reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

U mnie tez rodzinka juz w lozeczkach :-) Ja tez sie niedlugo wybieram.

asiunia - czy Twoja Ola chodzi do przedszkola?

cocolino25 - witam na naszym watku, napisz cos o sobie

sylwia, doris - przy Kubusiu nie mozna sie nudzic, od urodzenia ma poczucie humoru, kiedys zapisywalismy te jego wypowiedzi, a potem jakos sie urwalo i zaluje teraz tego, moj Kubus czesto mowi o Twoim "duzy Kuba" :-) i stawiam mu go za wzor, ze chodzi do przedszkola i nie placze, je warzywa i owoce dlatego jest duzy, bohatera z niego zrobilam :-):-D

reklama
kasiu.83 i jasminko.- nie prbowalam innego mleczka w angli , bo Szymon jest ma alergie na takie normalne mleko, caly w plamkach i sie drapie. Wiec nie probowalam , bo nie chcialam biedakowi pogorszyc. Przyznam ze teraz wogole nie ma zanych plamek , nie drapie sie , tylko jest problemik ze nie chce pic tego wstretnego mleka.
No bede probowala.
A typowo sojowego tez nie uzywalam.

Ja dzis wieczorkiem sama:-( siedze, maz na nockie , mama tez taty nie , tylko ja i synek. Nienawidze tak sama:-(. Chyba bede tak siedzila i klepala do was cala noc:-)
Witam nowa kolezankie:-) i zapraszam do czestego pisania.
Karolina co tam u was?
Czemu sie nie odzywasz.

Mialam juz nie zagladac ale jednak!!!
COCOLINO25-witam na forum,ja tez jestem tutaj nowa!!!jakby co pytaj,pomozemy!
KASIA.J
-Ola idzie do przedszkola od wrzesnia.Jak narazie bardzo sie cieszy,ale zobaczymy za kilka miesiecy.Jak bylam z nia na dniu otwartym tego przedszkola do ktorego ma chodzic to nie chciala isc do domu!!!Powiedziala ze ja mam isc a ona zostanie,bylam w takim szoku bo zawsze jak slyszala o przedszkolu to plakala!!!!Ale wtedy bylam z niej taka dumna.:-)

, moj Kubus czesto mowi o Twoim "duzy Kuba" :-) i stawiam mu go za wzor, ze chodzi do przedszkola i nie placze, je warzywa i owoce dlatego jest duzy, bohatera z niego zrobilam :-):-D
Oj chcialabym zeby tak bylo:-):-)Z tym plakaniem i jedzeniem:wściekła/y::wściekła/y:Z jedzeniem to jest tragedia,z owocow to tylko jablka i to jeszcze obrane:wściekła/y:banany tylko bez ciemnych plamek:wściekła/y:mandarynki zje ale bez skorki:wściekła/y:KOSZMAR.
A teraz zaczal wiecej plakac,byle powod jest ryk.Mi sie wydaje ,ze on tak przy Dawidku ,widzi ze on placze i on tez chce.A najgorsze jest jak Dawid placze ,to Kuba zaczyna plakac:wściekła/y:I na odwrot:wściekła/y:I mam w domu glosny koncert:-D:-D:-D

Niunka19-82 ja czasami lubię jak nikogo niema w domu czasami taka cisza jest potrzebna,ale nie każdy tak lubi.Mój mały już dawno śpi,a mąż właśnie się położył bo rano idzie do pracy ,ale tylko na 5lub 6 godzin.Planujemy jutro jechac do miasta na zakupy,ale to jeszcze nic pewnego bo może przyjdzie znajomy zobaczyc co z tym internetem.

asiunia - A jak u niej jest z jezykiem? Dlugo tu jestescie? Ola sie tu urodzila, czy w PL?

niunka - chetnie bym Ci potowarzyszyla, ale juz padam z nog, a jutro jak pogoda pozwoli to chcemy pojechac na rowery

doris - z tym plakaniem to u mnie to samo :-) jak Kuba zaczyna plakac to Maciek od razu do niego dolacza tak na wszelki wypadek

Dziewczynki dobrej nocy.

Oj doris 78 Ty to masz wesoło w domku z maluchami:tak:.Tak sobie czytam co wy wszystkie piszecie na temat swoich maluszków i zastanawiam się jaka różnica wiekowa jest najlepsza między rodzeństwem żeby ich matka nie dostała w głowę.Kurcze sama też planuje kiedyś miec jeszcze jedno dziecko,ale nie wiem kiedy :baffled:?

Kasia.J-Ola urodzila sie w Polsce,a tutaj jestesmy prawie 2 lata.Narazie umie liczyc do 11 po angielsku,no i standardowo-"hi","hallo" i "bye".Troche mam stracha jak ona sie dogada w przedszkolu,ale mam nadzieje ze sobie poradzi.Zreszta dzieci szybciej sie klimatyzuja i ucza nowych jezykow wiec mam nadzieje ze sie raz dwa nauczy.A twoj Kuba????:-)

KASIA8118-Ja uwazam ,ze jak jest mala roznica wieku to jest fajnie bo dzieci sie razem chowaja,bawia i jest wszystko od razu ale jest bardzo ciezko i raczej bez pomocy drugiej polowy nie wydolala bys:-):-)zalezy jakiego maz meza,czy jest pomocny ,czy nie:-)
A jak jest wieksza roznica,tak jak u mnie ,to jest spokojniej bo Kuba pol dnia jest w szkole,a jak nie, to juz sam sie soba zajmie,pojdzie do kolegi,czy bajki pooglada:-)Ale jest minus bo praktycznie caly czas w pieluchach,jeden wyrosl i teraz nastepny:-)No ale co sie nie robi dla dzieci:-)

A wiecie co moj Kubus do mnie powiedzial ostatnio,bo on nie moze sie juz doczekac siostrzyczki(a pytal sie mnie kiedys jak on sie znalazl u mnie w brzuszku-to mu powiedziala ze tatus dal mamie nasionko...itp)i powiedzial do mnie ze on mi da nasionko:szok::szok::szok::szok::szok:i wtedy sie urodzi Julcia:rofl2::rofl2::happy::szok:

reklama
Kasia.j - wsiadaj w taxi i dawaj na piwko:-D.

Tak sobie czytam i mysle sobie ze co bedzie pozniej , chodzi mi o to ze wasze dzieciaczki tez juz starsze - nic nie chca jesc . Tak sie zastanawiam ze to chyba kazde dziecko ma taki okres ze nic nie chce jesc:baffled:. Bo ja juz nie wiem , co z tymi dzieciaczkami, pewnie moj tez taki bedzie jak juz teraz taki wybredny.
Jak mu daje cokolwiek do jedzonka , to najpierw zamoczy lekko jezyj posmakuje czy dobre i albo wcino , albo kiwa glowa nie nie nie:angry:. Taki cwaniak Taki maly a juz rozumie , tak samo jak mowie nie wolno innym tonem to zaczyna plakac :szok:sama sie zadziwiam jak z dnia na dzien zaskakuje mnie moj syneczek.:baffled::baffled::baffled:

Do góry