reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc:-)
Ale nudyyyy i widze ze nie tylko u mnie:-p
My bylysmy dzis na play grupie i ciesze sie ze w koncu sie ruszylysmy bo tak to pewnie dalej bysmy gnily w lozku:-D tak jak wczoraj calutki dzien w lozeczku:zawstydzona/y::-D

Graziul gratulacje dla Natalki zdolna z niej dziewczynka ale glownie to pewnie Twoja zasluga:tak: Wiec gratulacje dla Was obydwu:tak::tak:
Kasia przerabane z tym remontem bo nawet czlowiek nie moze sobie za bardzo nic zaplanowac, zamiast siedziec od rana do popoludnia to juz dawno by skonczyli a ze oni pracuja jak chca to tak to sie ciagnie:baffled: ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo:-p juz niedlugo wszystko bedzie elegancko wykonczone:tak:
Tynia no ja niestety autobusem sie nie wybieram:tak: tzn jak dla mnie to dobrze:-D wsiadam w auto pod domem i zawoze dupke na miejsce:-p:-p
Zanetka a co tam u Ciebie jeszcze 2w1?? :-)
Sylwiam ja popieram moze jak zaczniemy czesciej sie widywac tzn organizowac spotkania to cos sie ruszy albo moze poprostu jak nadejdzie wiosna to kazda z nas naladuje akumulatory bo przez ta pogode to naprawde nic sie nie chce:no:

Laski mam do Was pytanie a w zasadzie to dwa:-p
Pierwsze: Od kilku dni zauwazylam na oku gornej powiece i pod okiem ze mam strasznie sucha skore wrecz z rana moge ja platami sciagac do tego swedzi troszke:baffled:macie moze jakis sposob na to bo do lekarza jeszcze sie nie wybralam wolalam Was najpierw spytac moze tez ktoras z Was tak miala:confused:
Drugie: Znacie moze jakis sklep z biustonoszami gdzie mozna isc i poprosic babke o dobor DOBREGO stanika bo juz mnie szlak trafia z tymi moimi stanikami w Pl robilam sobie na wymiar u gorseciarki ale juz nie jest taki dobry jak byl pol roku temu:baffled: moje balony non stop sie zmieniaja i nigdzie nie moge dobrac odpowiedniego stanika a bardzo mi na tym zalezy:tak:
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi:-D

Dobra a teraz uciekam smazyc placuszki z jablkami:tak::tak:

reklama
hejka
nie bede smecic i owiem tyle ze ledwo laze i powłocze kulosami:-D:szok:wszystko mnie boli!!!pachwiny,plecy ,i cale moje wnetrznosci:szok::szok:boze z pawciem ciaza byla poprostu wspaniala a teraz tylko czekam i iczekam i modle sie zeby nie bylo tak jak pisala graziul,ze miesiac tak chodzila:szok::szok:wczoraj wyrbalam sie nawet na zakupy do miasta i dzisiaj do tesco,zeby cos sie moze ruszylo,w domy tance odwalam ostatkiem sil i przysiady,ale dupa blada:-D:-D
kasia8118-wspolczuje ci z tym remontem,czlowiek czeka na nich uwiazany w domu,a oni w kulki leca:wściekła/y:
graziul-matko swieta,to twoj chyba chce ci kino w domu urzadzic jak chce wiekszy tv!!:-D:-Dbedziemy na seanse przychodzic:-D:-Dsuper ze Nati taka bystra,moj od poniedzialku ma terror nocnikowy:-)ale dzisiaj sam zawolal kupe i po pol godzinnym siedzeniu zrobil:szok:
ragazza-a jak tam sprawy z praca??zdradzisz nam w koncu to czego nie chcialas zapeszac??:zawstydzona/y:;-):-)ja bym z checia wpadla,ale moze lepiej sie wstrzymam:tak:
dobra spadam troszke sie poruszac:tak::-D

CZESC

KASIA8118-jakos dlugo u Was robia ten remont,ale przynajmniej bedziesz miala ladnie i czysto

ZANETA-no to ustala akcja u Ciebie....ciekawe na jak dlugo

GRAZIUL-gratki dla Natki,zdolna dziewczynka,super.

AGAAM-ja tez ostatnio mialam sucha skore pod okiem,i u mnie pomoglo zwykly krem,ale duzo go nakladalam i pare razy w ciagu dnia.Tylko ze mnie to nie swedzialo.
A co do stanika ,to wiem ze Sylwia kiedys mowila ze w LA SANZA dobieraja staniki

Hej:-)
Moja gwiazda dzisiaj stranie marudna od rana była a teraz śpi już 3 godziny, ciekawe czy ją cos nie rozkłada.
Na dworzu szaro buro i do tego wieje, masakraaaaa:angry: Mnie chyba przewialo z lewej strony bo mam zapalenie spojówek i ucho mnie boli. Narazie tak raz boli raz nie i mam nadzieję, że nie rozkręci się juz bardziej bo chyba umrę:-(

Graziul masz super zdolną córcię, gratulacje:-) Ja też chetnie posłałabym Olivię wcześniej do przedszkola jakby takie było, przynajmniej szybciej angielskiego się nauczy:tak:
Żaneta oj nie życze Ci żebys musiała termin jeszcze przenosić ale potwierdza się teoria że dzieci sobie wychodzą kiedy chcą a nam nic do tego:-D Może tak jak u Renuski siostrzyczka wyskoczy w dniu urodzin brata:confused:
Agaam no ja kupowałam w la sanza. babka zmierzyła mi obwód i potem donosiła różne staniki i dobierała. Gorseciarka to może nie jest ale zawsze jest łatwiej dobrać bo przynajmniej nie musisz co chwile się ubierać i wybierac kolejne. No i one to chyba się znają jakie biustonosze na jakie cycki;-)
Tak sobie jeszcze myślałam z tym Waszym fotografem żebyś może pośpieszyla się z decyzją bo może się okazać że nie będzie wolnych terminów.

Witam
Wszystkie mamy z Bradford,jestem nowa:-) może któraś z mam odpowiedziała by mi na parę pytań.Może ktoś z okolicy BD3:-) to mój numer gg 3874595

Hej dziewczynki :-)

Wczoraj nic nie pisalam bo cos mi sie z lapkiem dziewnego dzialo. Siedzialam z rana na necie i w pewnym moimencie zaczely jakies paski na ekranie latac i do tego ten dzwiek - jakby kilka roznych piskow na raz. Nie moglam go wylaczyc. Masakra. Myslalam ze wybuchnie czy cos. Szybko ucieklam z pokoju z Lenka i zadzwoanilam po sasiada, ten przylecial i tez sie wystrachal niezle,ale wyjal baterie i wylaczyl go jakos. Po jakims czasie go wlaczyl znowu i wszystko normalnie niby, ale i tak boje sie juz tego lapotopa. Kiedys lasce u mnie w pracy wybuchl na kolanach. :szok::angry: No i dlatego do Was nie pisalam, bo sie balam go uzywac. Dopiero K jak przyszedl z pracy to go poogladal i niby ok.

Co do spotkanka u mnie - juz sie pogubilam i nie wiem czy wszystkie macie adres, jak cos to piszcie na priva i podesle. Mam nadzieje, ze przybedziecie licznie :-):-D Acha, a ta godzina 11 to tak mniej wiecej, wpadajcie ciut pozniej czy wczesniej - jak wam pasuje. :-)

Zaneta - wczoraj dopiero sie dowiedzialam co i jak z praca. Nie mowilam wczesniej bo nie chcialam zapeszac, nie wiedzialam czy u mnie w pracy sie zgodza na tak duze zmiany. Ale teraz juz moge powiedziec. A wiec to bylo tak::-D Moja menadzerka wymyslila, ze jesli nie chce dawac Lenki do childminderki to moze sprobowalabym zmienic zmiane calkowicie, zeby pracowac dopiero wtedy jak K wraca do domu. Pomyslalam ze to dobry pomysl bo i Lenka bedzie z mama caly dzien , i my nie bedziemy musieli placic za opiekunke. Zlozylam podanie zeby zmienili mi godziny pn-pt od 18.30 do 24.30. I zgodzili sie! :tak: Bardzo sie ciesze - jedyny minus to ze z K bedziemy sie w sumie tylko w weekendy widywac. Ale za to Lenka bedzie pod moja opieka. Ja tez nie bede miala tragedii, bo wyspie sie po pracy do rana, a potem jakis spacerek, obiad ugotuje. Najgorsze jest to, ze musze zaczac jezdzic autem. :szok::angry: 7 lat za kolkiem nie siedzialam,a jak siedzialam to i tak sie od kraweznikow odbijalam. Taki ze mnie kierowca jak.... :dry: K juz szuka auta w automacie i moze pojedzie ze mna pare razy. Musze zaczac jezdzic niestety. Zycie mnie zmusilo.:-(

Gaba - witam serdecznie. Jak masz jakies pytania to pisz na priva albo na forum - wiekszosc z nas juz tu pare ladnych lat mieszka i sie troszke orientujemy, wiec a nuz bedziemy mogly pomoc. :-)

Ostatnia edycja:
Witam,
czy któraś z mam orientuje się gdzie na Bd3 jest przedszkole,chciałabym zapisać moje dzieciaki bo w domu umierają z nudów :-)

Witam kobiety

U nas obecnie nuda rozyczka przeszla mnie i starszemu synkowi a maly dalej w barwach wojennych:-D Starszy za zgoda lekarza poszedl dzisiaj do szkoly. asinka_z dzieki za pomoc w szkole jestem ogromnie wdzieczna.
Maly marudny dzisiaj sie zrobil ze szok. Ale od poniedzialku wracam do pracy z malym posiedzi babysitter babeczka kolo 50 lat. Super referencje miala od poprzednich rodzin. A tak to nic sie kompletnie nie dzieje pogoda ladna a ja z malym w domu siedze. Mezus do pracy pojechal zadowolony a ja znowu sama w domu. Dobra nie bede sie wam wyzalac znikam obiad gotowac papa

kurde dodałam posta i mi nie dodało a tyle pisałam .... i odnowa muszę pisać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no witajcie kochane piękna pogoda dziś a moja natalka znowu chora ma katar i kaszel sama nie wiem co jej podawać:-:)szok: mam calpol to jej daje i kropie nosek ,ragazza witaj kochana super ze w pracy poszli ci na renke na ja juz nie długo bende miała ten sam problem :szok:ale tez bendziemy się chyba wymieniać :-:)tak:a z tą jazda to dobrze bo ja tez bende się musiała wziąć za to :biggrin2:zycie mnie jeszcze ni zmusiło :-D gaba witaj na forum co do przedszkola na bd3 nie pomoge sorki...:zawstydzona/y: kasia8118 Kochana współczuje remontu:szok::wściekła/y:a pogoń tych pracowników :biggrin2::biggrin2:;-) zanetabd7 ty lalunia to uważaj na siebie i sie oszczędzaj :nerd: agaam smaruj to tustym kremem może coś to da :szok:a do stanika to nie pomogę trzeba do polski :no::angry: oki laleczki uciekam bo lalunia marudzi .....:szok:

reklama
Czesc:-)

Ja mam dzisiaj przymusowe wolne od gotowania bo sa robotnicy na naszej ulicy wymieniaja jakies rury czy cos tam innego kombinuja no i powiedzieli ze nie mozna uzywac gazu:tak:
A ja specjalnie rano szlam do slepu po produkty na obiad:confused: ale chociaz spacerek zaliczylysmy z niunka:tak::tak:

Sylwiam a ten slep jest tu gdzies w Bradford? Bo w weekend bede musiala sie wybrac:tak: Aha co do fotografa i kamerzysty to do konca tygodnia musimy ise zdecydowac zeby pozniej faktycznie nie bylo nie milej niespodzianki;-)
myszka dobrze ze juz z wiekszoscia lepiej:tak: Zdrowka dla Malego:tak:
Gaba1980 Witaj:tak: Ja niestety nie orientuje sie w tamtych rejonach:-(
Ragazza dobrze ze nic sie nie stalo jak ten komputer nawalil ja pewnie tez bym uciekla z pokoju jak nie z domu:-D Fajnie ze udao Ci sie zaltwic z praca tak jak chcialas:tak:
Zaneta zycze Ci zebys nie przenosila bo domyslam sie co wtedy kobieta musi czuc:baffled: W zasadzie to malutka moze juz wychodzic:tak:;-)
Doris dzieki za odpowiedz w sprawie oka ale postanowilam sie wybrac do lekarza bo wyglada to co raz gorzej no ale niestety na dzis sie juz nie zalapalam:-( Jutro z rana musze zadzwonic i sie umowic:tak: A krem nakladam tez caly czas:tak:

Ok uciekam do mojej gwiazdeczki no i jakas kawke trzeba zapodac bo dzis sie nie wyspalam i oczy mi sie same zamykaja:tak:
Do spisania Paaaaa

Do góry