reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

NIUNKA-czy Szymek po ostatnim szczepieniu,na jednej raczce mial zaczerwienienie???bo Dawid ma i to spore,HV mowila ze moze miec,ale nie wiem czy mam sie martwic,czy co??:baffled::baffled:
NEFRETETE-ja tam nie wiem,ale ja mam rezydenta i Janusz a Dawid tak i tak ma obywatelstwo polskie:-)

reklama
Dziewczyny mają racje Nefretete, jedno z rodziców musi być Anglikiem.Ale jak Wam tak bardzo zależy na tym ,żeby mały miał angielski paszport to staraj się. Ja się nie wgłębiałam w lekturę, bo generalnie co to zmienia czy ang czy polski paszport , jeżeli i tak w unii jesteśmy...
Brydka dzięki za pogaduchy.
Marysia walczyła ostro ze spaniem.Jakaś dziwnie ciepła była, jakby stan podgorączkowy. Może na te zęby.Zobaczymy jaka nocka przed nami.Mam nadzieje,że oki.
Wyślijmy do Ampar potwierdzenia przybycia na niedziele i niech rzeczywiście zarezerwuje stolik, bo będzie lipa i będziemy czekać jak wtedy. Marta czy to nie problem dla Ciebie??
Mam nadzieje,że się jutro wybierzemy.Do zobaczenia laseczki
Miłęj nocki i kolorowych snów

a pytaliscie o obywatelstwo w urzedzie gdzie rejestrowaliscie dziecko? o to obywatelstwo trzeba wystapic z wnioskiem... jak tam pojde to sie dowiem, a tym czasem nie bede zamieszania niepotrzebnie wprowadzac... bo moze rzeczywiście głupoty opowiadam:-D

tak jak ci napisałam, nie pytałam, bo nie było mi to potrzebne.Uważałam,że skoro i ja i Michał jesteśmy Polakami to i nasze dziecko jest Polakiem, a raczej Polką. Więc może to ty masz rację. Musisz się dowiedzieć

Magda mnie było miło spędzić ten dzień z wami ;) Szkoda, że bez Monik :-(
Całuski, a co do niedzieli, nie wiem czy w karczmie jest potrzebna rezerwacja, bo oni jak zjesz, wywalają :-D:-D:-D:-D ale okej... napiszę magda rano ...

cfcgirl ja podchodzę do tego w ten sposób... skoro Alex urodził sie tutaj, tutaj bedzie mieszkał, wychowywał sie, a później uczył to na co mu polskie obywatelstwo? lepiej dla niego by miał brytyjskie takie jest moje zdanie. do Polski wracać nie będziemy, a jeżeli nawet to nie prędko choć to mało prawdopodobne

A gdzie to mialoby byc w niedziele to spotkanko?

Co do obywatelstwa dla dzieci, to my rowniez sie nie interesowalismy z powodow jakie podala Magda. Poza tym nie wyobrazam sobie, ze mialabym podjac za nie decyzje i zrezygnowac z obywatelswta polskiego. Jak maluchy podrosna, beda chcialy i beda mialy taka mozliwosc to sobie zmienia. Na razie sa wychowywane, ze Polska to ich ojczyzna, a tu jestesmy czasowo. Co czas pokaze to zobaczymy.

Brydka - ja dalej mam dla Ciebie te syropki :-) Jak nadal chcesz moge Ci podrzucic w jakis dowolny dzien pomiedzy 1-3. Z Baildon to juz rzut beretem w Twoje strony.

reklama
Do góry