reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc,
Nam tez sie nie chcialo siedziec w domu w taki weekend i w sobote wybralismy sie na Shilpey Glen, Kuba sie wyhasal z tata na lace, a ja poczytalam ksiazeczke na sloneczku. W niedziele sie wybralismy sie na basen, Kuba przestal sie bac wody, plywa i skacze jak rybka :) Dzis bylismy na toddler group, troche sie pobawil z dziecmi, ale caly czas mnie pilnowal, zebym gdzies nie zniknela. Potem bylismy na spacerku w parku, pozbieralismy liscie i zrobilismy teraz piekne jesienne obrazki :)

Kama - poszukaj osob na leeds.pl, tam predzej sie ktos znajdzie kto rodzil w st james; ja rodzilam w clarendon wings i bylam zadowolona bardzo; teraz tez myslalam by tam rodzic ale to troche za daleko; zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia

Karolina - jak Gabrys? dzis chyba mial isc do przedszkola?

Pozdrowionka dla wszystkich

reklama
hej, hej
Buziaczku dzieki za wyjasnienie , jak tylko znajde dluzsza chwilke to wkleje zdjecie.

Kasiu.j, - ale mieliscie urozmaicony weekend, tez bylismy pare razy w Shiply- glen i za kazdym razem skaczemy po tych skalkach jak dzieciaki:-D, ostatnio ja nie skakalam bo bylam w 9 miesaiacu ciazy:-).
Szymek sie obudzil
pa

jak tu odpisywac na posty...jak od miesiaca mam malowanie w domu:crazy:niestety mozemy tylko malowac w weekendy.juz polmetek za nami, jeszcze tylko dwa pokoje:tak:mam nadzieje ze juz w koncu skonczy sie ten rozgardiasz i bede mogla zaczac urzadzac pokoj malego:-)

do kamalodz w sprawie st james- doswiadczalnie bede ci mogla o nim opowiedziec w grudniu,ale kolezanka rodzila we wrzesniu i raczej nie miala pozytywnych opini o szpitalu.skonczylo sie na tym ze wypisala sie na wlasne zyczenie:baffled:

czesc dziewczyny ja tez zabiegana!! Moj mial niedziele i dzis wolne to lazilismy sobie i porzadki robilismy w domciu ;/ powoli przygotowujemy sie do wyjazdu do Polski to jzu za 3 tyg ;-):-)
Pinka serduszko mnie scisnelo jak przeczytalam o Wiktorii, bede trzymac kciuki i sie modlic o zdrowko coruni.
Kasia j ale mialas fajny weekend tez bym tak chciala pojezdzic pozwiedzac poodpoczywac na lonie natury, mam nadzieje ze te prawo jazdy mojego Jarka wkoncu jaks ruszy bo czasu mu brak zeby sie zoorganizowac :)
My nadal czekamy na child benefit i na list z przychodi na te szczepienia itd ale cisza narazie
dzis padam bo nalatalam sie po skelpach (ciezko jest znalezc ciuchy na moja wielka pupe heheh)
buzka dla was wszytskich
aaaaa zapomnialam podziekowac za suuuuper spotkanie, oby wiecej bo ja w domu sama wariuje

Tez juz nie skakalam po skalkach, za ciezko :) Znow sie doksztalcam, czytam kolejna "madra" ksiazke "jak mowic zeby dzieci nas sluchaly i jak sluchac by dzieci do nas mowily". U Kuby zaczal sie teraz okres wszystkiego na NIE, nie bedzie sie ubieral, nie bedzie jadl, nie bedzie sie kapal a potem nie wyjdzie z wanny, nie pojdzie na spacer, chociaz i tak potem to wszystko robi. Czasem para z uszu mi idzie, taka jestem na niego wkurzona.

Kasiek - jak chodziliscie po sklepach to byly juz choinki? Ja juz tez swiatecznie mysle, bo jak sie mlody urodzi to nie bedzie do tego glowy, a Bartek ma "uczulenie" na zakupy.
I prezenty, jak trzeba cos kupic z jakiejs okazji to zawsze nie mam pomyslu. Pustka w glowie :wściekła/y: Moze Wy cos podpowiecie? Moze cos widzialyscie ostatnio ciekawego w sklepach, jakies drobnostki dla najblizszej rodzinki, rodzicow, rodzenstwa?

Kasiu.j - jak tak czytam o twoim Kubusiu to az sie boje co to bedzie z Szymkiem, juz teraz czasami mam go dosyc , a co dopiero bedzie pozniej . Szymek ma teraz cos takiego ze wieczorkami daje nam niezle popalic, placze non stop ,az sie wymeczy . A chodzi glownie o to ze proboje wymusic placzem zeby go nosic. Bierzemy go na przetrzymanie , ale ja czasem juz nie moge patrzec jak on sie meczy. Juz sie chyba za bardzo przyzwyczail do noszenia go. Jak sie wezmie na rece - cisza, jak sie go odlozy wycie w nieboglosy:wściekła/y:, Sama juz nie wiem jak go tego odnauczyc.
A co najsmieszniejsze to , to ze tylko taki jest wieczorem , a w ciagu dnia moze lezec godzinami i sobie gaworzyc i takie tam.

No dobra koncze , ide sie kapkac i lulku.
Dobranoc

Cześć kobitki!
Byłam wczoraj u lekarza i dostałam antybiotyk i jakiś inhalator. Mam nadzieję ze szybko podziałają. Okazało sie że wyhodowałam sobie zapalenie oskrzeli. Szkoda że dłużej nie faszerowali mnie tym paracetamolem:wściekła/y:
Pozdrawiam Was gorąco!!!!!!

Czesc kochane kobietki.
Codziennie pracuje i na wszystko brakuje mi czasu:rofl2:.
Nie zawsze mam czas odpisac ale podczytuje Was codziennie.
Gabrys od poniedzialku chodzi do przedszkola i wogole nie protestuje, widac ze dobrze tam sie bawi:-). Za to jak go odbieram to jest tak padniety ze odrazu idzie spac i mam jeszcze troche czasu dla siebie:-).
Buziaczku przekaz PINCE wyrazy szczerego wspolczucia:-(. Teraz zdrowko jej malej jest najwazniejsze. Mam nadzieje, ze malutka szybko wyzdrowieje. Niech PINKA sie ze mna skontaktuje jak bedzie miec czas i glowe na inne rzeczy.
Niunka tak jak mowilam juz Tobie wczesniej pierwsze 3 mies zycia mojego szkraba byly najgorsze. Pozniej z czasem bylo juz tylko lepiej. Wszystko sie ulozy zobaczysz. Wkoncu sie zgracie z Szymkiem.
Kama zycze szybkiego powrotu do zdrowka.
Pozdrawiam Was wszystkie i sciskam mocno.
papa

reklama
Hej , chciałam wam tylko powiedzieć,że Ewa sie odezwała. Wszystkie pozdrawia. jest jeszcze w całości ,ale już niedługo i odezwie się po porodzie.
Ewcia czekamy i trzymamy kciuki
Dziewczyny u mnie znowu wymiotnie dzisiaj rano a teraz sennie. Więc ide glowe zlożyć, Pozdrawaiam i całuję

Do góry