reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
A ja mam takie zdanie.Jasne,że Marysia sobie kiedyś sama wybierze co i jak, ale ja nigdy nie uważałam,że jak ktoś jest z Polski to Anglicy uważają ,że gorszy.Mieszkam już 6 lat tutaj, miałam męża Anglika, a mimo to nigdy nie starałam się o obywatelstwo brytyjskie.Zawsze twardo broniłam swojej polskości. Nie uważam ,że przyjmowanie obywatelstwa to wyrzekanie się polskości,ale myślę,że to jest taki wilk w owczej skórze. Ja nigdy nie będę Angielką i moje dzieci też.A to jaki mają paszport, nie sprawia,że są gorsze...:-)A jak będą dorosłe to sobie same zadecydują.Póki decyduję ja , jesteśmy Polakami i mamy polskie paszporty.
ALe tak jak Nefretete pisała to jest każdego indywidualna sprawa
pozdrawiam

reklama
Ja juz po spotkanku,nagadalysmy sie wkoncu:-D:-DDawid byl tak wyrozumialy i pozwolil mamie i sie wygadac i wypic kawke.Caly czas spal moje kochane dziecko:tak::tak:
AGUS-to Ty juz sie starasz o te obywatelskwo,tak??A slyszalas o czyms takim ze mozna zamiast tego egzaminu z angielskiego,chodzic do szkoly przez rok ??bo takie do mnie doszly sluchy i nie wiem czy to prawda:-)
KASIA,J-Gratulacje dla Maciusia:tak:fajnie jest patrzec na raczkujace dzoecko:tak:Szkoda ze nie bylas,mialam dla Ciebie ksiazke,ktora juz Ci oddaje ho ho ho..czasu:-DApropo tej ksiazki.Stosujesz sie do niej?/Bo ja Ci powiem ,ze na Kube to dziala:tak:jak mu tak na sumienie wjade:-D:-D
OLESKA-Z tego co wiem mozna miec dwa obywatelstwa:-)

Do góry