reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

4muchy-czy Twoj Adas dostal w szkole takie pismo o jego postepach i taka punktacje??I i le Adas ma punktow?jesli moge wiedziec?bo Kuba ma 8 i 7 i w sumie nie wiem czy to dobrze czy zle:no:niby jest napisane ze sobie dobrze radzi i przez ten rok zrobil duzy postep w jezyku i takie tam ale oni zawsze i zawszystko chwala:tak::tak:
brydka-widze Ty tez masz ze swoim malym wesolo:-)moj Dawid mial wczoraj juz odjazd o 18tej :-)ale przetrzymalam Go do 19tej i zasnal w ciagu minuty i juz spal do rana:tak::-)

reklama
Wypiłam dużą mocną kawę ale i tak czuję się fatalnie, bo ja generalnie jestem wielkim śpiochem.
Na spotkanie w środę jeszcze nie wiem czy przyjdę bo w środę popołudniu przylatują do mnie goście z Polski. Jak zdążę z przygotowaniami to przyjdę. Bardzo lubię nasze ploteczki więc się postaram.

Nie słonko, nie o to chodzi. Nie mamy od jakiegoś czasu Polskiej Tv, a Olek ma tylko z rana bajki na Brytyjskiej, więc ściągnęłam mu Klub Myszki Miki i teraz dziecka nie ma, a spróbuj wyłączyć mu bajkę to w oko i panika na cały dom :wściekła/y:.
Wściekła jestem od bladego rana.... Jeszcze muszę do Asdowskiej poczty lecieć niebawem, bo mój Kamyk aplikacji do Accentu nie zabrał :/
Mam do was takie małe pytanie, tych postów jest bardzo dużo i nie wiem czy jest sens szukać. Pewnie pisałyście to sobie, ale mam pytanie dla mnie ważne. Wynajmujecie housa czy kupiłyście, a może staracie się o social ?
A co do spotkań, jestem mega za, bo dziecko potrzebuje innych dzieci, a tu place zabaw są puste, więc reflektuje, a Ja - sama niebawem kota dostanę,m jak już pisałam wcześniej :)

BRYDKA-PIsze szybko bo zaraz Kube do szkoly musze zaprowadzic,wiec wiekszosc z nas ma councilowskie mieszkania i jest zadowolona jest tylko jedna szczesciara co ma socjalny domek:-):-)a co chcesz wiedziec to pisz zawsze ktoras ci cos napisze:-)

Odkąd przyjechaliśmy ( zaraz będzie rok ) staram się o mieszkanie. Najpierw znalazłam Homehunter. Zapisałam się z miejsca ( sprowadziłam tu znajomych, ale pożegnaliśmy się ), zostaliśmy sami, Olek ma swój pokój, Ja szczęśliwa bo mieszkanie fajne i landlord ok, ale jednak wiem, że na dłuższą metę nie ma to sensu, bo trzeba tylko na to mieszkanie co miesiąc zbierać. No i w piątek pojechałam do Bradford i weszłam do Accent i oznajmiłam Pani Viki, że Ja potrzebuję mieszkania, jak najszybciej. Opowiedziałam naszą historię o landlordzie co nas chciał w powietrze wysadzić z dzieckiem, itd ( na bd8 ) i szybko dała nam swój numer i kazała jak najszybciej wysłać formę. Zaraz idę z nią na pocztę, a mój kamyk będzie do niej dzwonił. Pytanie, mam ich wiele. Zadowolone - w koncu jakiś pozytyw - wszyscy mi mówia, że ***** a nie normaolne mieszkanie dostanę, .że pewnie syf będzie - Ja nie wiem nic na ten temat - mam sie bać ?

Czesc dziewczyny

Kama - trzeba uwazac na takich ludzi, mam nadzieje, ze uda Wam sie go dopasc i ze macie pokwitowania jakies, postraszcie go sadem, moze zmieknie, moi znajomi rozbudowywali dom i remontowali, wynajeli polska firme i wlasciciel ich oszukal na kilkanascie tysiecy, zlozyli sprawe w sadzie, bo facet zniknal, oszukal swoich pracownikow, bo nie wyplacil im kasy za robote, trzeba uwazac, bo sporo tu gnid przyjechalo, zeby ponaciagac ludzi

A od rana mam wysokie cisnienie. Tesciowka! Ostatni raz tu przyjechalam sama, nastepnym razem niech sobie mezus do mamusi przyjezdza i sie z nia uzera. Wykorzystala moment, ze poszlam do lazienki sie myc rano i zadzwonila za mnie do lekarza, w sprawie moich dzieci. Nie wiem co powiedziala, ale teraz lata jak nakrecona, ze Maciek jest niedozywiony. No poprostu mnie szlak trafia!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Od 4 dni kupki nie robi, sama doszlam do wniosku, ze zapewne z powodu jedzenia, ze mleko mu nie wystarcza, a ze zwyklym jedzonkiem sa problemy. Strasznie pluje. Pozostaje tylko cierpliwosc, ale oczywiscie ona wie swoje i ja zle dzieci zywie. Nie wiem jak do jutra wytrzymam. Cos czuje, ze tym razem mi nerwy puszcza i powiem co mysle.

Kasia, Asia - mam nadzieje, ze podroz obyla sie bez przygow, udanych wakacji w PL, a tu czekaja na Was upaly :-)

reklama
kasia.j-oj masz dzisiaj zly nastroj:wściekła/y:ale sie nie dziwie!!!!mnie tez czeka jeden tydzien z tesciem:tak:ja tez nie wiem jak wytrzymam:-)A twoja tesciowa co chce od Maciusia,przeciez on taki pulpecik gdzie on zle odzywiany jest,oj zwariowac idzie z tymi tesciami:-D:-DAle trzymaj sie juz niedlugo wrcasz:-)
brydka-my mieszkanie dostalismy w dobrym stanie,sciany byly odmalowene,ale wszystkie mieszkania sa bez podlog i kuchenkii,wiec jak sie wchodzi do takiego domu to jest troche przerazajace:dry:u nas jest nie ciekawa klatka schodowa ale dom calkiem calkiem,ogladalm gorsze:dry:No i radze nie brac byle gdzie,jesli dzielnica Ci sie nie podoba,widzisz siedzi jakies podejrzane towarzystwo, nie bierz:no:

Do góry