reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Czesc wszystkim ja dopiero obiad wcinam jutro tez trzeba bedzie na szybkiebo cos wymyslec bo Wiki ma CHRISTMAS PARTY w szkole i z tego powodu dzis bez czapki i szalika wracala bo potrzebna bedzie jutro w przedszkolu
agnieszka super ze macie juz dekoder :tak::tak::tak::tak:
renuska i graziul odpoczywajcie poki mozecie ja zaczne jak juz nie bede miala sily na sprzatanie bo jak narazie to jeszcze ja mam ale tak za 2 miesiace to juz chyba bedzie jej brakowac:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D
m020.......dostaniesz jasne dzinsy w matalanie i na ebayu moj P sobie zawsze zamawia i sa dobre a na niego tez ciezko kupic bo w pasie dobre a dlugosc za krutka bo zawsze takie na 170 spotykamy a w sklepach a on ma 180

reklama
SYLWIA-niestety nie dowiedzialam sie nic wiecej oprocz tego ze rosnie i jest dobrych rozmiarow:tak:;-) No ale coz mozna oczekiwac..moja polozna ma nie wiecej niz 25 lat i mam czasem wrazenie ze jak tam ide a one siedza We 3(bo jesz jakies praktykantki)to posiadam wieksza wiedze od nich:-D:-D:-D Nieraz im cos mowie tio sa zdziwione ze ja wiem:eek::eek::-Dech........
A impreza u was na play.g.faktycznie fajna-pozazdroscic..:tak:;-);-);-)
AGNIESZKA UK_suuuuuper,bedzie kEVIN:-D:-D:-D:-D:-D

Witam
Byłam dzisiaj u lekarza i to była w sumie moja pierwsza wizyta na temat ciąży
I podczas badania brzucha, lekarka (p. Wilson) stwierdziła, że macica jest mała, mało wyczuwalna.
Ale żeby się nie martwić.
W ciągu 2 tyg mam mieć zrobione usg, pierwsze dopiero..

Od początku ciąży przytyłam może 1 kg, dodam, że na początku wymiotowałam i pewnie schudłam ze 2.
Brzuch nie urósł mi praktycznie w ogóle, nie przejmowałam się tym, bo mam szerokie biodra, a jeżeli tak jest, to dziecko jest po prostu trochę głębiej ukryte, stąd nie pojawia się od razu brzuch.
A teraz zaczynam się martwić, że to może być małowodzie, które jest bardzo niebezpieczne.
Co mam robić??
Wiecie gdzie można zrobić usg prywatnie szybciej, albo jakoś to przyspieszyć?
bo zwariuje z tej niepewności

emilka wlasnie do tego sklepu po lewo kolo ryneczku sie wybieralam ale zeszlo mi dlugo u poloznej i niestety musialam szybko leciec do domku, a tak wogole to mieszkam w shipley ale na granicy z bradford nie tak daleko od listerparku.
tynia i wiki ja na ebayu dla mojego raczej ubran nie kupuje kilka razy rozczarowalam sie co do jakosci i rozmiaru takze dla niego ubranka odpadaja ale ja czesto dla siebie kupuje.poza tym dzinsy kupujemy w bradford problem jest tylko ze sztruksami a ja bardzo lubie mojego wlasnie w sztruksach.co do dlugosci to chyba cos w tym jest moj ma 185 wiec powiedzmy jest dosc typowego wzrostu jak na faceta a spodnie zawsze ale to zawsze musze mu podkladac bo do wyboru ma albo za krotkie albo za dlugie.
wredotka mysle ze nie powinnas sie tym tak bardzo denerwowac u mnie na pierwszym badaniu a bylam juz w 4 miesiacu wogole nie wyczula dziecka tez skierowala mnie od razu na usg a w sumie skan nic nie wykazal.co do wagi to tym bardziej nie masz sie czym denerwowac ja jestem juz w 6 miesiacu a przytylam 3 kilogramy.
koszt prywatnego usg to jakies 100 funtow i w bradford raczej tego ci nie zrobia.

Wredotka ja te uważam że nie ma powodów do obaw. Zdaje się, że byłaś u zwykłego GP a oni na ciążach nie znają się wcale. Mnie też kiedyś lekarka nastraszyła, że brzuch za mały. Okazało się, że źle zmierzyła. Aha i teraz mi się przypomniało że położna w 12tc też nie mogła wyczuć macicy:tak:
Możesz też wybrać się do polskiego gina w Manchester lub możesz wypożyczyć taki detektor tętna dziecka. Polożne takiego używają już od 16tc. Usłyszysz serducho i będziesz spokojniejsza:tak:

Graziul wiesz
, że ja mam podobne wrażanie, że jeśli chodzi o ciążę i o dzieci to wiem więcej niż Ci lekarze i położne:-D

WREDOTKA nie denerwuj się kochana bęndzie dobrze on to tyle sie znają co nic .radze jechac do polskiego ginekologa i wtedy sie dowiesz!!!!!!m0205 to myśle ze kiedyś sie spotkamy . wydaje mi się ze cie dziś widziałam koło asdy ale niewiedziałam czy to ty!!!! no a zresztą nie znam cie to co bendę zaczepiać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ja też założyłam sobie telewiuzje polską na święta miałam kiedyś ale żeśmy zrezygnowali i znów się skusiliśmy . przyjeżdża koleś i zakłada i płaci się 30 f na rok nie jest zle tylko niema polsatów no i nie wiem czy obejrzę kevina . oki uciekam sie kompciać i lulu!!!!!!:-D;-)

reklama
Witam w deszczowy poranek :-)

Ale i tak wole deszczowy, niz taki mroz jak w PL. W Jeleniej Gorze, a to rzut beretem ode mnie -27C!!!!! Szok! Nie potrafie juz sobie wyobrazic takiej temp. Ciesze sie bardzo, ze zdecydowalismy sie nie jechac do PL na swieta, bo przy takiej temp to zadna przyjemnosc. :tak:

Dzisiaj siedzimy w domku i sie grzejemy. Musze tez pomyc podlogi, bo ciagle sie z dworu bloto i piach nosi. Pralka mi nie wiruje dobrze - nie wiem co sie stalo, ale wszystko jest takie niby wywirowane, ale jak powiesze to kapie woda. Musze do landlorda zadzwonic i niech cos z tym starociem robi, a najlepiej niech kupi nowa. :-(

Wredotka, ty sie nic nie martw, bo niektore dziewczyny tak maja , ze brzucha dlugo nie widac. Ja jak bylam na koncu 4 miesiaca, to latalam w stroju po hiszpanskiej plazy i nikt by nie powiedzial, ze w ciazy jestem. A Lenka sie urodzila 4kg. Nie masz cos sie stresowac. A GP to sie na niczym nie zna niestety. :-)

Emilka i m0205 ja tez bylam wczoraj w Asdzie ok 1.30-2.00. Ale nie widzialam Was, a szkoda.

AgnieszkaUK - fajnie, ze macie dekoder. Na swieta w sam raz. Pamietam jak ja sie cieszylam z mojego. Nie wiedzialam co pierwsze ogladac. :-D:-D

Dobra lece sie ogarnac, a potem chate. Pa:-):-)

Do góry