reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

hej:-)

ja tylko na chwilke sie powiedziec ze zyje :-D jak pisalam wczesniej przeprowadalismy sie ale chyba nikt nie doczytal :dry: :sorry2: no dopiero ogarnelam sie jako tako ze wszystkim wieczorem nadrobiie bo teraz ide z mala na spacerek :tak:

reklama
Czesc kobietki

Wpadlam sie przywitac - ale tu cicho bylo, chyba wszystkie korzystalysmy z ostanich dni bez sniegu, bo od jutra ponoc sie zacznie. A ja mieszkam na takiej gorze, ze jaks sypnie to koniec. Z mala to juz w ogole na pewno nie wyjde. Sama boje sie schodzic, a co dopiero z dzieckiem, bo kiedys widzialam jak laska rypnela przed moja chata na tylek, to jechala na tylku az na sam dol. :-( Masakra.

Najgorsze, ze zaraz sie ubieramy i wychodzimy z mala do Baby Clinic na wazenie i bedzie tez p dietetyk to mi podpowie czym karmic mojego szkraba. Az sie boje, bo Lenuska jest strasznie duza, i boje sie ze jeszcze sie podpasla. Jak miala 6-mcy to wazylam ja ostatni raz i wtedy miala 9200g i 74cm dl. Dobra odezwe sie jak wroce. papa!

Natalka a ja dzisiaj właśnie o Tobie myślałam:tak: ale stwierdziłam że nie odzywasz się przez pracę, a Ty domek zmieniłaś. Faktycznie coś wspominałaś o tym:tak: Czyli rozumiem, że teraz już do nas wracasz?:-)

Ragazza klopsik z Lenki. Pewnie nagadali Ci żebyś ją mniej karmiła:-D Jak mi mój mąż zimówek nie zalatwi to ja też uziemiona jestem:sorry2:

Byłam u lekarza w związku z tymi moimi bólami głowy no i zmieniła mi tabletki anty na jednoskładnikowe i kurde jestem trochę zła bo przy nich nieregularna @ jest możliwa:wściekła/y: a przecież właśnie z tego powodu zrezygnowałam z implantu. Ale powiedziała też że po jakimś czasie @ może całkiem zaniknąć więc liczę, że tak właśnie będzie ze mną:tak:

ja tylko na sekundke bo pisze z tel a nie mam w tym wprawy:(
Graziul moj maz ma ta plytke z windowsem ale musi ja znalezc wiec daj mi prosze czas do jutra i jutro jakos sie umowimy co do odbioru:) bo nie wiem czy bede jutro w domu czy w pracy:\ dam znac na tel:)
A teraz uciekam do robaczkow paa

hejka
ja sie wpadlam przywitac. niestety albo i staty do powiedzenia nic ciekawego nie mam:zawstydzona/y: jak co roku w tym okresie koniec listoada i poczatek grudnia dopada mnie swiateczna depresja:-( mam nadzieje ze to minie
sylwia- my zimowki mamy:-) takze u nas lizik:tak:

wiem ze niektore z was sie pewnie ze mna nie zgodza:zawstydzona/y: ale ja bym chciala zeby w tym roku bylo tyle sniego co w zeszlym:-)

hejka
ja mialam dzisiaj wizyte u midwife,stwierdzila ze dzidzia mala i za miesiac mam nastepne wizyte to zobaczy,czy nie bedzie potrzebne nastepne usg,a poza tym powiedzialam jej o tym ze czuje jak schodzi w dol,to stwierdzila ze sie odwraca juz glowka do dolu pewnie.
agnieszkauk-mnie tez zawsze taka depresja dopada przedswiateczna,a juz Nowy Rok jest najgorszy,bo teraz bedzie 10 rocznica smierci mojego taty:-(
sylwia-wspolczuje przejsc z pralka,nasza ma 2 lata a jak wiruje to pol bloku sie trzesie jakby traktor jakis jechal,a lodowka to tez fiksuje,bo codziennie woda leci:confused:i pewnie musze pomyslec o zmianie,ale chcialabym taka duza,tylko nie ma gdzie wstawic.ciekawe jak bedzie po tych tabsach,a jaka nazwe masz??
ragazza-to calkiem spora twoja niunia jest,ale jak zacznie raczkowac i chodzic to wszystko jej sie unormuje:-)pawelek tez duzo wazyl,do tego maluski jest,a teraz ma 20 miesiecy i wazy 12 kilo i ja sie zastanawiam czy nie za malo:-D
natalka-to gdzie wy teraz mieszkacie??w bradford??
graziul-ja niestety nie pomoge,ale masz juz chetne wiec nie ma bolu:-D:-D
kobiety,no nic nie bede wam smecic o moim samopoczuciu,ale stierdzam,ze niedlugo zaczne pakowac torbe do szpitala,bo mam jakies dziwne przeczucie,ze niunka sie wczesniej urodzi,no i mame musze sciagnac szybciej niz jej sie wydaje:-D:-D

no i jestem jak obiecałam:-D

grazul co do mycia okien to D musze zapytac bo On to załatwia zawsze :tak: jutro dam znac:tak:

sylwia oczywiscie ze wrocilam :-D tylko ogarnac sie musialam ale nareszcie Claudia ma swoj pokój i sama w nim sobie spi i w dzien nawet chetnie sie bawi w nim sama ale jestem z niej dumna :-)

zaneta nie nie w bradford:-D mieszkam w Keighley caly czas tylko za malo miejsca bylo na tym flacie i szukalismy domku :tak:

acha no i wkoncu moge was zaprosic do siebie z tego co doczytalam to przyszly tydz grazul zapraszala to ja po grazul tylko ze u mnie to tylko poniedzialek wchodzi w gre bo w inne dni to D spi po nocce no a ja do pracy chodze na 15 wiec do 14 spokojnie mozecie sobie u mnie siedziec :tak:

hej hej,u mnie wsz.po staremu .Tzn. wyszla mi kolejna osemka :wściekła/y::baffled:,czlowiek ma cwierc wieku i zabkuje :wściekła/y:,no nic jezeli maja zamiar wszystkie wyjsc to zostala mi jeszcze jadna :dry:.Ja juz rzeczy do szpitala mam przygotowane ,ale musze sobie kupic nowa torbe bo stwierdzilam ze te co mam sa do d....:sorry2:
zaneta - a u mnie dziecko jest duze :dry: i tak sie wierci,szczegolnie po pecherzu ,ze w nocy spac nie moge .
agnieszka uk - my tez przygotowani na zime ,i tez cieszylabym sie gdyby spad snieg ,ale u mnie jest tak pod gorke ze w tamtym roku byly zamkniete ulice i to mnie najbardziej martwi .
Koncze bo cisnienie mi skoczylo ,osma godzina a Dominik nie moze jesc kolacji bo jest chuggintonem .

hej babeczki ja tylko na chwilke bo mala juz spiaca i strasznie broi
ragazza
dziekuje za zaproszenie na pewno skorzystam tylko ze conajmniej za tydzien bo moj tata przylatuje w piatek.
zanetabd7 twoj maly w wieku mojej Nelki,moja wazy 13kg i chyba jest wszystko ok bo przynajmniej moja je za 3.a wiesz moze jaki twoj Pawelek jest wysoki?

bilety sa za 25 zl z polski na swieta wiec siedzimy dzis i dumamy czy siostry mojego L nie wziac na wigilie.
dobra uciekam bo corcia mi na glowe zaraz wejdzie

reklama
Witajcie dziewczynki:happy:
Ja wlasnie wstalam,napoilam mlekiem moja corenke i sama sobie kawke popijam:happy:
Mam nadzieje na lepszy dzien dzis,bo wczoraj byl jakis nerwowy i wogole oboje zasnac wiecz nie moglismy:crazy::szok::tak:
AGAAM-spoko,nie pali sie....az tak:-D;-) Poczekam;-)dziekuje:happy:
ZANETA-mojej mamy tez bedzie 10 rocz smierci w nowym roku:-:)-:)-(
Co do dzidzki..to co to znaczy dokladnie ,ze mala:confused:ze nie rosnie odpowiednio ,czy ze za malo na wadze przybiera:confused:
RENUSKA-tez jestem juz zapakowana..po moich ostatnich dolegliwosciach..przezorny zawsze ...:-p:tak:a ktorego stycz dokladnie masz planowo:confused:
AGNIESZKA UK-mnie tez zawsze ten okres przedswiateczny tak jakby doluje:-(Tzn.ciesze sie bar.lubie ta atmosfere ,przygotowania,jednak wspomnienia napawaja mnie smutkiem,tesknota....:-:)tak:
A my juz sie pomalu za choinka rozgladamy,tzn ,jesz ze 3 tyg mamy czasu ,ale szukalam juz gdzie co i jak:tak: bo w tamtym roku sie troche spoznilismy i nie byla za ciekawa:no: A 2 lata temu kupil A wczesniej i byla wspaniala,prawie 2 metr .gesta..a zapach...mmmmmm...:tak::happy:
Zmykam,kawke dopijac i za sniadanko dla lubego sie biore
moze potem cos skrobne
milego dnia:happy:

Do góry