reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
widze ze mamuski sie badaja:tak:.Ja jeszcze nigdy usg piersi nie mialam:baffled:,chyba tez sie musze kiedys wybrac,
Ja USG prenatalne mialam w obu ciazach poniezasz jestem po 1 poronieniu i oliwka ma chorobe genetyczna a z alanem mialam przeciwciala z konfliku serologicznego wiec moje ciaze byly milion razy przebadane i ja wiecznie w ciazach do lekarza lazilam.
Tylko ze ja te badania mialam w zorach .

ANECZKA a co chcesz miec takie badanie?musisz miec? moze jak musisz to pokieruje cie twoj ginekolog prowadzacy????Na kiedy kochana masz termin? jak sie czujesz??
NULINI przejzalam te ciuszki i powinny byc dobre wiec dajznac kiedy co i jak bedziesz mogla je odebrac:tak:A ja teraz z mezem????????? mam nadzieje ze lepiej :tak:.
BETI ciesze sie ze u ciebie tez lepiej,ze lepiej sie czujesz.

No i wiecej zapomnialam co komu mialam odpisac:rofl2:.Maly mi sie budzi wiec ide dac mu obiad,my sie przewietrzylismy,ja sie juz dobrze czuje,dzieci maja zielone swiatlo odpediatry na spacery bez goraczek :tak:,wiec juz przewietrzeni jestesmy.Ogolnie nie mam juz nic do roboty wiec sie obijac bede:-D

Dorota warto jest robic ja miałam 3 lata temu pierwsze usg . moja mama zmarla na raka piersi więc ja musze sie badać .
No tak ty musiałas sie kontrolować . Ja miałam może z 5usg w ciązy i 1prentalne nie z kłopotow tylko od siebie .
mały był na spacerku ja jeszcze sie kataru pozbywam oby jutro było lepiej .

OLU masz racje trzeba sie badac,musze sie skupici wziasc sie wnajblizszym czasie i za to :tak:.Kochana przykro mi bardzo z powodu Twojej Mymy:-(.

Ja to z oliwka mialam 2 te takie bardzo szczegolowe usg prenatalne ktore i tak nie wykryly choroby oliwki bo szczescie w nieszczesciu Oliwka nie ma typowych cech dla zespolu turnera.Powinna miec wade serca czy nerek ona dzieki Bogu tego nie ma.Ale wiem ze jak w ciazy ktos sie dowie ze dziecko ma zuspol turnera to wtedy moze poddac sie legalnej aborcji.
Ja bym tego nie zrobila.Oliwka jest dzieckiem z 2 ciazy,1poronilam i wtedy za wszelka cene podrzymywalismy oliwke choc moj organizm chcial ja wydalic,wiecznie krwawilam,do 8miesiaca lezalam plackiem,Kilka razy bylam w szpitalu,dostawalam zastrzyki na podtrzymanie ciazy.Naawet doszlo do tego na samym poczatku ciazy ze ordynator wypisal mniee ze szpitala bo widzial serduszko,za 2 dni trafilam zas do szpitala gdzie glupia lekarka serca nie widziala i bez konsultacji z kimkolwiek chcialami czyszczenie zrobic,ja sie nie zgodzilam i poszlam do lekarza a serduszko oliwki nadal bilo :tak:a ona tak poprostu chciala mnie wyczyscic:wściekła/y::wściekła/y:.

Z alankiem od 20 do 35 tyg ciazy bo w 35 zrobili mi ciecie to przez 15 tygodni co tydzien jezdzilam do chrzanowa na wlasnie takie doplerskie usg z przepywami krwi itp.Urodzilam go w 35 tygodniu,lezal w inkubatorze pod respiratorami bo mimo swoich 3kg wagi nie poradzil sobie z oddychaniem i temperatura ciala.

Ale mnie zebralo na wspomnienia hihihi,

Ide spac:tak:

Jak miło was poczytać

dorota nie muszę mieć pani doktor mnie poinformowała że można teraz zrobić. A ja szczerze mówiąc chce zrobić żeby wiedzieć jak dzidzia się rozwija. A prywatnie to dość drogie i dlatego się pytam gdzie dziewczyny robiły :) A ja jak przy pierwszej ciąży bez objowawo i czuje się bardzo dobrze. Jedynie brzuch mi już zaczyna rosnąć bo na wadze zleciałam troszkę a w spodnie się nie dopinam :) a termin według miesiączki na 12 kwietnia a według usg na 4 kwietnia.

Olu bardzo mi przykro z powodu Twojej Mamy.
A wiesz ja już też się zapisałam na te badania prenatalne do kliniki św Łukasza i idziemy 24 września a koszt tak jak pisałaś.

Nulini
też chciałam u łukasza rodzić ale niestety nie podejmą się bo muszę mieć cesarkę i powinnien być na sali neurolog i tak nie bardzo chcieli się podjąć jak to pan doktor powiedział w moim przypadku bezpieczniej żebym rodziła w szpitalu.

Beti to gratulację że Pola robi takie postępy :) chyba taki okres bo Niko poweim szczerze też grzeczny jak żadko kiedy i nauczył się wreszcie z nocnika korzystać sam idzie ściąga spodenki i siada na nocnik :) Wczoraj nie popuścił ani razu w sumie :)

Pogoda taka smętna że nic się nie chce. A rano jak wstaliśmy przez chwile ślicznie niebieskie niebo to nyślałam że będzie ładnie. Miłego dnia

reklama
ANECZKA ciesze sie ze dobrze sie czujesz w ciazy:tak:.
BETI gratulacje dla Poli za takie postepy super:tak:.
NULINI gratulacje piateczek:-D,ja musze chyba mojemu przeliczyc bo juz sie pogubilam hihih:-D.

Ja od dzis troche urzedowo,jutro z kolezanka z samego rana do urzedu skarbowego jade z dzieciakami.
Dzieci spia,mnie jakos zimno w 2 rekawach dlugich jestem i cieple mleko wypilama nadlmi zimno:baffled:,Dobranoc

Do góry