reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Hej Babolce:-D:-D

Dzięki za wczorajsze kulki. Dzieci fajnie się bawiły a my mialyśmy czas zeby pogadać:tak: Dzisiaj wieczorem przyjeżdża nasza kuzynka więc przed nami kilka bardzo intensywnych dni. Ponieważ przyjeżdża też jej przyjaciółka, która lnigdy jeszcze tu nie była to weekend upłynie nam na zwiedzaniu. Jutro planujemy York a w niedzielę morze:tak: Oby pogoda dopisała. No a od poniedziałku shopping, jupiiiiii:-D:-D

Monika ogólnie na wizytę z lekarzem możesz poprosic o tłumacza ale musisz go wcześniej zamówić:tak:

Monia ja też na kolki polecam infacol. Marcel miał trochę kolek to infacol spisał się rewelacyjnie. Z Olivią na szczęście już nie miałam tego problemu.

Dziewczyny w sklepie polskim na manchester road pojawiło się trochę leków, jakbyście chcialy dla dzieciaków jakiś wapno w syropie albo czopki przeciwbólowe to tam mają:tak:

Spadam mojego starszaka posilić. Jak zwykle chce płatki. Ja tam nie narzekam bo mam wymyślanie z głowy ale mi już by zbrzydło jedzenie tego samego przez rok:szok:

reklama
Witam:-).
Dzięki dziewczyny za wczorajsze kuleczki :tak:;-).Bardzo byłam zadowolona z wczorajszego wypadu bo dzieci dały mi spokojnie wypic kawę i pogadac także wróciłam do domu zrelaksowana i w dobrym humorze :tak::-D.
Monika _89tu niby przychodnia powinna załatwic Ci tłumacza ale w praniu to różnie bywa ja też miałam miec kiedyś tłumacza ale jakoś się nie pojawił:baffled:.Wydaje mi się że te babki z rejestracji coś zamotały.No trudno jakoś dałam rade a w sumie to musiałam:sorry2:.
Monia 22310 na paszport ten pierwszy nie czeka się długo.Biedna mała oby szybko minęły jej te kolki :-(.
mamatrójeczki ja też strasznie nie lubię siedziec w domu bo zaraz mnie nerwy biorą.
ampar3 a twój już ma wolne że tak cicho siedzisz:baffled:?
jstysiak a ty czemu wczoraj nie wpadłaś na kuleczki:baffled:?Liczyłam że zrobisz nam niespodziankę:sorry2:.
roksanna mój R ma w przyszłą srodę wolne od szkoły więc mogę pojawic sie na spotkaniu podaj adres i godziny w jakich odbywa się to spotkanie:tak:.
m02051991 miło było was poznac:tak:.Mam nadzieje że się jeszcze spotkamy:tak:;-).
A mój Krystian od poniedziałku ma tydzień wolnego i co tu robic :baffled:.Trzeba będzie jakoś zorganizowac mu czas:tak:.
No nic uciekam pa;-).

Hej dziewczyny :-) obiecałam że napisze jak już będę miała całe te załatwianie z głowy , no to pisze może komuś sie przyda :tak:

W sumie to nie jestem za bardzo zadowolona ale jest najlepiej jakby mogło być.

Na początku dzwoniłam do polskiego biura zajmujacego się benefitami itp w UK , tam niezbyt miła pani powiedziała że nic mi się nie należy , ale stwierdziłam że za bardzo nie moge jej ufać bo nawet nie wypytała dokładnie o całą moją sytuację :tak: No to poszłam do job centre złożyć podanie o income support no ale z tego że mój partner pracuje w pełnym wymiarze godzin , też nic z tego :crazy: Później pojechaliśmy do citizens advice bureau (byłam tam 3 razy bo bardzo ciężko jest się dostać) biuro otwierają o 9:30 ja byłam raz 9:40 to za późno potem o 8:55 też za późno bo była juz kolejka aż na podwórko i o tej 9:30 wpuścili tylko pierwsze 15 osób my byliśmy 17 :-) (niby jest infolinia ale dodzwonić się nie ma szans) , no ale za 3 razem się udało :happy: Tam dowiedziałam się tego co już wiedziałam ze jedynie mogę postarać się o housing benefit a reszta po urodzeniu dziecka . Więc stwierdziłam że to bez sensu bo już raz staraliśmy się o housing benefit i czekaliśmy ponad miesiąc, więc teraz jakbym czekała ponad miesiąc i nic by mi nie przyznali to strasznie dużo straciłabym na moich wypłatach :crazy: jeszcze nie wiadomo czy jakby już mi go przyznali ile tego by bylo :-) Postanowiłam iść do lekarza i wyjaśnić mu całą sprawę i prosić żeby dał mi zdolność do pracy bo inaczej nie wyrobimy z kasą. Na szczęście mam bardzo ugodowego i super lekarza zapytał czy na pewno chce no i ze może nie da mi całkiem zdolności do pracy tylko napisze ze mogę pracować pod warunkiem ze nie będę dźwigać , mogę wyjść się przewietrzyć kiedy mi się podoba , nie mogę za dużo chodzić i siedzieć ile chce :) aż do odejścia na macierzyńskie :) wiec jestem zadowolona :) Wiadomo lepiej było by być na chorobowym ale te Statuory sick pay to masakra 79 na tydzień :) poza tym jeśli bym dostawała to do odejścia na macierzyńskie ( do wtedy miałam zwolnienie) to nie zakwalifikowałabym się do macierzyńskiego u pracodawcy :crazy:

Uff ale sie rozpisałam mam nadzieje że komuś kiedyś na przyszłość te informacje się przydadzą , trzeba sie wspierać :)
Pozdrawiam :-)

Hej laseczki
na poczatek chcialam podziekowac za wczorajszy wypad na kulki,moja mala byla w tak wymeczona ze juz w taxi zasnela:) jak moj L wrocil z pracy to w kolko mu opowiadala ze bylo mimi(zabawki) i dzidzie :).
monika jesli chodzi o ginekologa tutaj to najlepiej zebys gdzies na kartce sobie przygotowala co chcesz mu powiedziec bo tlumacza dostaniesz w przychodni bez problemu jesli poprosisz o niego przy rejestracji nie wiem tylko jak mialoby wygladac badanie w jego obecnosci bo przynajmniej tam gdzie ja chodze jest malutki gabinet a za fotel do badan sluzy kozetka.

hej

Ja cicho siedze bo strasznie zalatana jestem- co mnie wreszcie bardzo cieszy bo sie nie nudze:tak: Artur ma wolne od srody. Jutro smigamy do hull - nie wiem na ile jeszcze. Napewno na 2 dni:tak: Dzisiaj troche mi smutno bo bylam ogladac mieszkanie w ilkley - gora domku z super ogrodem- ja bylam zachwycona- chlopaki nie. :-:)-:)-:)-(
W przyszlym tygodniu tez mnie prawie nie bedzie bo trzeba dziecku czas zorganizowac z okazji wolnego:szok:

Pozdrawiam forumowo

Dobra moge dokonczyc- musialam szymona wyjac z wanny i przygotowac do usypiania- czy on nie rozumie ze tata ma urlop i powinien z tego jak najwiecej korzystac a mama powinna odpoczywac:dry::-D:-D:-D

Agaam- spoznione zyczenia ale szczere:tak:
Kasia8118- ale wam fajnie z tymi kulkami- mi juz sie chyba z szymonem nie uda z wami spotkac- juz chyba tylko zostanie jakies babskie spotkanko:-:)-:)-(
Monika89- witaj na forum:tak:
mamatrojeczki- dzieki za uwagi odnosnie hull- mam nadzieje ze mi sie wypad uda i szymonek bedzie zadowolony:tak: A przy okazji i my odpoczniemy:tak:
natalka90- a jak tam u ciebie ze zdrowiem? Nic sie nie dzieje? Gratuluje pracy:tak:
Graziulxxx- az jestem ciekawa jaki dlugi bedzie eryk:szok: Szymon mial 49cm:-D:-D

Dobra uciekam bo musze jakies pomysly na prezenty szukac. Jade juz 13 grudnia- hurrrraaaaa:tak:

Czesc:-)

U nas tez ferie rozpoczete:-)jupiiiiiiiii:tak:Mozna spac do poludnia:-DTylko pewnie znajac moje dzieci beda wstawaly przed 7:-D:-D
Ja tez dziekuje za wczorajsze kulki:tak:i faktycznie wszystkie dzieci bardzo ladnie sie bawily:-)

M02...-Milo bylo Cie poznac:tak:

MONIKA 89-Witaj na forum:tak:Tak jak dziewczyny napisaly ,jak poprosisz to bez problemu bedziesz miala tlumacza:tak:I z tym czekaniem na benefity roznie bywa,my czekalismy bardzooooooooo dlugo,bo prawie rok:wściekła/y::wściekła/y:

AGUSIAAA87-Ciebie tez witam na forum:-)Wow ,nie wiedzialm ze w tym citezen sa takie kolejki:szok:

AGAAM-Wszystkiego Najlepszego w dniu urodzin:tak::-)

KASIA8118-ja napewno w srode na tym spotakniu nie bede:no:bo bedziemy wtedy zegnac nasza droga kuzynke:-(

hej:-)
Ja sie melduje krociutko,bo mam jakies upierdliwe bole od plecow ,pod zebrem i kolo jajnika z boku:szok::szok::szok:E.sie chyba zle ulozyl i dzis jestem do niczego:dry:No ale nie moze byc cala ciaze cudownie i bezbolesnie...;-):-D Czasem przytrafia sie ten gorszy dzien:tak::crazy:
MONIKA-89 witaj serdecznie:tak:
AMPAR-Nati miala 60 cm:tak: No ale to wykapany tatulek...a maly moze pojdzie tez troche po mnie ,wiec moze bedzie krotszy..zobaczymy:tak:;-);-)
pozdrawiam laski i milych snow zycze:happy2:

Dziendoberek:-)

ja juz na nozkach od 6.30-mala mleko wolala i juz sie bawi:tak::eek: Kawusia w polowie wypita ,sniadanko dla meza prawie gotowe....chyba bedzie dluuuugi dzien dzis,musze cos wymyslic:happy: Na razie wstalam i czuje sie o niebo lepiej:happy:
AGAAM-spelnienia najskrytszych marzen,radosci ,usmiechu ,zdrowka oraz pociechy z mezusia i coreczki(przepraszam bar ze spoznione:sorry:)
AGUSIAA 87-Witam cieplutko na naszym forum:happy:

reklama
moja gwiazda dzisiaj o 7 wstala najgorsze jest to ze juz jej sie znudziwy zabawki nie wiem juz co jej dawac zeby sie zainteresowala ,

zazdrosze dobrego samopoczucia Graziul xxx

, ja dzisiaj mam najgorszy dzien od przyjazdu, powiem tak CHCE DO DOMU !! heh
do tego jeszcze dochodzi brak mleka dla Meli, a moj kochany mezczyzna wzial karte od bankomatu ze sobą a wroci dopiero o 20 tak wiec, jeszcze mam tak wielki wozek ze nawet jak bym chciala to sama nie wyjde z domu, musze kupic lekko spacerowke ktora wszedzie wjade, i wszedzie wniose no ale bez tych benefitow nie uda mi sie to. brak sil :(

tynia i wiki napewno super uczucie uslyszec pochwale swojego dziecka od innej osoby , oby wiecej takich chwil, napewno bd :)

Kurde musze sie wybrac do ginekologa ale stres mnie zjada, masakra nie mam okrersu mam nadzieje ze to przez podroz albo zmiana klimatu, oby

Do góry