reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

yowka jaki on piekny, wloski ma jak nasz Michas. Misiek ma 7 tyg a jak patrze na zdjecia Szymka to juz tesknie za taka mala kruszynka, nasz to juz taki spory chlopiec heh 5200 w koncu wazy :-D
Niunka musze zadac jeszcze pare pytan co do londynu bo moj Jarek mnie meczy hehe o ktorej wyjechaliscie ze byliscie na 12? ja mam na 11 a nie mamy pojecia ile tam sie jedzie tak mniej wiecej no i czy latwo dojechac pod ta ambasade? powiedz mniej wiecej czy trzeba przejechac centrum czy to jest zaraz jak sie wjezdza. dzieki za wsakzowki ale ja to jeszcze ma luz ale moj zaczyna mi tu panikowac heh i kaze pytac o wszytsko

reklama
Yowka przecudowny twoj maluszek , niech sie chowa zdrowo i ty rowniez trzymkaj sie cieplutko.

Kasiek my wyjechalismy o 6 rano , konsulat jest prawie w cenetrum, trzeba spory kawalek przejechac , a i korki sa okolo poludnia. Musicie miec conajmiej dwie godziny na zapas. Nie zapomnij wykupic tej oplaty na drogi , bo sa platne.

jak co to pytaj papa

Yowka kochana Szymus przesliczny,duzy chlopczyk. Kiedy ja sie doczekam swojego malucha:-:)-:)-(. Jeszcze tyle czasu.... No ja odkad wrocilam zaczelam kupowac pomalu ubranka dla Maksymiliana. :-) Ale wybor taki ze sama niewiem co kupic. Dziewczyny jak wasi chlopcy powyrastaja z ciuszkow to dajcie znac,chetnie cos sobie wybiore(oczywiscie zaplace). Karola mysle o takim samym wozku jak twoj i chetnie bym go od ciebie kupila,ale tesc przyjezdza w grudniu do nas i uparl sie ze to on kupi wozio. Wsumie jak tak bardzo chce to nie bede sie sprzeciwiala hihihi... Aha doradzcie mi cos. Chcialabym na poczatek zamiast lozeczka kupic kolyske,czy to dobry pomysl? Tzn.lozeczko juz mam,ale jak patrze na kolyski to az mnie w serduchu sciska. doradzcie...:tak::tak::tak:

Czesc
Kama ja tez chcialam kolyske - zawsze mi sie marzyla - ale widzisz dobrze ze sie nie uparlam i nie kupilam bo Michas urodzil sie duzy i pospal by w tej kolysce gora pare tygodni. on juz jest za duzy zeby go wsadzc do nosidla do wozka, nie wiem moze ktoras z dziewczyn ma taka kolyske to ci powie jak spelnia swoja role :)
z drugiej strony kolyska to fajne rozwiazanie bo stawiasz ja sobie zaraz kolo lozka i nie musisz wstawac do lozeczka no i masz swoje malenstwo w zasiegu rak i wzroku ja np kladlam malego w tym nosidle w lozku z nami bo balam sie go klas do lozeczka :) - spi w lozeczku dopiero od tygodnia i ja nadal potrafie wstawac co chwile i patrzec czy wszytsko ok :) moj sie ze mnie smieje ale co zrobie :)
Jutro jedziemy do londynu brrr stresuje mnie to ;/ wyjezdzamy zaraz po 5 i trudno jak sie spoznimy beda musili nas przyjac ja tam nie odpowiedam za korki heh :) mam nadzieje ze okaza troche zrozumeinia ze jade z konca anglii z 6 tygodniowym dzieckiem :confused:
Ninka hebatka plantex juz leci do nas z polski paczka :) a z tymi herbatkiami dla Szymka to tez chyba bedziesz musiala sie zoapatrzyc w Polsce ;) bo ja tu nie widzialam zadnych
pozdrawiam

Yowka, Szymek jest rewelacyjny. Jeszcze raz ogromne gratulacje. Duzo zdrowka i usmiechu dla Was obojga.

Pinka, tak jak obiecalam wyslalam do Ciebie paczke, a raczej dwie, bo nie dalabym rady tego razem zapakowac. Podgrzewacz poszedl jako list pierwsza klasa(cena przesylki Ł2.38), a playmatt ze wzgledu na gabaryty jako paczka(Ł4.95). Wiec prawdopodobnie podgrzewacz dojdzie pierwszy. Nie udalo mi sie wyslac tego za pobraniem. Pan na poczcie powiedzial, ze nie robia tego typu uslug. Wiec wysylam Ci na priva dane mojego konta bys mogla przeslac mi pieniazki (Ł9 + Ł7 koszta przesylki, czyli razem Ł16). Ale najpierw poczekaj az dojda paczki i sprawdz czy wszystko jest ok. Poza tym poinformowano mnie, ze wlasnie poczta strajkuje do srody, wiec nie jestem pewna jak szybko te paczki do ciebie dojda, mam nadzieje, ze je dostaniesz do konca przyszlego tygodnia. Daj znac jak dojda. Pozdrowionka.

Dziewczyny co do spotkania to mozemy sie jeszcze wstrzymac tak zeby wszystkim pasowalo. Dajcie jakies propozycje i napiszcie jak komu pasuje, zeby znowu nie wyszlo ze na spotkanie dotra tylko dwie dziewczyny. Moze Yowka tez do nas dolaczy:-).
buziaki

dziewczyny dzieki za zrozumienie z tym naszym spotkaniem, ciesze sie ze bede moga sie z wami spotkac w przyszlym tyg.:-):tak:

Kasiek jak tam bylo w Londynie? Zalatwiliscie wszystko?

Dziewczyny ja chyba sie zalamie, jestem wsciekla bo nic mi nie ubywa z kilosow. Maze ciagle 75kg.:wściekła/y::szok: i nic nie moge schudnac.Musze cos ze soba zrobic , bo w marcu mamy koscielny. Diety nie moge zadnej stosowac , bo karmie piersia. Do tego wszystkiego ciagle mam spory kawal brzuchola, no i moj tata ostatnio stwierdzil ze chyba tyje spowrotem. Myslalam ze sie rozrycze.:-(
Kupilam sobie na brzuch takie sciagajace majtki , ale za bardzo to one nie pomagaja, a pasa nie moge tu dostac. Kobitki poradzcie co mam robic.

papa dobranoc.

Czesc Dziewczyny,

Ja jeszcze odpoczywam w Polsce. Wracam w piatek wieczorem, wiec jesli spotkanie mialoby byc w sobote to chetnie sie zapisuje. Pasuje mi kazdy termin. Zrezygnowalismy na razie z przedszkola dla Kubusia, bo strasznie to przezywa. Codziennie mi tu mowi ze od nie chce do "kola" :( Szkoda, bo myslalam ze bedzie sie bawil z dziecmi i zacznie sie uczyc angielskiego, ale musimy troszke odczekac. Sprobujemy za jakies 3 miesiace znowu, moze to tak bedzie jak z nocniczkiem ze musi dorosnac.

Niunka - z waga sie za bardzo nie stresuj, mnie zaczelo dopiero ubywac po 3 miesiacach. Mozesz zaczac cwiczyc i tu zycze cierpliwosci i wytrwalosci; albo zapisac sie na jakis aerobic. Jesli chodzi o te herbatki Hipp ( w granulkach - bo chyba o te Ci chodzilo to niestety w UK ich nie ma) Ja przywozilam sobie je z Polski. I zaczelam je wprowadzac dopiero po 6 miesiacu, wczesniej Kuba byl tylko na moim mleku. Podawalam mu piers kiedy sie tylko domagal, czasem bylo to meczace, ale decyzja nalezy do Ciebie.

Yowka - gratulacje syneczka. jest sliczny.

Kasiek - uwazajcie na paczki, wysylane i z polski do uk i w druga strone, bo kradna. Czesto sie zdarza tez, ze listy dochodza otwarte, wiec lepiej nic do srodka nie wsadzac.

cfcgirl - jak sie czujesz, maluszek rosnie w brzuszku?

Karola - nic nie piszesz o syneczku, moze juz sam chodzi?

Ja wczoraj bylam u lekarza no i nosze smoka w brzuchu, wazy 2,5 kg a do konca ciazy mam jakies 7 tygodni. Moze byc wiekszy od Kuby, no i sie przekrecil pupa na dol :( Ale duzo sie rusza i mam nadzieje ze uda mu sie jeszcze obrocic dobrze.

Pozdrowienia dla wszystkich

reklama
Niunia popatrz za tym pasem na ebayu. Kiedyś jak patrzyłam znalazłam , no ale wtedy nie kupiłam.
Dzidzia nam rośnie. Juz czuje lekko zaokrąglony brzuszek , taki malusi, a ja juz chcialabym żeby był większy. Nie wymiotuje już tak bardzo i nawet piersi mneij bolą.
Coraz fajniej sie czuje. Już się nei mogę doczekać jak w Polsce lekarz zbada mnie i powie ,że wszstko jest cacy.
Yowka dzielnie się spisałać. Piękny jest ten Twój Maluszek. Niech rośnie zdrowy.
chopieckartkasu9.jpg

Czyli dziewczyny kiedy się spotykamy- czwartek czy piątek za tydzień?? w tym tygodniu ja nie dam rady...Całuski​

Do góry