

ASIU baardzo sie ciesze ze Maly dostal sie do panstwowego przedszkola :tak:,moze przejdz sie tam to powiedza ci co jest mu potrzebne itp.

ASIU I NULINI wasze dzieci beda chodzily do tego samego przedszkola???

U nas wszystko ok,ja latam zz dziecmi i zalatwiam duzo spraw codziennie ,jakos leci do przodu .

Oliwka przyzwyczaja sie coraz bardziej do zastrzykow,czekamy na rozpoczecie zerowki i zobaczymy jak to bedzie.

Szkoda ze nasze forum umiera :-(,ze malo co kto juz tutaj pisze,kiedys bylo fajnie ,kazda pisala codziennie.

Milego dnia

reklama
Nulini,jeśli możesz to wklej tutaj na forum tą wyprawkę, bo na stronce naszego przedszkola nie ma wyprawki niestety.

Dorotko, nie sądze by Kuba i Tosia chodzili do tego samego przedszkola ;) Bo Kubuś do przedszkola na tysiącleciu będzie chodziła Tosia pewnie w swojej dzielnicy.

WYPRAWKA
ROK SZKOLNY 2013/2014

OBUWIE ZMIENNE w podpisanym worku z materiału

TECZKA NA RYSUNKI - podpisana, format A4

GARNUSZEK do picia wody – taki, by dziecko umiało go
rozpoznać

PODUSZKA I PIŻAMA – podpisane (tylko dzieci z grupy najmłodszej)

STRÓJ GIMNASTYCZNY (spodenki i koszulka) w podpisanym worku z materiału (dzieci z trzech najstarszych grup)

PAPIER TOALETOWY – 1 paczka (8 rolek)

RĘCZNIKI PAPIEROWE – 2 rolki (na miesiąc)

SERWETKI (stołowe, małe) – 2 paczki (100 szt.)

CHUSTECZKI DO NOSA – 3 paczki po 100 szt. (najlepiej w pudełku)

MYDŁO W PŁYNIE – 3 szt.

CHUSTECZKI NAWILŻAJĄCE – 1 paczka

PAPIER KSERO – 1 paczka
INFORMACJE DOTYCZĄCE ARTYKUŁÓW SZKOLNYCH
ZOSTANĄ PRZEKAZANE NA ZEBRANIU Z RODZICAMI

Witajcie.
Każda pochłonięta codziennością a dzień zleci nawet nie wiadomo kiedy to i forum zamarło. Ja dzisiaj pół dnia spędziłam w ośrodku bo byłam na wizycie kontrolnej a kolejne pół dnia na zabawie z synkiem.
Co do wyprawki to powiem że wymagająca hehe tylko czy dziecko zużyje to wszystko same?? a na co maja pieniądze od miasta czy gminy?? może ja to jakoś inaczej rozumuje :szok:
Nie pochwale Wam się co do płci bo do tej pory jeszcze nie wiem, nie chce się pokazać i chyba będzie niespodzianka aż do porodu :-) okaże się jeszcze, ale to mało ważne byle by wszystko było ok.
Co do przedszkola to nas czeka wybór w przyszłym roku dopiero, chociaż wiem że szybko zleci, mały nie może się doczekać zobaczymy jak to w rzeczywistości będzie ;-)
Ale się rozpisałam heheh :-D czas na odpoczynek, spokojnej nocki życzę..... Dobranoc

Asia nie idzie do przedszkola bo ma mieć rodzeństwo pod koniec października i wolałabym na początku jak dziecko będzie małe uniknąć chorób które z przedszkola by przynosił. Ja jestem z wyczerp :-)

Marta a przeczucie co do płci masz ? Jak sie czujesz ?

Ja byłam w niedzielę na pielgrzymce ,szlam z parzymiechow do częstochowy to jakieś 45 km ,doszlam sama ale skutek to zakwasy i zerwane ścięgno ,nie umiem chodzić ale daje radę,kuleje ale nie mam innego wyjścia .

Wczoraj miałam wizytę u ortopedy z oliwka i jest wszystko ok ,zdjęcia rtg są ok a to najważniejsze :-), i obcielam pierwszy raz wloski i ślicznie wyglada

Dorota co do płci to nie nie mam pojęcia bo całkiem inaczej przechodzę tą ciąże niż z Igorem więc myślałam że dziewczynka ale ciąża ciąży nie jest równa więc nie myślę już o tym :-) ważne żeby zdrowe było i wszystko w porządku poszło :-D najwyżej będę żyła wśród chłopaków :tak: Czuje się tak sobie mam straszną zgagę i do tego problemy żołądkowe bo mi uciska a ja jeszcze bez woreczka żółciowego jestem wiec zgaga jest jeszcze silniejsza, tak to ogólnie dobrze znoszę, maleństwo się wierci niemożliwie to najważniejsze :-D już bliżej końca niż dalej. Do tego w połowie września mam obronę pracy mgr mam nadzieje że jakoś przetrwam.
Super że wyniki Oliwi są pozytywne ;-)
Co do pielgrzymki to podziwiam i wracaj szybciutko do zdrowia ;-)
Czeka mnie pracowity weekend zachciało mi się malowania :-) po długim przekonywaniu męża muszę teraz wykorzystać że chce pomalować :-D zaczęło się wicie gniazda przed porodem hehehe....
Pozdrowienia dla Was :-)

To u nas wyprawka jest ogromna:

1 farby akwarele
1 farby plakatowe „Astra” 12 kolorów
pędzle do malowania (gruby, cienki)
1 komplet kredek ołówkowych (grubych Bambino)
2 komplety kredek świecowych (grubych i cienkich)
1 komplet kredek – pasteli
Nożyczki do wycinania
2 opakowania plasteliny
1 ryza papieru ksero białego
1 ryza papieru ksero kolorowego
1 blok techniczny A3 z kolorowymi kartkami
1 blok techniczny A3 z białymi kartkami
1 blok techniczny A4 z białymi kartkami
1 blok techniczny A4 z kolorowymi kartkami
książeczka do kolorowania
2 kleje w tubce „Magic”
2 kleje w sztyfcie „Astra”
1 klej biurowy
4 kolorowe bibuły karbowane
1 teczka papierowa A4 typu walizeczka (do przechowywania prac plastycznych)
10 koszulek do segregatora

8 rolek papieru toaletowego
3 duże paczki chusteczek higienicznych
1 paczka chusteczek nawilżających
3 sz. mydła w płynie (zapas)
Duże opakowanie ręczników papierowych składanych (5 sztuk)
1 paczka serwetek małych
1 paczka serwetek dużych

o zmienne obuwie
o zmienne ubranie w podpisanym worku
o fartuszek do malowania farbami

reklama
ASIU no niezla wyprawka ,ale kazda z nas ma podobna ,niestety aby dziecko poszlo do szkoly czy przedszkola to trzeba zaopatrzyc ich w multum rzeczy :wściekła/y:.

MARTA no fakt plec niewazna,aby tylko dzidzi nic nie bylo :tak:no wiesz zycie z samymi facetami pewnie musi byc przyjemne:-D:-D.

U nas ok,moj poszedl do pracy,ja na bb poki dzieci spia ale wlasnie sie budza wiec lece ,milego dnia

Do góry