reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc dziewczyny!!!
Ja tez juz obiad zrobiony mam ,Dawid juz spi,wiec jak wstanie mleko dostanie i ruszamy:-)Na spotkanie :-):-):-)z Wami:-)uwielbiam to:-):-D
OLESKA-tak pamietam o kubku,mam juz spakowany:-):-)
4muchy-CHYBA faktycznie sie szybciej w Gdansku zobacza:-D:-D:-D
CFCGRIL-SZkoda,ze nie bedziesz i nie zobaczze malej Ksiezniczki,ktora jestem zauroczona:-):-)tez chce taka dziewczynke:-D:-pA jak Ci poszlo na tym egzaminie??juz jestes tlumaczem??nic nie piszesz:no:

reklama
Cześć dziewczyny ,miłego spotkanka Wam życzę ,i owocnego plotkowanka:-D
my kolejny dzien w domku,mam nadzieję że to już ostatni .:tak:

doris78-Kuba nie chodzi do szkoły ,z tego co się orientuję będzie zmuszony do niej uczęszczać jak skończy 5 lat ,czyli od marca .Narazie się zastanawiamy czy już czy za chwilę ,tymbardziej że On jest bardzo niechętny ,tęskni za Babcia i naszym psem ,sunie zaraz przywieziemy no i spotka się z Babcią .Od wiosny chcemy zmienić lokum mieszkalne więc dobrze by było by i szkoła znajdowała się niezbyt daleko ........,dlatego narazie się wstrzymujemy :tak:

Brydka Ty się nie strachaj ,napewno trafisz i będzie super ,normalnie Ci zazdraszczam:-):-)

monika-z tego co ja wiem dzieci tu chodza do szkoly jak skoncza 4 lata :-)ida do RECEPTION to tak jak Polska zerowka i jest to przymusowe,moj Kuba juz poszedl jak skonczyl 4 i pol roku bo jest z grudnia:no:ale w jego grupie sa dzieci ktore np.urodzily sie we wrzesniu i poszly juz do reception maja 4 lata:-)Moze lepiej wywiedz sie dokladniej:-)

Kochane ostatnie dni lekko zakręcone byly i dlatego malo mnie było.
Egzamin na tlumacza łatwy , jak dla mnie. Ale to jest właściwie egzamin na kurs na tłumacza. Jeżeli się zakwalifikuje to rok będe studiowac i potem egzamin. I mam nadzieje,że będzie ok. Czekam na wyniki. Dziewczyna, która prowadzi ten kurs mówiła,że w zeszłym roku w trakcie kursu pojawili się ludzie z NHS i zaproponowali od razu prace studentom/Więc jakby w tym roku tez tak było to super. NHS płaci niezłą kase za tłumaczenie.
Dorotko nie martw się. Marysia przesyła Ci całuski i zaraża swoją płcią:-):-)
Właśnie gwiazdeczka usnęła. Ja juz nie mogłam spac mimo,że ciężka noc. Korzystam ze snu córeczki i zjadłam śniadanko.
Bawcie się dobrze a my całujemy Was mocniutko:-)

monika-moj Kuba tez cos zaciaga nosem na przeziebienie:wściekła/y:przed samymi wakacjami:wściekła/y:oby nie zarazil Dawidka:-)
K&F-zgapilam po KASI.J skrot:-)jak to napisala sie zastanawialam kto to?myslalm ze kgos nowy doszedl :-D:-DMoj Dawid tez jeszcze nie ma zabkow:-D:-Dani jednego,nie widac zeby wogole mu cos tam wychodzilo:-DTak i tak Maksik przebil wszytskich,najszybciej dostal z tego towarzystwa a jest najmlodszy no oprocz Marysi:-D:-D

:-)od czwartego roku to jak chcesz ,ale od 5 to juz obowiązek ,tak przynajmniej mi mowiła środowiskowa pielęgniara która przyszła do nas jak zapisałam Kubę do przychodni ,kolezanka sprawdzała bo ma synka o 6 miesięcy starszego od mojego i On jeszcze pomyka do przedszkola i mi potwierdziła .:-D

To ja n ie wiem ,widocznie w tej szkole co Kuba chodzi jest inaczej:-)jak ma skonczone 3 lata idzie do nursery ,a potem jak ma skonczone 4 lata idzie do reception a na nastepny rok juz do year 1 ,a z tego co wiem to reception jest obowiazkowa:-)Ja sie ciesze,ze Kuba chodzil do nursery na te dwie godzinki dziennie,przyzwyczail sie do dzieci i do nauczycielek i do miejsca:-)chociaz poczatki byly straszne:wściekła/y:jak juz go w domu ubieralam,w ten stroj szkolny juz ryczal:tak:a teraz jest super:-Dpochwale sie nawet,ze jedzie na wycieczke szkolna,bo znalazl sie w 10tce najlepszych uczni w szkole:-) ktorzy mieli najwieksze osigniecia w szkole,za dobre zachowanie i za pomoc :tak:Wiec jestem z Niego strasznie dumna:-):-):-):-)

no to super ,GRATULACJE ,moje dziecko na sam dźwięk "szkoła " dostaje palpitacji ,a jak w Polsce poszedł do przedszkola to po trzech dniach był przeziębiony i sam sobie zafundował zapalenie płuc ,nasz lekarz powiedział ze tak bardzo nie chcial iść do przedszkola ze sam psychicznie poddając organizm doprowadził do choroby,bardzo bym chciała żeby poszedl do dzieci ale narazie pomału przerabiam z nim rozmowy o wieku i łączącom sie z nim szkołą

http://www.maluchy.pl/

reklama
narazie przełknął kwestię 5 lat = szkoła ,jak się uda to chciałabym go poslac jak najszybciej ,przynajmniej zaczął by się języka uczyć :tak:

Do góry