reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
Fajne te łóżka..moja na razie może o takich pomarzyć..jeszcze śpi w szczebelkowym. Nie kupuję innego bo nie wiem czy na wiosnę nadal będziemy tutaj...zobaczymy.

Sprzedałam całe zielsko, tak że dla siebie muszę rano dorobić :) ale łatwo nie było...oj ciężko było.. na przyszły rok mam załatwiony zbyt w hurcie dla chłopa który ma stoiska przy cmentarzach, więc już nie będę stała i marzła, sprzedam taniej ale więcej, dużo więcej :)

BETI to bardzo sie ciesze ze sprzedalas wszystko,domyslam sie ze nie bylo latwo,ze sie nastalas,ze wymarzlas sie,ale grunt ze wszystko sprzedane.

Witam z rana,glowa mnie boli cala noc,wstalam tez z bolem glowy:baffled:,jakos juz spac nie umiem a pozatym moja oliwka wstala i teraz zasypia jeszcze ale nie mam pewnosci czy zasnie,zaraz i tak alanek wstanie wiec nie oplacami sie juz isc spac.

My dzis na groby idziemy po 16bo ja chce aby byl efekt ze jest ciemniej,wtedy tak ladnie jest:tak:.Idziemy symbolicznie pod krzyzem zapalic bo tutaj nie mamy nikogo.Milego dnia.

Witajcie, my wczoraj cały dzień byliśmy w domu, wybyczyłam się za wszystkie czasy :) Dzisiaj idziemy do lekarza bo Pola ciągle mi kaszle niewiadomo czemu?! kataru i gorączki zero i tylko ten kaszel.... Ja na szczęście nie odchorowałam mojego :oo2:"biznesu"

BETI i jak POLA ? co lekarz powiedzial?

Bylam dzis z oliwka u dentysty i oliwka slicznie dala sobie zrobic drugiego zabka :tak:,mowie wam jaka dzielna byla ,az lekarka byla w szoku ze oliwka taka grzeczna i dzielna bo jak mowila ze dziura byla duza a oliwka ani nie pisla przy borowaniu:tak:.Mowie wam jaka dzielna moja dziewczynka ;-).W nagrode wymyslila sobie,kako i kiwi :tak:.

Dorota- córa zuch dziewczynka ! Ja mojemu nie mogę przegadać żeby poszedł do dentysty...wykręca się brakiem czasu- i tu ma niestety rację..

A moja Pola płuca i oskrzela ma czyste, dostała tylko syrop na kaszel :)

BETI no brak czasu to jedno ale nie oszukujmy sie np mowie tu sama o sobie ze czasem dzieci sa odwarzniejsze od nas doroslych:tak:.22 Listopada kolejnego zabka u niej bedziemy robic,mam nadzieje ze wtedy tez Oliwka bedzie taka odwazna ;-).

U mnie az wstyd sie przyznac(prosze sie nie smiac hi) ale wczoraj pierwszy raz w zyciu sama robilam ciasto :tak:.Zrobilam na ciescie kruchym pol blachy z jablkiem ,pol ze sliwkami,i az musze sie pochwalic ale ciasto mi wyszlo pierwsza klasa:-D.Chyba zaniedlugo czas zrobic jakies trudniejsze:tak:.

Moj dzis w pracy,ja tylko odkurze i zupe zrobie i luz :tak:Pozniej na jakies zakupy sie wybierzemy.Milego dnia.

O matko!!! 3 godziny na siłowni i normalnie czuję, że żyję :D Ale jutro będę cięęężko zdychać, strasznie się przeciorałam... Później sauna, prysznic i wszystko byłoby ładnie pięknie, gdyby nie fakt, że na siłowni z okazji dnia otwartego (cały dzień dzisiaj wszystkie zajęcia za darmo) był też darmowy poczęstunek. I spalone kalorie poszły się walić, bo pierogi z jagodami były tak zaje*biste, że zjadłam 2... I zagryzłam plackiem z wiśniami :D

A wracając z siłowni (byłam z dziewczyną brata) już od zakrętu widzimy policyjne koguty. No i co? 5 wypadek w tym miesiącu. Znowu sąsiadowi cały płot skasowali. Z tym, że jak przyjechałyśmy, to już było po wszystkim, posprzątane, pozamiatane, samochody odholowane, aż dziw, że w 2 godziny się uwinęli, bo przeważnie to zajmuje cały dzień. A podobno psychol, który spowodował wypadek, jechał 100 km/h... NA OSIEDLU Z OGRANICZENIEM DO 30 km/h!!! Debile, kompletny brak wyobraźni... Ten sąsiad ma małego synka, co by było, jakby się bawił w ogródku???

No i dziś, jak każdego 3-go dnia miesiąca, zważyłam i zmierzyłam Młodą.
W miesiąc przytyła 500gram i urosła 1,5cm.
Waży 14kg i mierzy 90,5cm :D

DOROTA, ja też od niedawna (ok 2 lata) piekę ciasta, a właściwie to używam jednej bazy to wielu rodzajów ciasta- zależnie co dorzucę do ciasta bazowego :) raz jest murzynek z serem, raz z brzoskiniami, musli, orzechami, kokosem...itd.. Trudniejsze ciasta typu karpatka czy stefanka to robi małżon.

Nulini, to sie wypociłaś! Ty to masz siłę! Ja byłam od rana z mamą i z Młodą na zakupach i mam dość, a tu jeszcze obiad muszę szybko zrobić bo po 17 mam wychodne- reset :)
Dobrze że mi przypomniałaś o mierzeniu i ważeniu :) :*

reklama
Do góry