reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Hej

Kasiu .j dzieki za pocieszenie, ale co do cwiczen to nie wiem kiedy zaczne cwiczyc , bo jak ostatnio probowalam robic brzuszki to zaczelam krwawic.

Yowka dzieki za podpowiedz. Poszukam napewno , tylko nie wiem jak sie tai pas nazywa.
Superowo ze wkoncu doczekasz sie dzidzi:tak::-), ciekawe co bedziesz miala dziewczynkie czy chlopca. Pewnie ci obojetnie , co ? Wazne ze bedzie i ze zdrowe;-):-). Dopiero , a moze az 9 tydzien.Zobaczysz jak to zleci , nim sie obejrzysz a juz ci bedzie plakalo malenstwo po nocach.
Uwazaj tylko na siebie , oby wsio bylo ok, do samego konca. wierze ze bedzie.

My z Szymkiem idziemy dzis do Health visitors, ciekawe ile synek przybral , no i ma juz 2 miesiace ,wiec powinien miec szczepienie, tylko ze my nie otrzymalismy zadego listu o tym gdzie i jak , wiec idziemy sami. A co tam , trzeba chyba wszystkiego pilnowac samemu. dziwi mnie bo vizytorka powiedziala ze dostaniemy list na kiedy ma byc szczepienie.

papa ide robic dzis na obiadek kasze gryczana i do tego gularz, miammmmmmmm pychotka.:-)

reklama
Dziewczyny jesli chodzi o spotkanie to ja sie dostosuje, ja rzadko mam jakies plany wiec kazdy termin jest dobry :)
Kasia j - z tymi paczkami to wiem kiedys mama wyslala mi poczta paczke z niezla zawartoscia i poprostu zniknela teraz to czekam tylko na paczke w ktorej sa herbatki wiec jak zginie to trudno. a jesli potrzebuje czegos bardziej wrtosciowego mama wysyla mi autobusem!!
Mam nadzieje ze pogoda w Polsce wam dopisuje, ja odliczam dni do 12 listopada bo wtedy tez bedziemy juz w Polsce :)
a teraz troche szczegolow z wizyty w konsulacie w Londynie ehhhh powiem tak miasto okropne ale moze to moje wrazenie bo nie lubie takich duzych miast, jakby mi placili to bym tam nie zamieszkala nawet, ja nie wiem jak ludzie sobie radza tam jak tam a wieczne korki. droga do Londynu prosciutka, tylko pod koniec koreczki :)
a w samym konsulacie to 5 min i bo bolu a ja sie tak stresowalam, paszport bedzie juz za tydzien - postep polskiej biurokracji :-D wiec kobity nie ma co sie stresowac tym wyjazdem do londynu to naprawde trwa chwile tylko nie wiem po co ciagnac ze soba te biedne dzieci.
Michas byl dzielny tylko jak glod go dopadal to darl sie wnieboglosy i szybko trzeba bylo szukac zjazdu :0 za to dzis marudny -pewnie odreagowuje :szok:
aaaa NIUNKA ja tez zakupilam takie "gacie" zeby mi te moje sadelko tak nie latalo :) a pasa tez nie widzialam, ale pamietaj o jednej rzeczy te gacie czy nawet pas musza byc w 100% z bawelny. Moja kolezanka wlasnie przez ten pas (kupila w polsce w aptece) zalatwila sobie nerki, bo jak jest sztuczne tworzywo nawet nie czujesz jak tam ci sie poci i lekki wiatr i nereczki przeziebione i wiesz co potem :hmm:
no dzis ze spaceru nici bo pogoda angielska ;/ wypadalo by zrobic jakis obiad, ale caly czas korci mnie zeby usmazyc tylko paluszki rybne i ziemniaki do tego. jesienna pogoda wiec leniwiec sie we mnie budzi :)

hej kolezanki co tu taka cisza????:confused:

No my bylismy wczoraj u vizytorki i zaliczylismy przyokazji, GP i szczepionki. Dwa kucia w obie nozki. Strasznie sie Szymek rozplakal .Bidulek tak go musialo bolec. Az mi sie chcialo plakac , jak widzialam jak go to meczy.:-(

No ,ale zaraz potem zasnol i po krzyku. Mamy 6200kg., taki ciezki jest synek , normalnie klopssssssssssssssssss.:-DPozatym wsio ok, zbadali wszystko i dzidzi zdrowa ,a ze tyle wazy ................. :-)

No kobitki co tam u was?

Yowka jak tam sobie radzisz? Jak malenstwo????????

Karola co tam u was? Gabrys juz sam biega??????????
Karola masz jeszcze ta ksiazke o ,, jezyku niemowlat,,? Chetnie bym poczytala.

Cfcgirl- jak samopoczucie przyszlej mamusi.

Kasiek - Jak Michas?. Kiedy sie spotakamy ? Wkoncu mamy tak blisko do siebie?

Czesc dziewczyny:-)
Potrzebuje porady. Od dluzszego czasu narzekam na silne bole w plecach i prawej nodze. Nie wiem jak sobie z tym poradzic. Czasami az spac nie moge. Znacie jakis sposob aby sie tego pozbyc??

kama- na bolece plecy dobrze jest robic ,,koci grzbiet,, wiesz o czym mowa?
Spokojnie - ponoc w czasie ciazy ( o ile wszystko jest prawidlowo) mozna robic takie cwiczenia. Ja nie mialam takich problemow , czesto chodzilam na basen plywalam i to pomagalo na wszystko.
A co do nogi rto nie mam pojecia.

Dzieki Niunka za porade. A wlasnie wracajac do basenu. Chcialabym isc na basen ale moj sie sprzeciwia,bo jego wszystko wiedzaca siostra naopowiadala mu ze to jest niezdrowe dla dziecka,mozna nabawic sie jakies choroby,itd,itd... Ja wiem ze to bzdury i probuje mu to wyperswadowac. A ona caly czas sie we wszystko wtraca i mnie poucza. Wydaje jej sie ze jak urodzila dwojke dzieci to jest najmadrzejsza. Powiem wam ze mam juz na nia taka alergie ze wcale nie mam ochoty jej widziec. Odkad jestem w ciazy to ona sie bardzo zmienila. nawet nie mam z nia o czym rozmawiac. Jedyne o czym z nia mozna pogadac to benefity,mieszkania od panstwa i tym podobne. Jakby tylko po to tu przyjechala. Chociaz raz by mogla powiedziec "Kama jak sie czujesz" lub cos w podobie to od razu by bylo lepiej. A tak nie mam ochoty jej widywac.
:-:)-:)-(
Sorry ze sie tak wyzalilam,ale w sumie to nie mam komu. Krzyskowi nie powiem bo to jego siostra. Pokarze wam moj brzuchol w 25 tygodniu

to znowu ja
Szymek znowu zasnol , wiec ja sobie pykam.

KAMA nie masz za co przepraszac , wkoncu po to jestesmy zebys jak co mogla sie pozalic , pomarudzic itp.;-)
A co do tej siostry twojego chlopa, to niech sobie gada i sie madrzy, pamietaj ze to Ty jestes w ciazy i to twoje dziecko, wiec ona moze sobie ylko gadac , a ty i tak rob swoje.
Chociaz ja to bym jej powiedziala swoje - oczywiscie delikatnie, a jak nie poskutkuje to tak dosadnie i sie odczepi.
Kazdy wie co dla siebie jest najlepsze i dla dziecka, oczywiscie mozna poradzic , ale nie wtracac sie we wszystko.:no:.
No to se poklepalam , a teraz ide cos zjesc. tylko co:confused:.

Kamus ladny brzucholek, musze przyznac ze czasem mi brakowalo tego ciezaru, zaznaczam brakowalo a nie brakuje:-D:-D

Czesc kobitki.
Sorki, ze tak rzadko do Was zagladam ale codziennie pracuje, wiec ogolnie mam malo czasu. W piatki koncze wczesniej, bo o 12tej, wiec jesli chodzi o spotkanie w tygodniu to tylko piatki mi pasuja. Moze nastepny piatek np godz 14ta? Co Wy na to? Bardzo chetnie sie z Wami spotkam.
Co do mojego Gabrysia to gania glownie na czworakach po calym domu. Jak tylko ma sie czego przytrzymac to wstaje na rowne nogi i chodzi przy meblach i scianie. Wszedzie zaglada i balagani. Maly lobuz. Gada ciagle cos po swojemu. Mowi mama dada baba lala itp., ale nie ma to jeszcze odniesienia do osob. Poza tym ma ogromny apetyt, pochlania wszystko co mu dam do raczki, uwielbia warzywka i owoce. Jeszcze nie wie co to czekoladka i cukierki, i nie spieszy nam sie zapoznawanie go zbyt wczesnie z tym smakiem.
Poza tym wychodza mu juz dolne dwojki, wiec ma prawie 8 zebow. A oto fotka, usmiech pelen perelek:Zobacz załącznik 55798

Niunka kochana nie martw sie tak mocno swoja waga, odrobina cierpliwosci a wszystko wroci do normy. Ogranicz slodycze, slodkie bulki itp. Staraj sie jesc jak najwiecej warzyw i owocow.Chodz z malym codziennie na spacerki. Ja tak naprawde to zaczelam chudnac dopiero jak przestalam karmic Gabrysia piersia. Wczesniej bylo mi trudno, bo apetyt mi niesamowicie dopisywal. Oczywiscie nie namawiam Cie do zaprzestania karmienia piersia, poprostu mowie, ze trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i przeczekac ten okres. Wielu kobietom zajmuje ok roku czasem dwoch zanim wroca do wagi sprzed ciazy. Moze wydaje ci sie to strasznie dlugo, ale bardzo szybko minie ten okres, szczegolnie przy ciaglych obowiazkach przy maluszku.
Co do ksiazki 'Jezyk niemowlat' to moge ja nawet odsprzedac. Juz do niej nie zagladam, bo chyba znam ja na pamiec:-D.

Kama fajowy brzucholek:tak:. A bratowa sie nie przejmuj i rob swoje. Najgorsze sa takie wlasnie babska, ktorym sie wydaje, ze pozjadaly wszystkie rozumy i probuja swoimi radami zatruc zycie:dry:.

Kochane pozdrawiam i sciskam Was wszystkie serdecznie.
buzka

czesc!!:-) wiecie co az wstyd sie przyznac ale caly dzien mi zlecial przy komputerze- przegadalam na skype z kolezanka :tak:
no i dalam sie dzis namowic zeby zostac konsultanka avonu ehh wiec jak cos byscie chcialy to zapraszam :)dziewczyny iel kosztuje wyslanie paczki do polski? musze wyslac laktator kolezance i nie ma pojecia ile to mniej wiecej kosztuje!!
Niunka tez czekamy na list z przychodni zeby pojsc na te szczepienia no ale oni mi mowia ze to ok 9 tygodnia, a ja musze teraz smigac do przychodni sprawdzic ta blizne po cesarce
aaa Ninuka dostalas juz jakis odzew z child benefit?
Karola ale ten Twoj Gabrys jest extra te jego wloski mnie rozwalaja normalnie :)))
Buziaki dla was ja uciekam na m jak milosc :)))

reklama
Karola mi tez pasuje piatek, no moze wkoncu wypali nam spotkanie i beda wszystkie:-).
A co do ksiazki to nie ma problema kupie , wez ja na spotkanie.

kasiek - co do paczki to za dwa kg placisz 10f, strasznie drogo , ja chcailam wyslac 8kg, do Polski i babka krzyknela 50f:szok:, jak rozlozylam na mniejsze paczki po 2kg, za kazda 10f to i tak wsumie dalo 40f,. drogo jak diabli.
Ciagle czekamy na child benefit, nie wiem jak dlugo to jeszcze potrwa.Mysle ze wkrotce nam dadze te 80f.
papa do jutra.jestem dzis padnieta na maxa

Do góry