reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Też myślałam nad trampoliną dla Młodej, ale nie bardzo mam miejsce w ogrodzie na tak dużą zabawkę :(

Za to w sobotę Tośka dostała od moich rodziców przyśpieszony prezent na Dzień Dziecka - rowerek z bocznymi kółkami, i teraz nie można jej zdjąć z tego rowerka, jeździ wszędzie, gdzie się tylko da, a pedałuje tak szybko, że czasem trzeba za nią biec :)

reklama
Witam, ja zimą zaplanowałam sobie tyle pracy że teraz nie narzekam na brak zajęć- zawsze mi dnia brakuje.
Jeszcze mam tyle do zrobienia że nie wiem czy do kolejnej zimy zdążę..
Ja osobiście trampoliny dla dziewczynek/kobiet nie polecam. Obniżają się narządy rodne i potem mogą być problemy :/ Chłopcy mogą skakać do woli :)
My nocnego pampka odstawiliśmy jakieś 3 tyg temu- tak więc już w ogóle nie używamy :)

Aleksandra, będzie dobrze!

Dziewczynki, jak Wy sobie radzicie z tą zasraną pogodą? Bo ja już wymiękam... Młoda w domu dostaje szału, a teraz jeszcze na domiar złego jest chora. Za nami nieprzespana nocka, bo katar nie pozwalał jej usnąć... Wykończę się... A z tego, co patrzyłam na prognozy, to raczej czerwiec nie będzie nas rozpieszczał i jeśli zdarzą się SŁONECZNE dni, to policzymy je na palcach jednej ręki... Chyba się wyniosę do Hiszpanii...

NULINI nie strasz nawet bo ta pogoda to odepresje juz zahacza,odpukac od 2 dni jest ladniej i dzis tez tak powinno byc.Mam nadzieje jednak ze pogoda bedzie bo jak brak pogody to u nas to sie z praca mojego m odbija na niekorzysc a ja 2 tygodnie temu zrezygnowalamm z pracy bo zupelnie mi sie to nie oplaca ,wiec siedze w domu z dziecmi i cwicze ich w grzecznosc hihih,kary itp i powiem wam jest z nimi coraz lepiej,oni grzeczniejsi a i ja sie mniej z nimi mecze hihihih.

U nas po staremu,jest wszystko dobrze,oby tak dalej,dzis po obiadku w plener lecimy i tak chyba do wieczora jak pogoda pozwoli :-)

Witam wszystkie mamy z Częstochowy,
Chciałabym się dowiedzieć czy w przyszłości chciałybyście, aby wasze dzieci chodziły do klubu malucha ( żłobka) prywatnego. Jeżeli tak to jaka byłaby dobra lokalizacja? Ile godzin dziecko miałoby przebywać w placówce? I ile byłybyście w stanie zapłacić za taką placówkę? W Częstochowie praktycznie w ogóle nie ma takich placówek i jestem ciekawa czy byłoby w ogóle zainteresowanie takim miejscem. W innych miastach jest to bardzo popularne. Placówki takie są bardzo dobre dla dziecka, ponieważ przygotowują je przed pójściem do przedszkola, przyzwyczają do przebywania poza domem oraz ma kontakt z rówieśnikami. Oczywiście pod warunkiem jeżeli ma tam zapewnioną dobrą opiekę.
Chętnie poznam Wasze zdanie na ten temat ;)

reklama
Przejrzyj sobie nawet nasz temat, nie raz i nie dwa były wałkowane tematy żłobków, a jedna z dziewczyn (Asia) robiła rozeznanie w kilku i opisywała wrażenia, bo zastanawiała się, do którego posłać synka.

Do góry