reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Jasmina111- jesli moge, to moja znajoma jest w czwartej ciazy i wszystkie to cesarki, czyli teraz szykuje sie do czwartej cesarki. Caly czas jest u jednego lekarza i razem konsultuja termin, choc wcale nie polecal kolejnych ciaz po drugim dziecku. Ale wszystko jest w porzadku i nigdy nie bylo zadnych komplikacji:tak:

reklama
Jasmina111- fajny wiek dla dziewczynki, choc u nas coraz czesciej zaznacza swoje wlasne zdanie i jest coraz trudniej, az sie boje co bedzie dalej:szok:. Nasza mala chodzi do katolickiej szkoly i maja tam dyscypline, zastanawialismy sie z mezem czy wlasnie dlatego w domu musi troche odreagowac po calym dniu bycia grzczna:confused:. U nas przedluzyli rok szkolny o tydzien bo mieli dluzsza przerwe na przelomie maja i czerwca. Wiekszosc szkól juz zamknieta.

Agus - moja chodzi do normalnej szkoly do katolickiej sie nie dostala. Zaczela chodzic dopiero 2 czerwca. Moja juz dawno ma swoje zdanie i bardzo broni swojego zdania. Uparta jest bardzo ale to po Tomku :-) bo ja to aniol jestem co tu duzo mowic:-D.
A jak z angielskim Twojej coreczki? Bo Jasminka nie umie angielskiego dopiero sie uczy. Dlatego bylo jej przez te dwa miesiace w szkole bardzo ciezko ale jakos dala rade i teraz w domu caly czas sie uczy bo musi nadgonic caly rok.

Czesc dziewczynki :-)

Wracam jutro popoludniu, teraz powinnam zdarzyc, bo meza nie ma w poblizu ;-)
Mam pytanie do mam szkolnych dzieciaczkow. Kiedy sie zaczyna rok szkolny? Bo planuje sciagnac moja mame, zeby mi pomogla przy Maciusiu, a ja Kube postaram sie jakos bezstresowo umiescic w szkole :baffled:

Brydka jak potrzebujesz cos z apteki to moge przywiesc, jakies drobnostki upchne w walizce ;-):-)

hejka
Sylwia- witaj na forum:-)
Brydka- no a ja myslalam ze to moj szajsowaty telefon znowu nawala:-D. W czwartek z wami jade. Tzn wsiade tu w bradford i dojade na miejsce. Wyslij mi na priv twoj domowy numer
Niunka- super ze szymciowi przeszlo- czas najwyzszy, co?:-) Mam nadzieje ze sie w przyszlym tygodniu zobaczymy u mnie na kawce:tak:
Sylwia- a co ty sciany wyburzasz ze tyle roboty masz?:-D
Oleska- ja jutro nie dam rady ale w piatek chetnie sie spotkam w parku jak bedzie ladnie ;-)
Malutki spi, wychasany dzisiaj w parku wiec jakis filmik moze sobie wrzuce, a co:happy2:

Do pozniej - no chyba ze znowu zasne przy usypianiu:wściekła/y:

Jasmina111- nasza Agusia chodzila przedtem przez 18 miesiecy do przedszkola po 2,5 godz i wtedy wlasciwie uczyla sie jezyka, poza tym caly czas oglada CeBebbies i Milkshake, staram sie tez zeby inne bajki tez byly po angielsku;-). Ale tak do konca to ja nie wiem jak ona umie angielski, czasami jest tak ze jak zabraknie jej slowa to sobie cos tam wymysli i mówi dalej. Caly czas sie pyta jak jest cos tam po angielsku, albo po polsku. Jak rozmawialam z nauczycielka to mi mówila ze najwazniejsze aby dziecko bylo najpierw osluchane i cos tam kojazylo, nie zawsze musi odrazu gadac. Moja dopiero teraz zaczela klecic zdania. Duzym plusem jest tez to ze od 3 miesiecy jest jedyna Polka w klasie, przez caly dzien jedynie angielski:tak:. Nie znam dziecka, które nauczylo sie jezyka po miesiacu, wszystko musi trwac, a nasze dzieci mam na mysli polskie, naprawde sie wyrózniaja, sa bardzo bystre i szybciej sie ucza, nie musimy sie martwic:-). Najwazniejsze, ze Twoja córeczka nie zrazila sie i chodzi do szkoly, to duzy sukces.

Kasia- rok szkolny zaczyna sie tak jak w Polsce 1 wrzesnia, przynajmniej w naszym rejonie:-)

magda jest u mnie teraz i pozdrawia was wszystkie. Jak będzie spotkanie, to Magda się pisze, ale nie jutro, bo ma brata z laską, ale tak się pisze. No Ja na razie nie, ale potem tak. Nie wdrożę się teraz w temat, ale Kasia J. Ja bym cię prosiła o Stodal dla Olka, i olejek eukaliptusowy jak dasz radę. Amparaowa zadzwoń do mnie

Mam pytanie do mam szkolnych dzieciaczkow. Kiedy sie zaczyna rok szkolny? Bo planuje sciagnac moja mame, zeby mi pomogla przy Maciusiu, a ja Kube postaram sie jakos bezstresowo umiescic w szkole :baffled:
Jasmina zaczyna szkole 2 wrzesnia.

Dobra, czas zrobic 3 kawe i zajac sie obiadem i jakis spacer by sie przydal.
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Brydka- Slonce dzieki serdeczne za linki, sprawdzilam i niestety jestesmy z innego rejonu, ja naleze po Wakefield. Naswietlilas mi temat i teraz bede drazyc, bo ja musze sie w tym roku wyprowadzic bo zwariuje:-(. Pozdrawiam

Do góry