reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

MACIE racje z tymi przedszkolami.Nasze dzieci wiekowo nadaja sie do rzedszkola panstwowego ale kryteria aby sie dostaly sa ciezkie.
Ja tez w marcu bede zapisywala alanka ale czy sie dostanie to nie wiem,ja rowniez nie mam znajomosci w przedszkolach czy szkolach.Oliwka idzie napewno od wrzesnia do zerowki ,alana bede starala sie zapisac do 3 latkow,niby oboje teraz pracujemy wiec obadamy czy sie dostanie czy nie :tak:.

Moja Oliwka jak mialam rocznikowo 3 latka to tez sie nie dostala do przedszkola,wtedy bylismy w rybniku ,ale w czesrwu byl 1 dzien czy jakos tak dodatkowego naboru,i wtedy po wielu telefonach i wielu rozmowach z dyrektorkami dostala siedo panstwowego przedszkola w wieku niecale 3 lata,i to jak ja nie pracowalam wiec cuda sie zdazaja heheheh:-D.

Ja zaraz dylam do pracy,dzis caly dzien w pracy bede,glowa to mnie od wczoraj boli :baffled:,wzielam tabletke moze przestanie.

MILEGO DNIA

reklama
Mam tylko nadzieje że w marcu będzie elektroniczny nabór do przedszkoli, tak jak w zeszły roku. Bo nie chce mi się osobiście chodzić po przedszkolach.

Hej :) Z ta praca normalnie smieszni ludzie babka siedziała w laptopie i zadawała pytania typu co wiem o ich sklepie, co bedzie modne wiosna -lato no a ja gały jak 5 zł :D:D
Cóż rózne maja wymagania :)

Asiu bedzie corz lepiej
Aneczko zdrówka i cierpliwosc i
Ja poki co nie wypowiadam sie o przedszkolu albo posle w tym roku mlodego albo dopiero w przyszlym :)

Wyczytałam na jednym z blogów. Dobrze, że mieszkamy sami i teściowa jest u nas bardzo rzadko:)

- Ewuniu, ja tak pomyślałam sobie… może powinniście małego dokarmiać…?
- ?... Mam pokarmu tyle, że mogłabym uratować dzieci Trzeciego Świata. Dlaczego miałabym dokarmiać?
- No bo tak płacze…
- Płacze, bo to dla niego jedyna forma komunikacji z nami. Poza tym nie można powiedzieć żeby „tak” płakał. Ot, zdarza mu się.
- Bo XYZ popełniła ten błąd i jej mała płakała i płakała, po prostu była głodna… Może twój pokarm też jest niekaloryczny? Może mały się nie najada?
- Przybiera na wadze w zastraszającym tempie. Pediatra mówi, że wręcz przejada się. - Zastanów się, może jednak warto…

*
- Nie dawaj mu smoczka, po co? Potem będzie problem z odzwyczajeniem!
- Moja mama nie miała problemu ani przy mnie ani przy siostrze. A póki co smoczek bardzo uspokaja, wycisza. Dzieci lubią ssać, a nie mogę ciągle, kiedy Młody chce possać, wywalać na wierzch biustu…
- No nie wiem…

*
- Nie za grubo ubrany? Nie spoci się?

*
- Czy on ma na sobie TYLKO to?? Przecież jemu może być zimno!

*
- Ty tą dietę masz taką rygorystyczną, czy on dostaje czego potrzebuje?
- Spokojna głowa. Jakbym czegoś nie zjadła w dostatecznej ilości – wyciągnie sobie ode mnie. Nie jem wapnia? Wyssie z moich kości. I tak dalej. Moja dieta najwyżej zubaża mój organizm, nie jego.
- Może warto dokarmić?....

*
- Śpi z wami?? Wielki błąd! Potem już się nie odczepi!
- Pozwól, że będę sama decydowała gdzie śpi. Jestem potwornie zmęczona i nie będę do każdego kwęknięcia wstawała z łóżka, bo wtedy już nawet drzemek się pozbawię.
- No to zobaczysz jaki będzie problem później…
*

- Śpi na brzuszku??! Nie boisz się bezdechu?
- Na brzuszku jest najzdrowiej. Raz – dla bioderek, dwa – bezpiecznie w przypadku ulania.
- Ja bym się bała…

*
- Nie dźwigaj nic, po cesarce nie można! Maksimum 3 kilo!
- Młody waży prawie 5. Jak mam go nie dźwigać?
- Ojej…

*
- K. śpi w tym samym pokoju? Może lepiej żeby się wyspał do pracy i na jakiś czas spał w dziennym?..
- A ja? Kiedy ja się wyśpię? Kiedy się skończy mój całodobowy etat? On musi się wyspać do pracy? A kiedy ja się, *****, wyśpię do swojej pracy?
- …

*
- Pijesz kawę? Nie powinnaś…
- Daj mi receptę jak nie spać, nie pić kawy i trzymać się na nogach. Słabą piję.
- No ale kofeina…

... coś, *****, jeszcze?

U nas aż tak hardkorowo nie było, ale czasem też mam dość dobrych rad...

Ech, dopiero usiadłam... Od 8 rano na nogach, najpierw 2 godziny zakupów, a później w kuchni, bo dzisiaj wyprawiamy urodziny Młodej. Kręgosłup mi pęka ;(

PATRYCJA dobre :-D:-D:-D.
ALEKSANDRA no niezla ta rozmowa:cool2:.

ASIU ja tez mam nadzieje ze nabor bedzie elektroniczny :tak:.

NULINI i jak sie udaly urodzinki malej??????????

Ja po pracy,teraz 3 dni wolnego :tak:.

Witam niedzielnie,bylismy chwile na alejach z dziecmi bo szedl orszak 3 kroli ,na koniach itp.dzieciom sie podobalo.Teraz przyszedl znajomy z 2 swoich dzieci,wiec mam 4 dzieci w domu ,ale grzecznie sie bawia,nawet alanek nie chce isc spac z wrazenia hihihihih.

NULINI Alanek jak zobaczyl Twojego TORTA to powiedzial TITI ( co znaczy w tlumaczeniu KITI czyt.HELLO KITY )

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
reklama
ASIU dokladnie na godzine nie patrzalam ale bylo cos po 12 ,my bylismy na placu bieganskiego i tam byl ten orszak ale szedl wczesniej przez aleje :tak:.

BEATKO nie wiem co z wyplata,ma byc kolo 10 stycznia wiec moze w czwartek :tak:.

My wczoraj fajny dzien mielismy,najpierw ten orszak,pozniej do godziny 18 dzieciaki u nas byly,a o 19 do 20 na sankach bylismy przed blokiem na gorce,dzieci pozjezdzaly z sanek i radosci wiele bylo :tak:.

Dzis i jutro mam jeszcze wolne z pracy :tak:,dzis na 10.30 do dentysty z OLiwka :tak:.

BEATKO fajne te warsztaty dla dzieci,a wiesz gdzie to jest dokladnie? wyslalam do nich emaila,ja jestem w ten dzien w pracy akurat caly dzien ale jak cos to grzesiek moze isc z dziecmi jak beda jeszcze miejsca :-)

MILEGO DNIA .

Ostatnia edycja:
Do góry