reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
Doris kazda z nas ma swoje racje, ale kiedy sobie patrze na moja córcie to ona jest dzieckiem tym innym bo jest z Polski, kiedys moze to bylo widac bo byla bariera jezykowa ale teraz nie ma zadnej róznicy, ale zawsze jest ta "gorsza", i za pare lat kiedy bedzie nastolatka i bedzie miala obywatelstwo brytyjskie nie bedzie tym dzieckiem drugiej kategorii, taka mam nadzieje. Wiem, ze dzieci sa okrutne, ale bardziej boje kiedy bedzie nastolatka, przykladowo beda gdzies jechaly i kazdy bedzie mial paszport brytyjski a moja Aga polski. Wiecie jak to jest niby ok, ale lepiej sie nie wyrózniac, chce by mogla sobie wybrac, bo to ja zdecydowalam ze ma mieszkac tutaj. Zreszta w kazdym formularzu musisz wpisac obywatelstwo, starajac sie o prace zawsze dostanie ja najpierw Anglik a potem obcokrajowiec. Oczywiste, ze paszport nie rowiaze wszystkich uprzedzen ale moze jakos ulatwi zycie. Inna rzecz, ze majac obywatelstwo masz lepsza zdolnosc kredytowa, szybciej otrzymujesz wszystkie decyzje i masz wieksze zaufanie. Nie zrozumcie mnie zle ja nie wsydze sie swojej polskosci ale podjelismy decyzje o przeprowadzce tutaj i chce byc traktowana na równi z innymi Anglikami, moze to jakas fobia...

Sylwia, nic się nie łam, Aga jest kontaktowa, co czytam i wiem, więc ona sobie poradzi, a nigdy nie wiadomo,czy nie zapragniecie kiedyś wrócić i kupić dom w Polsce i wtedy będzie miała i jedno i drugie, znaczy no wiesz o co mi chodzi... dobra, zabieram parówki - je i je mój...

Agus04 dzisiaj jak moj z pracy wroci to mamy zamiar sie tam wybrac... mam nadzieje ze zdążymy sie jeszcze czegoś dowiedzieć jak nie to dopiero w poniedziałek. moj Dominik w kwietniu moze juz składać papiery o obywatelstwo, mi brakuje jeszcze kupa czasu bo przyjechalam w 2007 do uk.

To nie jest tak ze my sie odcinamy od Polski, podjelismy decyzje o przeprowadzce tutaj ale Aga moze miec inny pomysl na zycie i dlatego chcemy miec podwójne obywatelstwo, nigdy przez mysl mi nie przeszlo aby sie wyzec polskiego obywatelstwa, i tak samo Aga bedzie mogla wybrac gdzie bedzie chciala mieszkac bo nawet mieszkanie ma juz przepisane, wiec decyja bedzie jej ale do tego czasu chcemy zyc normalnie;-)

Nefretete bede sledzic newsy, zycze Ci aby sie udalo, bo wiem po swoim przykladzie, ze czasem przepisy mówia co innego a urzednicy podejmuja inne decyzje, jakos trudno przewidziec. :tak: Ja tez jestem na poczatku drogi, ale tutaj tak czas leci, ze niebawem bedziemy zdawac egzaminy i odbierzemy brytyjskie paszporciki:tak::-D:-D

Kasiu nas nie będzie ,ciągle zakatarzeni i jeszcze mnie coś drapie w gardle ,szkoda by była zarazić dzieci i Was :-(miłego plotkowanka;-):-):tak::-D

Czesc laski!
Bylam wczoraj z malym u lekarza,przepisal mu krople do nosa i oczywiscie paracetamol. Tylko ze on w ogole niema kataru,tylko kaszel i swiszcze mu w oskrzelach. Na 11.30 ide do innego lekarza,moze postawi inna diagnoze:dry:. Zloszcze sie ale rowniez smiac mi sie chce z tej angielskiej sluzby zdrowia:no::tak:
Milego spotkania Wam zycze!!!!!

reklama
Do góry