reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

4muchy-czy Twoj Adas dostal w szkole takie pismo o jego postepach i taka punktacje??I i le Adas ma punktow?jesli moge wiedziec?bo Kuba ma 8 i 7 i w sumie nie wiem czy to dobrze czy zle:no:niby jest napisane ze sobie dobrze radzi i przez ten rok zrobil duzy postep w jezyku i takie tam ale oni zawsze i zawszystko chwala:tak::tak:
brydka-widze Ty tez masz ze swoim malym wesolo:-)moj Dawid mial wczoraj juz odjazd o 18tej :-)ale przetrzymalam Go do 19tej i zasnal w ciagu minuty i juz spal do rana:tak::-)

reklama
Wypiłam dużą mocną kawę ale i tak czuję się fatalnie, bo ja generalnie jestem wielkim śpiochem.
Na spotkanie w środę jeszcze nie wiem czy przyjdę bo w środę popołudniu przylatują do mnie goście z Polski. Jak zdążę z przygotowaniami to przyjdę. Bardzo lubię nasze ploteczki więc się postaram.

Nie słonko, nie o to chodzi. Nie mamy od jakiegoś czasu Polskiej Tv, a Olek ma tylko z rana bajki na Brytyjskiej, więc ściągnęłam mu Klub Myszki Miki i teraz dziecka nie ma, a spróbuj wyłączyć mu bajkę to w oko i panika na cały dom :wściekła/y:.
Wściekła jestem od bladego rana.... Jeszcze muszę do Asdowskiej poczty lecieć niebawem, bo mój Kamyk aplikacji do Accentu nie zabrał :/
Mam do was takie małe pytanie, tych postów jest bardzo dużo i nie wiem czy jest sens szukać. Pewnie pisałyście to sobie, ale mam pytanie dla mnie ważne. Wynajmujecie housa czy kupiłyście, a może staracie się o social ?
A co do spotkań, jestem mega za, bo dziecko potrzebuje innych dzieci, a tu place zabaw są puste, więc reflektuje, a Ja - sama niebawem kota dostanę,m jak już pisałam wcześniej :)

BRYDKA-PIsze szybko bo zaraz Kube do szkoly musze zaprowadzic,wiec wiekszosc z nas ma councilowskie mieszkania i jest zadowolona jest tylko jedna szczesciara co ma socjalny domek:-):-)a co chcesz wiedziec to pisz zawsze ktoras ci cos napisze:-)

Odkąd przyjechaliśmy ( zaraz będzie rok ) staram się o mieszkanie. Najpierw znalazłam Homehunter. Zapisałam się z miejsca ( sprowadziłam tu znajomych, ale pożegnaliśmy się ), zostaliśmy sami, Olek ma swój pokój, Ja szczęśliwa bo mieszkanie fajne i landlord ok, ale jednak wiem, że na dłuższą metę nie ma to sensu, bo trzeba tylko na to mieszkanie co miesiąc zbierać. No i w piątek pojechałam do Bradford i weszłam do Accent i oznajmiłam Pani Viki, że Ja potrzebuję mieszkania, jak najszybciej. Opowiedziałam naszą historię o landlordzie co nas chciał w powietrze wysadzić z dzieckiem, itd ( na bd8 ) i szybko dała nam swój numer i kazała jak najszybciej wysłać formę. Zaraz idę z nią na pocztę, a mój kamyk będzie do niej dzwonił. Pytanie, mam ich wiele. Zadowolone - w koncu jakiś pozytyw - wszyscy mi mówia, że ***** a nie normaolne mieszkanie dostanę, .że pewnie syf będzie - Ja nie wiem nic na ten temat - mam sie bać ?

Czesc dziewczyny

Kama - trzeba uwazac na takich ludzi, mam nadzieje, ze uda Wam sie go dopasc i ze macie pokwitowania jakies, postraszcie go sadem, moze zmieknie, moi znajomi rozbudowywali dom i remontowali, wynajeli polska firme i wlasciciel ich oszukal na kilkanascie tysiecy, zlozyli sprawe w sadzie, bo facet zniknal, oszukal swoich pracownikow, bo nie wyplacil im kasy za robote, trzeba uwazac, bo sporo tu gnid przyjechalo, zeby ponaciagac ludzi

A od rana mam wysokie cisnienie. Tesciowka! Ostatni raz tu przyjechalam sama, nastepnym razem niech sobie mezus do mamusi przyjezdza i sie z nia uzera. Wykorzystala moment, ze poszlam do lazienki sie myc rano i zadzwonila za mnie do lekarza, w sprawie moich dzieci. Nie wiem co powiedziala, ale teraz lata jak nakrecona, ze Maciek jest niedozywiony. No poprostu mnie szlak trafia!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Od 4 dni kupki nie robi, sama doszlam do wniosku, ze zapewne z powodu jedzenia, ze mleko mu nie wystarcza, a ze zwyklym jedzonkiem sa problemy. Strasznie pluje. Pozostaje tylko cierpliwosc, ale oczywiscie ona wie swoje i ja zle dzieci zywie. Nie wiem jak do jutra wytrzymam. Cos czuje, ze tym razem mi nerwy puszcza i powiem co mysle.

Kasia, Asia - mam nadzieje, ze podroz obyla sie bez przygow, udanych wakacji w PL, a tu czekaja na Was upaly :-)

reklama
kasia.j-oj masz dzisiaj zly nastroj:wściekła/y:ale sie nie dziwie!!!!mnie tez czeka jeden tydzien z tesciem:tak:ja tez nie wiem jak wytrzymam:-)A twoja tesciowa co chce od Maciusia,przeciez on taki pulpecik gdzie on zle odzywiany jest,oj zwariowac idzie z tymi tesciami:-D:-DAle trzymaj sie juz niedlugo wrcasz:-)
brydka-my mieszkanie dostalismy w dobrym stanie,sciany byly odmalowene,ale wszystkie mieszkania sa bez podlog i kuchenkii,wiec jak sie wchodzi do takiego domu to jest troche przerazajace:dry:u nas jest nie ciekawa klatka schodowa ale dom calkiem calkiem,ogladalm gorsze:dry:No i radze nie brac byle gdzie,jesli dzielnica Ci sie nie podoba,widzisz siedzi jakies podejrzane towarzystwo, nie bierz:no:

Do góry