reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
mam już wypełniony formularz i podpisany przez lekarza....mam nadzieje ,że wszytsko jest dobrze wypełnione,,,ale raczej nie dostane tego , bo nie biore żadnej pomocy od państwa...ale składam ,bo znajomi wysłali i dostali pomimo ,że nie biorą nic...

hEJ

Ja tylko na chwilke wpadlam sie przywitac. U nas nic ciekawego, dzisiaj moja wizyta u lekarza wiec mam stresa. Cale szczescie, ze Lenka z sasiadka zostanie to nie bede jej musiala ze soba ciagnac i sie dodatkowo stresowac. :-(

Graziul - nie poddawaj sie i probuj Eryczka uczyc samego usypiac, bo to naprawde jest wielka ulga. Ja moja Lenuske jak miala dwa miesiace przyzwyczailam do samodzielnego usypiania i dziekuje Bogu za to bo inaczej to bym chyba zwariowala. Lenka sie nauczyla jak jej zaczelam dawac pieluszke tetrowa i ona sie tak przytulala do niej i usypiala. I karuzelke miala zawsze wlaczona, nawet do PL ja musialam zabrac ze soba bo by mi nie usnela.:-)

Kala - kobiety, ktore przed 1 stycznia 2011 byly w 25 tyg ciazy moga nadal dostac Health in Pregnancy Grant. Taka info jest na stronie gov czyli tak faktycznie jest. Moja kolezanka wyslala 3 tyg temu i juz dostala.

You can get the grant if all of the following apply:
  • you reached the 25th week of your pregnancy before 1 January 2011
  • you are still pregnant - you can't qualify once your baby has been born
  • you have been given health advice from a midwife or doctor to help you and your unborn baby stay healthy during pregnancy
  • you are present, 'ordinarily resident' and have a ‘right to reside’ in the UK - 'ordinarily resident' will depend on your circumstances, but it usually means your main home is here
You can't get the grant if you reached the 25th week of your pregnancy on or after 1 January 2011.

Dobra spadam, bo tak mnie plecy bola, ze nie wytrzymam.

Ostatnia edycja:
hEJ

Ja tylko na chwilke wpadlam sie przywitac. U nas nic ciekawego, dzisiaj moja wizyta u lekarza wiec mam stresa. Cale szczescie, ze Lenka z sasiadka zostanie to nie bede jej musiala ze soba ciagnac i sie dodatkowo stresowac. :-(

Kala - kobiety, ktore przed 1 stycznia 2011 byly w 25 tyg ciazy moga nadal dostac Health in Pregnancy Grant. Taka info jest na stronie gov czyli tak faktycznie jest. Moja kolezanka wyslala 3 tyg temu i juz dostala.

You can get the grant if all of the following apply:
  • you reached the 25th week of your pregnancy before 1 January 2011
  • you are still pregnant - you can't qualify once your baby has been born
  • you have been given health advice from a midwife or doctor to help you and your unborn baby stay healthy during pregnancy
  • you are present, 'ordinarily resident' and have a ‘right to reside’ in the UK - 'ordinarily resident' will depend on your circumstances, but it usually means your main home is here
You can't get the grant if you reached the 25th week of your pregnancy on or after 1 January 2011.

Dobra spadam, bo tak mnie plecy bola, ze nie wytrzymam.

no właśnie...ja też bym sie załapała akurat ....bo też jestem tak jak pisze w informacji....a mi powiedziała ze FINISHED.....to co ja mma zrobic skoro moge dostac jeszcze ?? !!?? Według tego powinnam dostać .....i co zrobic mam

Kala ja bym wydrukowala na twoim miejscu z tej stronki rzadowej cale info o tym: Help with the Health in Pregnancy Grant : Directgov - Money, tax and benefits

I zaniosla tej polozneji pokazala i powiedziala, ze ci sie nalezy i juz. Co jej szkodzi wypelnic ten formularz dla Ciebie? Przeciez jesli nie bedzie ci sie nalezalo to i tak nie dostaniesz. Ale nalezy Ci sie na bank, wiec dlaczego ma przepasc. :-)

Kala ja bym wydrukowala na twoim miejscu z tej stronki rzadowej cale info o tym: Help with the Health in Pregnancy Grant : Directgov - Money, tax and benefits

I zaniosla tej polozneji pokazala i powiedziala, ze ci sie nalezy i juz. Co jej szkodzi wypelnic ten formularz dla Ciebie? Przeciez jesli nie bedzie ci sie nalezalo to i tak nie dostaniesz. Ale nalezy Ci sie na bank, wiec dlaczego ma przepasc. :-)

no dokładnie :)))) może nie mają formularzy poprostu....:| he

witam mile panie:-)ja jeszcze grubas co mnie bardzo dziwi bo myslalam ze urodze przed terminem.najgorsze jest to ze strasznie puchne szczegolnie na twarzy:eek:i az wstyd pokazac sie na ulicy bo wygladam jak jakas alkoholiczka:crazy:u nas przygod z prawnikiem czesc dalsza i w sumie nie wiem co z tego wyniknie.
MARTA moglabys mi powiedziec jak bedzie u ciebie z tymi tapetami bo mojemu wspomnialam i teraz mi gitare zawraca bo nie wie czy bedzie mial to robic?

Kochana wygladem nic sie nie martw. Jak Cie widzialam ostatnio to wygladalas super. Przypomnij sobie to moje zdjecie, ktore Ci pokazalam - ja to dopiero wygladalam. ;-) Nic sie nie martw! :-)

reklama
lipa ,że sama nie moge druknac tego formularza....tylko tzreba GDZIES dzwonic i mowic,ze maja wysłac do mojego lekarza...ehhh.... chyba ,że to tez może wypełnić lekarz z szpitala??? bo chodze do GP oraz do szpitala..może on wypisac tez ??

Ostatnia edycja:
Do góry