reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

hejka
ja jak zwykle nie przytomna,ostatnio jakos mi sie ciezko zebrac,a juz nie wspomne o spacerach na tym zimnie:szok::szok::szok:
graziul- polozna po zmierzeniu malej stwierdzila ze jest maluska,no ale nie wszystkie dzieci musza byc duze,po kim moje maja byc wielkie ,po tatusiu co ledwo ma 170:-D:-Dno wyszlo jej 26 cm,wiec nie wiem jak to powinno byc,ale z pawelkiem tez taki mialam i straszyli mnie ze do szpitala pojde itp.i kiedy to spotkanie u ciebie???moze we wtorek??albo czwartek??bo zadna nie proponuje to ja rzucam haslo:-D:-D
m0209...-nie wiem ile ma wzrostu,ale malutki jest w stosunku do innych dzieci,bo tak jak pisalam ja niska i mojA tez ,wiec nie martwie sie jakos tym.
renuska-mojemu A tez rosna 8 ,juz 2 mu wyszla,a ja go tylko strasze ze teraz bedzie musial powyrywac bo te zeby trza wyrywac:-D:-Da on wierzy mi:-D:-Di przezywa juz:-D:-D:-D
natalka-ja to pewnie do ciebie nie dotre,bo za daleko mi bedzie teraz metrem i pozniej jeszcze busem,.chyba ze jakos blisko do ciebie z bus station??no chyba ze mnie jakoas kochana kolezanka zabierze autem;-)
dobra,spadam wypic kawe:-)

reklama
zaneta -no niestety te zeby trzeba usunac :-(,a co do dziecka to nie chce Cie straszyc ,ale moja kol.teraz urodzila dziewczynke 2.700 ,i mowila ze bylo jej strasznie ciezko rodzic takie male dziecko .
graziul -ja mam termin na 7 stycznia ,tez bym z mila chcecia zawitala na spotkanie ale ja to absolutnie nie zdaje egzaminu z orientacji w terenie i jakbym przyjechala na dworzec tak bym tam juz zostala :zawstydzona/y::-:)-:)-(co do choinki to nam zawsze tak schodzi schodzi ,a pozniej musimy brac to co zostalo czyli paskudne ostatki :crazy::-(
Wlasnie u mnie pruszyl snieg ,ale co to byl za snieg to szkoda mowic .

HELLO BABECZKI

ZANETA MOJA OLA JAK SIE URODZILA MIALA 54 CM WZROSTU A MILENKA KOLO 52 CM|(MAX)MALUTKA BYŁA PYTAŁAM SIĘ BABECZKI CZY ONA PRZYPADKIEM NIE JEST ZA MAŁA. A ona się uśmiechnęłą i zapytała po kim ona ma być większa jak ja mam niecałe160 a P ma 170cm. i w dodatku mój P jak anorektyk wygląda. Co do porodów Ola ważyła 3600 a Milenka 2600 więc generalnie dla mnie żadna różnica jakie dziecko takie same wrażenia:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A Milenka obecnie ma 84 cm wzrostu i 10 kg waży ale nie przejmuje się tym bo apetyt ma takie że :szok::szok::szok::szok::szok:. Ola teraz ma 105 cm i 17 kg w końcu jej waga podskoczyła z czego się ciesze.

Renuska współczuje ząbkowania:tak::tak:

No to tyle ide do MIlki

Hej:-)

Graziul a jaką kupujecie choinkę ciętą czy w doniczce? My w zeszłym roku mieliśmy w doniczce i w tym roku myślimy o ciętej ale taką chyba trzeba kupić na ostatnią chwilę:confused: czy nie?? Kiedy Wy kupujecie??
Ps. ja bylabym za czwartkiem

Żaneta kupiliście już odkurzacz??

Renuska może koleżanka miała poprostu cieżki poród niekoniecznie z powodu niskiej wagi maluszka. Moje też nie za wielkie się urodziły. Z Marcelem też miałam dodatkowy scan ze względu właśnie na mały rozmiar macicy.

Witam

Widze, ze sniegiem zasypalo to i na forum sie ruszylo. :-D U mnie akurat ladnie sypie teraz. Az sie boje, bo nienawidze sniegu od kiedy mieszkam w UK. W PL uwielbialam snieg. Ale co - jak do mnie ani odsniezarka ani posypywarka nie dojezdza. :angry: Zyc sie tu nie da w zimie na tej gorze. :-(

Graziul mnie tez zywa choinka interesuje, ale najlepiej w doniczce. A wy jaka kupujecie, no i gdzie przede wszystkim, bo interesuja mnie duze - od 1,60 m wzwyz, a do tej pory jakies same karly widzialam.

Zaneta - lepiej chyba mala dzidzia, niz takia duza jak moja lenka 4kg i 60dl - niezla mi rozpierduche zrobila. Jak bylam u gina w PL, to niestety ale babka byla przerazona moim stanem - powiedziala, ze wszystkie miesnie mam ponadrywane ' tam' i zajmie kupe czasu zeby w miare wrocily do normy. A nastepne dziecko tylko CC. Ale nie wiem czy bedzie nastepne. :-D A we wrzesniu minela 20 rocznica smierci mojego taty. :-( Przykro mi bylo bardzo wtedy, ale nic nie poradzisz na to.

Renuska - wiem jak duza dzidzia moze sie wiercic, wiec Ci wspolczuje. Ja po nocach kompletnie spac nie moglam. A z zebami tez mialam przeboje wtedy. Biedulka jestes. :-D

A co do mojej wczorajszej wizyty w przychodni - health visitor powiedzial, ze Lenka nie jest w cale jakim s wielkoludem i nie bedzie jej wazyla, zeby mnie nie stresowac. :-D Wiec nie wiem ile wazy. Musze czekac na bilans. :-DMila pani byla - wycalowala Lenuske po nozkach. :-) Dobra lece lence zupke dac.

Ragazza tu gdzie my z tynią mieszkamy to jak śnieg napada to nic nie jeździ wszystko na biało. a nie mówiąc o odśnieżaniu lub posypywaniu śniegu piachem. O tym można marzyć żeby chodniki były posypane. Ślizgawica taka że szok. Nawet autobusy nie zjeżdżają bo taki strach:) Mieszkamy wtedy na totalnym zadu.... Ale śmiać mi się chce jak w zeszłym roku napadało przez noc 10 cm śniegu i Ola do szkoły cały tydzień nie chodziła bo nauczyciele bali się z górki zjechać i nie dojeżdżali do pracy. A u nas pamiętam pół metra śniegu było i biegłam nie raz na autobus do szkoły jakieś 300 m i jakoś nauczyciele dojeżdżali a tu takie zdziwienie.

witam panie
my juz po spacerku,przy okazji bylismy w pikniku na malych zakupach.moj Ł ma dzis wolne wiec zajrzelismy tez do jobcentre po wniosek o te 500 funciakow w poniedzialek mam polozna wiec wypelni mi reszte i papiery bedzie mozna wyslac. cali zmarznieci wrocilismy bo nie dosc ze mrozi to jeszcze snieg tak padal ze cali mokrzy wrocilismy.ale nareszcie mamy zime prawie jak w polsce.ja bynajmniej sie ciesze ze mroz i snieg do nas idzie dzieciaki chociaz zobacza jak zima wyglada.
zaneta moja kornelcia tez jakas wielka nie jest,urodzila sie 2400 a ja tez mam tylko 167 cm.mi sie wydaje ze nie ma co sie denerwowac kazde dziecko jest inne ja w pierwszej ciazy do prawie 7 miesiaca mialam taki maly brzuch ze nikt nie wiedzial ze w ciazy jestem a teraz mnie tak wywalilo ze masakra tzn ja nic nie przytylam ale brzuch mam jakbym pilke wielka miala.

reklama
hej ponownie:-)
U mnie tez byl moment ze zaczelo sypac i to dosyc mocno:tak:ale za chwile przestalo i po sniegu zero sladu:laugh2:
RAGAZZA-co do zimy tutaj to ja mam dokladnie takie samo uczucie jak i TY:tak:-poprostu jej nie znosze,ale to tylko dlatego ze wsz zamiera wraz ze sniegiem:crazy:No a jesz w tym roku z moim wielkim bebenkiem to juz chyba bym sie nigdzie nie ruszyla:no:Tylko w asyscie drugiej ososby;-) Moja mala miala tez 60 cm i prawie 4 kilo jak sie urodzila:tak:tyle ze ja mialam CC wiec "spustoszenia"wewnatrz nie narobila mamusi,za co goraco dziekuje;-) Ciekawe jaki bobasek teraz wyjdzie:baffled::confused::happy2:
DZIEWCZYNKI-co do choinki,to A kupowal 2 lata temu w B&Q i byla super,duza wlasnie ok 2 metrowa,to bylo okolo 2 tyg przed swietami,wiec wybor wtedy byl i co do wielkosci i co do igliwia:tak: Kupujemy cieta bo mamy specjalny stojak (taka miska jakby do ktorej wode sie nalewa i srubami wkreca choine) tez zakupiony w B&Q

Jak dla mnie bomba,dolewalam jej stale swieza wode i stala..hohoho...pod koniec stycznia rozbieralam, a jesz by dala rade:tak:;-) A dodam ze mamy saune w chacie:tak: Takze w tym roku tez zamierzamy z B&Q(na ich stronced inter pojawia sie info.o rozmiarach i cenach itp):happy: Niestety rok temu ,bylo na ostat chwile i gdzies na bazarze i drapak byl!!
RENUSKA-wiem o czym mowisz bo juz jeden wielkoludek we mie siedzial:laugh2: a teraz tez zdarzylo mi sie chlipnac jak maly sie przeciaga..bo boli:crazy:;-) zdziwilam sie jak czytalam o tym ciezkim porodzie malego dzieckabo mam kolez co rodzi takie kruszynki i ona zas mowi ze jak "splunac",przedewszystkim dlatego ze glowka mala i w ramionkach waskie:tak: no ale kazdy ma inaczej:tak:

CO DO SPOTKANKA TO CZWARTEK MI ODPOWIADA NAJBARDZIEJ:happy: WIEC ZAPRASZAM -CZWARTEK NA 11:happy: KTO NIE ZNA ADRESU -DAJCIE ZNAC

Ostatnia edycja:
Do góry