reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

witam serdecznie

Poszlysmy dzisiaj do szkoly. Wozek mi sie popsol, zaczep od kola sie zlamal i kolo ciagle odpada. Popsul mi sie wczoraj wiec juz dzisiaj wiedzialam ze ide z Dawidem w nosidelku. Ciezki chlopak sie zrobil nie ma coooo.
Pogoda jest piekna :rofl2::-) tylko siedziec w cieniu w ogrodku.
Doris - wracajac do Twojego pytania dot. ksiazki. Kilka rzeczy staralam sie wprowadzic (niektore mniej wyszly a niektore lepiej). Ksiazka o tyle jest fajna ze mozesz do niej wracac bo opisane sa rozne sytuacje w wiekszosci dla dzieci troszeczke starszych niz nasze, ale i dla takich zuchow jak nasze zawsze cos znajdziesz. Ja napewno po lekturze tej ksiazki przestalam wmawiac mojemu dziecku ze sie nie boi jak mowila mi ze sie boi. Jak mowi ze ja boli to rozmawiam z nia o tym ze boli a nie sposobem moich rodzicow " oj napewno nie boli, zobacz nie boli" - a pamietam ze bolalo i tak samo ze strachem ja sie balam a oni mi wmawiali ze nie ma sie czego bac i napewno sie nie boje. fajna ksiazka i nie zaluje ze ja kupilam i przeczytalam.
Kasiu j. - Jasminka jeszcze w Polsce to miala dwa pudla takich jej skarbow. Ile razy robilam podchody do tych kartonow zeby cos z nich wyzucic... Tylko Skubana dobrze pamietala co tam jest.:baffled::crazy::-). Ale znalazlam taki sposob: Zabawke ktora sie od jakiegos czasu nie bawila chowalam tak zeby nie widziala. Jak przez jakis czas sie o nia nie upominala nie pytala gdzie ona moze byc to wtedy albo ja oddawalam albo wyzucalam.

Napisze Wam jeszcze jakich mam sasiadow. Jak narazie to tylko mile rzeczy mnie spotykaja :rofl2::-). Wczoraj od sasiadki z za plotu dostalam klamerki. Tyle prosilam Meza zeby gdzies poszukal i kupil a on zawsze zapomnial ja tez przypominalam sobie o klamerkach jak mialam juz zrobione pranie:rofl2:. A jeszcze jedna dziewczyna przyniosla chodzik dla Dawidka (tez jestem przeciwna chodzikom) znalazlam ten chodzik pod drzwiami i nie wiedzialam skad sie wziol, potem dziewczyna przyszla i powiedziala ze to od niej i jak Dawidek bedzie juz lepiej chodzil to mam jej go oddac. :rofl2: i cyz to nie jest mile? Dawid nawet RAZ dal sie wsadzic do chodzika, ale woli stac obok niego i wciskac melodyjki :rofl2::happy::-).
Teraz koncze bo Dawid spi a ja biegne zrobic sobie kawe.

reklama
doris - u mnie tez jest pelno wszedzie kamieni, nie tylko Kuba zbiera, ale tez moj maz!!!! Teraz z Wloch przywiezlismy 1kg kamieni :szok: az zwazylam bo tyle tego nazbierali.

jasmina - pare miesiecy temu wynioslam mnostwo zabawek do garazu, bo on je rozwalam po podlodze i sie nimi nie bawil, teraz jak mu sie znudzi, albo chce cos nowego to idzie do garazu i sobie wybiera, ale w zamian musi przyniesc jakas zabawke z domu
A z sasiadami masz fajnie :-) My tez jak przyjechalismy tu 4 lata temu to od kolegi Bartka z pracy dostalismy mnostwo rzeczy dla dziecka, bo oni juz nie chcieli miec wiecej i dali nam wozek, krzeselko turystyczne takie przypinane do stolu, 2 playmaty i mnostwo zabawek. Teraz Maciek bedzie z tego korzystal :-)

Dziewczyny pomozcie....!!!! :rofl2::rofl2::rofl2:
W lipcu Dawid bedzie mial roczek i przyznaje sie szczeze nie mam pomyslu na prezent dla Niego. Wasze dzieciaczki (niektore) tez niedlugo beda mialy roczek moze juz wiecie co sprezentujecie Szkrabom?
W lipcu tez Jasminka bedzie miala urodzinki ale dla niej to wiem ze chce kupic Pioro do pisania i zestaw do makijazu dla dzieci.
Ale dla Dawidka to jakos nie wiem. :baffled:

Czesc dziewczyny!!!

Doris i Kasia moj Fabian tez sie budzi przewaznie o 6.30 czasem nawet wczesniej:)!!!
A teraz wlasnie ma 1 dzrzemke. Wiec ja szybko sprzatanie ,sniadanie,pranie...
Pogoda dzisiaj super , trzeba sie wybrac na jakis spacerek.
A dziewczyny ktore z was benda w srode?:confused::confused::confused::confused:

Kasiunia - duzo nas bedzie :-) jak na razie zadna sie nie wycofala

Jasmina - Kubus dostal taki samolocik, jeszcze do dzis na nim jezdzi choc ledwo sie miesci :-)

Ale jestem zła właśnie wróciliśmy z parku i pogoda kiepska zimno i słoneczko wiecznie się chowa:crazy:.Wzieliśmy kocyk do parku i mieliśmy w planach się trochę opalic a tu d..:no:.Mały mi zmarzł i tyle z tego.Wytrzymałam 40minut i pędem do domu.Mąż oczywiście narzekał że nie potrzebnie pojechaliśmy.Taki z niego maruda:baffled:.Może pózniej jeszcze wyskoczę na zakupy i plac zabaw z małym.

Kama - Jest to straszne. Jednak najgorsze jest to, ze nie ma dnia, by o czyms podobnym nie pisali (pobite dzieci, zostawione same w domu czy w aucie na upale, itp.) i nie zawsze dotyczy to patologicznych rodzin.

kasia8118 - dzis taka podstepna pogoda, niby slonko pieknie swieci, ale jest chlodno

My dzis jak na razie siedzimy w ogrodeczku. Macius troche poopalal raczki i nozki :-) Dostal dzis swoje pierwsze jedzonko - jabluszko. Patrzyl na mnie dziwnie, jakby chcial powiedziec, ze to przeciez nie mleczko. A teraz slodko spi, a my z Kubusiem sie przygotowujemy do wyjscia i jak Maciek sie obudzi to pojdziemy do parku sie wyszalec.

Kamalodz ten artykuł to szok,ale faktycznie takie przypadki są bardzo częste i nie robią już dużego wrażenia na ludziach.Najbardziej przeżywam jak słyszę że ktoś maltretuje dziecko a zdarza się to coraz częściej.Nie wiadomo czemu tacy ludzie robią sobie dzieci.Powinni byc bezpłodni.A na świecie jest tylu ludzi co marzą o dziecku a nie mogą miec.A ci zwyrodnialcy nie doceniają tego co mają.

reklama
Witam wszystkie mamusie.
Jestem z Leeds, moja coreczka Dominika urodzila sie 5 lipca 2007 w LGI.Ja mam na imie Marlena na razie to tyle pozdrawiam

Do góry