reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc dziewczyny,

Udalo sie nam wrocic w piatek. Strasznie mnie wkurzyl nadgorliwy chlopaczek na odprawie mowiac ze nie moze mnie wpuscic do samolotu, bo linie wizzair przewoza kobiety tylko do 32 tygodnia ciazy. Ja mu tlumaczylam ze na stronce pisze jak byk ze do 34 i zeby to sprawdzil sobie. Niepotrzebnie tylko narobil zamieszania, bo w koncu polecialam. Samolot oczywiscie spozniony o 2 godziny. Wczoraj caly dzien przespalam. A w tym czasie moi faceci poszli na basen i Kubus zaczal sam plywac, skakac z murka do wody :) szkoda ze mnie to ominelo. W Polsce bylo super, pogoda nam sie przede wszystkim udala, piekna polska jesien w gorach. Naladowalam bateryjki, mam nadzieje ze wystarcza do nastepnej wizyty.
Teraz rozpoczniemy przygotowania na przyjecie dzidzi. Trzeba wszystko powyciagac z garazu i przeprac. Kilka zakupow nas czeka. Troche czas sobie zagospodaruje i nie bede sie denerwowac porodem. Bylam u lekarza w PL i okazuje sie ze dzidzia bedzie duza (tydzien temu wazyl juz ponad 2,5kg) wiec moze byc wiekszy od Kubusia. Bardzo sie wierci i ciagle zmienia pozycje, znow sie odwrocil pupa na dol :( We wtorek ide do poloznej i zobaczymy jak bedzie ulozony. Ale podobno przy kolejnej ciazy dziecko nawet na kilka dni przed porodem potrafi sie jeszcze obrocic, wiec staram sie nie panikowac.

Kama - nie przejmuj sie szwagierka co mowi, jesli uwazasz ze basen Ci pomoze to zapisz sie od razu, super jest polezec sobie w wodzie i na moment nie czuc tego calego ciezaru, dodatkowo mozesz sobie zalozyc tampon, ale tu kazdy lekarz ma inne zdanie na ten temat, jesli nie masz zadnych problemow z ciaza to maluchowi napewno plywanie nie zaszkodzi

Kasiek - ja tez juz widzialam ten film, milego ogladania
Jesli chodzi o te 250f, to potem mozna co miesiac samemu wplacac na konto do 100f miesiecznie i przy rocznym rozliczeniu ta kwote sie odpisuje od podatku.

Niunka - to chyba ta tutejsza pogoda powoduje, ze ma sie gorszy nastroj; nie widzialam mojego meza 2 tygodnie, a dzis juz jestem na niego wkurzona; straszny z niego balaganiarz; a nasz synek trzyma teraz jego strone i mowi do mnie "mama nie kloc, daj tacie pokoj"; nawet sie nie moge pozloscic

Jesli chodzi o spotkanie to pasuje mi kazdy dzien i godzina.

reklama
no dobra nie chcecie isc to nie hehe ja potrzebuje jakiejs rozrywki wiec nawet jakbym miala obejrzec ten film po raz 100 to ide hehehe
Niunka ja tez nadal czekam na child benefit nie wiem co to tak dlugo trwa - czasami mam shizy ze zle wyslalam albo cos ;-)
jutro idziemy na spotkanie w sprawie housing benefit no i przy okazji chcemy zapisac sie na mieszkanie w place for people tylko ja nie wiem gdzie to jest. a Ty Niunka chyba masz mieszkanie z tego co? mozesz mnie nakierowac gdzie to mniej wiecej jest i jakie papiery potzrebujemy do rejestracji?
ok ide sie pomalutku szykowac
buziolki

A gdzie ty idziesz na to spotkanie w sprawie tego benefitu??????????

Housing jest obok Banku Barcleysa , takie duze brazowe drzwi na samym rogu.
My bralismy aplikacje do domu i wypisywalismy.

Dziewczyny super sie czyta o Waszych maleństwach. U nas ok. Mineły mi wymioty, minął mi ból piersi, a ja zamiast się cieszyć od razu widzę czerwoną lampeczkę, bo nie wiem czy tak powinno być :zawstydzona/y:...
Gdzie się spotykamy w piatek i o której??

Czesc dziewczyny:-)
Dopadlo mnie jakies wstretne grypsko:wściekła/y:. Leze w lozeczku i ledwo zyje:-(.Jutro mam wizyte u midwife wiec moze mnie ozdrowi czyms innym niz tylko paracetamol:tak:.Dobrze ze mam troche homeopatycznych lekow z Polski to jakos sobie radze. Cfcgirl to chyba dobrze ze wszystkie dolegliwosci przeszly. Ja w ogole niemialam ciazowych dolegliwosci na poczatku,natomiast teraz narzekam na bole kregoslupa,nog i Bog wie czego jeszcze.:-) Goraco was wszystkie pozdrawiam

Co do spotkania to moe byc pod bigbenem o 14 tak chyba bedzie dobrze , bo wszyscy wiedza gdzie to jest.
Na 14 bo Karolina musi dojechac , a z tego co pamietam to konczy prace o 12 w piatek.

Kama trzymkaj sie cieplutko , a moze i ty do nas dolaczysz w piatek..

Kasiek i co z tym spotkaniem o housing benefit? Bo ja bym chciala tez sie starac o ta zapomoge tylko nie wiem czy jak mamy mieszkanie z housingu to tez moge dostac zapomoge??????? A ty gdzies dzwonilas w tej sprawie czy od razu szlas na spotkanie?

Czesc kochane.
Spotkanie w piatek godz 14ta- jak dla mnie pasuje nadal, wiec mam nadzieje, ze sie wkoncu spotkamy.

Pinka odezwij sie czy juz jakas paczka do ciebie doszla, bo w sumie juz powinna. Wszystko przez te ich strajki:dry:. Mam nadzieje, ze na dniach beda u ciebie w domku.

Pozdrowionka:-)

Niunka my juz wczesniej mielismy te dofinansowanie (hausing benefit) ale przyslali nam pismo ze mamy przyjsc wyjasnic ile osob mieszka z nami i dac certyfikat urodzenia. ja sie jzu dzis rano ubralam zeby jechac a Pani sama sie pofatygowala i przyjechala do nas i zadala 1000 pytan. a Ty idz poprostu do revenue i popros o forme wypelnij i wystarczy czekac - jesli sie nalezy to dadza wam a jessli nie to wysla list z odpowiedzia dlaczego nie wiec warto probowac.jestem okropnie zmeczona wiec uciekam!!
Cfcgirl nie martw sie wszytsko w porzadku mi tez przeszedl bol piersi po jakims czasie, pozniej powrocil ale nie na dlugo :) teraz korzystaj z dobrego samopoczucia :)
ja na piatek nie mam planow wiec tez bede, chyba ze cos mi wyskoczy ale watpie
pozdrawiam

reklama
Kama jakie super zdjątka. Śliczny ten Twój synek...Ja już się nie mogę doczekac jak zobaczę tak wyraźnie moje maleństwo. Juz niedługo bedę w kraju i bedę widzieć Niunię.
Dziewczyny ten piatek jest nadal aktualny?? Pod zegarem o 14 tak??

Do góry