reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
czesc bylam wczoraj w tym szpitalu,lekarz zbadal mi brzuch tak sam reka,powiedzial ze trafilam nie na ten oddzial co trzeba bo on jest od operacji ,ale ja dostalam takie skierowanie wiec tak poszlam.Lekarz zasugerowal aby ogolny dal mi skierowanie na oddzial wewnetrzny,Pobrali mi mocz i krew i puscili do domu.Wyszlo ze mam anemie norma jest od 12 do 16 a ja hemoglobiny mam 10.lekarz powiedzial ze jestem przemeczona i ze moj organizm chyba juz nie daje sobie rady i dlatego protestuje,mam przestac karmic piersia i zaczac leczyc anemie i wziasc sie za siebie bo tak jak to lekarz ujal ze zaniedlugo ze zmeczenia bedzie mnie bolalo cos innego,pozniej kolejne cos i zaniedlugo padne i sie nie rusze i wtedy bedzie niewesolo.

Zaczynam alankowi pomalu ograniczac cyca,musze, teraz od dzis nastawiam sie do tego psychicznie bo wogole tego teraz nie planowalam,od dzis alan bedzie dostawal cyca ale coraz mniej i mniej ,moze do konca roku uda mi sie calkowicie zaprzestac go karmic choc szczerze wam powiem ze zal mi tego,zle sie jakos z tym czuje,ale tlumacze sobie ze to dla mojego dobra i ze alanek juz duzy wiec jakos da sobie rade.Mam witaminy w domu i zelazo i bede lykala ,Dzis w nocy dalej bylo mi strasznie niedobrze i rano zas byla mala biegunka,moj organizm chyba serio juz nie wydala i tak protestuje.

Dzis jade do rybnika pozalatwiac sprawy,wracam w sobote,jak mi nie przejdzie lub cos sie nowego wydarzy to w nastepnym tygodniu lece do lekarza.

Jestem dobrej mysli,jakos to bedzie,bedzie dobrze:tak:

Dorotko, dbaj o siebie. Mam nadzieje że szybko poczujesz się lepiej. Zdaję sobie sprawę że karmienie piersią może uzależniać, ale skoro lekarz zalecił odstawienie prawie 2 letniego dziecka od piersi to raczej wie co robi. Alanek jest już na tyle duży że bez cycusia sobie poradzi :)

Wróciłam od tesciów , byłam po ponowne wyniki badań młodego . Teraz broi na całego .
Asiu zdjęcia sa przecudowne ja tez takie chcę !!! Podaj szybko cenę , a moze spruboj sił jako pani fotograf ?
Dorotko - trzymaj się zdrowo staraj nie przemęczać . Obys szybko wróciła do zdrówka

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21755954 zapraszam jak by toras byla chetna :)

dorota, ja to Cię podziwiam, dla mnie pół roku karmienia piersią to absolutne maximum (Tośkę karmiłam 3 miesiące), a co dopiero 2 lata...

asia, a jaki masz aparat?

aleksandra, zrobię Ci za darmo sesje Kacperka, tak jak Justynie ;)

Nulinii, mam lustrzankę Canon EOS500D z wymiennymi obiektywami ( teleobiektyw Canon 55-250 mm i standardowy Canon 18-55 mm)

Póki co się rozkręcam, robię sporo sesji, uczę się fotografowania - traktuje to jak hobby. Jak już poczuje się naprawdę dobra, to zacznę fotografować za kasę :p Mam w planach jakiś kurs fotografii i chciałabym mieć własne ministudio do zdjęć studyjnych i parę innych gadżetów do fotografowania... Fotografia to drogie hobby ;)

Ostatnia edycja:
Aleksandra to musimy się umówić na jakiś konkretny termin, na sobotę lub niedzielę. W tygodniu też mam czas, ale w tygodniu nie mam z kim młodego zostawić. A gdy go zabieram na sesję którą robię innemu dziecku to on mi trochę przeszkadza (wpycha się przed obiektyw i chce żeby to jemu robić zdjęcia :) mój model mały :) ) i nie mogę się skupić całkowicie na fotografowanym dziecku. Dlatego w weekend byłoby lepiej. Najczęściej zabieram dzieciaki na sesje do parku pod Jasną Górą, do Parku Staszica.

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki dziewczyny za mile slowa i wsparcie :tak:,dzis po rannym karmieniu po przebudzeniu,karmilismy sie tylko 2 razy a ze 20 razy mu odmowilam i zagadywalam na cos innego,Ja mam z nim taki klopot ze alanek chce co kilak inut cyca bo on to taka przylepa,jak sie super czyms zajmie,najlepiej jak bylo cieplutko na dworze to wtedy zapominal na kilka godzin o cycusiu a teraz kiedy ja duzo lerze bo zle sie czuje to jak on widzi ze ja leze to zaraz chce cyca i wtedy jest zlosc na calego jak nie dostaje ,No ale od dzis sie ograniczamy i serio dzis chyba ze 20 razy mu odmowilam takze jestem z siebie dumna :tak:.

ASIU super hobby,jak cos to ja tez bym chciala mini sesje moich 2 urwisow ,to juz bedzie chyba trudniej z 2 ??????????:cool2:.

Ja dzis zas WYMIOTOWALAM,kurde wykoncze sie,jak moj organizm musi byc zmeczony skoro juz tak podupadlam strasznie na zdrowiu?????????:-(a wlasnie ostatnio od kilku tygodni coraz gorzej sie czulam i coraz gorzej a teraz masz babo placek.masakra,momentami to zaczynam sie sama o siebie martwic .No nic nie zrzedze wiecej hihiihih.

Do góry