reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Jeszcze raz dziekuje za jakiekolwiek wiadomosci o okolicach w Bradford.
Zaczelismy rozgladac sie za kupnem domu. W Leeds jest bardzo drogo a w Bradford ceny sa zdecydowanie nizsze. Problem polega na tym ze wcale sie nie orientujemy co i jak jest w BD.
Doris pytalas co w szkole u moich dzieci? Napisze tak: u Dawida w przedszkolu epidemia owsikow a w budynku obok (czt. szkola Jasminy) plaka wszy. Sama nie wiem czy sie smiac czy plakac.... poprostu rece opadaja.
;-)
pozdrawiam

reklama
Hello :-)

Nic sie nie odzywalam, bo nie mialam sily. Dopiero dzisiaj sie u nas poprawilo wiec pisze. W niedziele w nocy wyladowalismy z Lenka w szpitalu. Tzn nie w nocy o 22.00. Mala miala 40 stopni goraczki, po Ibuprofenie i Panadolu i w ogole nie spadala. nie miala zadnych innych objawow. Nie wiedzialam co jest grane. Ale w szpitalu tez sie nie dowiedzialam bo nie wiedzieli. Czekalam do 5 rano, zeby laskawie obejrzal ja pediatra. Na koniec dali jej znowu panadol i odeslali nas do domu. To sie w glowie nie miesci. Mam juz dosc tego szpitala. Od kiedy jezdzimy tam z Lenka bo cos sie przypaleta to czekamy cala noc. Jak bylam w ciazy to bylam zadowolona z opieki, ale teraz calkiem zmienilam zdanie. W dodatku 3 mce czekam na wizyte u pediatry w zwiazku z nitolerancja laktozy. Mam nadzieje, ze jak kupimy dom poza Bradford to bedziemy nalezec do innego szpitala, najlepiej w Halifax, bo jest o wiele lepszy. Juz z Lenka troche lepiej, so chwile ze jeszcze ma goraczke, ale zaraz jej przechodzi - mam nadzieje ze to zabki bo innego wytlumaczenia nie mam.

Jasmina - pomysl dwa razy zanim kupisz tu dom.:tak: Wg mnie jesli mieszkasz w innym miescie to nie pakuj sie tu. Jest co prawda pare fajnych miejsc np Baildon, czesc Heaton, czesc Frizinghall, ale nie ma tych miejsc duzo, a za rogiem (no moze troche dalej);-) i tak bedzie syf, kila i mogila. I jak chcesz jakis maly shopping zrobic to ladujesz w tym syfiastym centrum, gdzie nic nie ma. Nie wiem, my tez szukamy domu, ale jednego jestesmy pewni - nie w Bradford. coi prawda domy tansze niz gdzie indziej. Ale to jest krotkoterminowa oszczednosc. Jak przeprowadzisz sie do Bradford to zobaczysz jak Ci car insurance podskoczy. Nam po przeprowadzce z Shipley do Bradford podskoczylo o 40F na miesiac.:szok: Szok. Niestety wytluaczenie mieli jedno - Bradford. A itak mieszkamy w bezpiecznym miejscu, wiec nie wiem co byloby np na Buttershaw. Nie wspomne juz o ubezpieczeniach na dom, contents insurance itp, rbie je w pracy i wiem jaka jest roznica miedzy miastami. Prz okazji Buttershaw moja kolezanka kupila tam dom 3 lata temu i niezle pluje sobie w brode - 4 razy juz miala wlama, ubzepiecznie za chate jej podskoczylo tak, ze masakra. I to samo w Wibsey, laska ode mnie z pracy od lipca tam mieszka w swoim nowokupionym domu i tez juz wlam byl. W dodatku byli w tym czasie w domu. Pomijam juz roznorodnosc etniczna tego miasta, wiadmomo o co chodzi.;-) Przeciez, w Leeds (bo chyba tam mieszkasz) jest tyle fajnych miejsc, a i ceny nie sa takie kosmiczne. Sami ogladalismy pare fajnych domow w Kirkstall i Horsforth.:tak:

Ostatnia edycja:
Helołł

Żaneta mi ani razu czop nie odszedł a czytałam też że może odejść nawet dwa tyg przed więc raczej nie warto traktować go jako objaw zbliżającego się porodu. A jak się zacznie to na bank nie będziesz miała wątpliwości. Skurcze będą coraz silniejsze i częstsze. Podobno najlepszym sposobem na sprawdzenie czy to już to jak zaczną się skurcze wskoczyć do wanny. Jeśli ustaną to znaczy że były przepowiadające jeśli się nasilą tzn że poród się zaczął:tak: Nie wiem czy faktycznie tak jest bo oba porody miałam wywoływane ale jakby co to nic nie szkodzi sprawdzić;-)

Jaśmina jak widać co człowiek to inna opinia:-p Powiem Ci tak, że jak jest dom w naprawdę niskiej cenie to raczej na pewno jest to badziewna okolica. Bradford ma spokojne miejsca ale tam domy są już droższe:sorry2:

Ragazza a jak teraz Lenka się czuje?? Przeszła jej goraczka już?

Kasia8118 jak tam Olivier?? Biedaczek miał dzisiaj pecha:-(

hello.Witam wszystkie:cool:
Moze uda mi sie cos skrobnac zanim dzieciarnia zacznie wrzaski;-);-);-):-D:-D:-D
teraz mam fajnie ,na dwa glosy;-):-D
U nas oki,ja sie czuje super-no i cale szczescie,bo przeciez nie mam nikogo do pomocy to nie wiem co bym zrobila :szok::tak:
Maly rosnie ,kazdego dnia sie coraz bardziej rozprostowuje;-):-D
Natalka juz z jest duzo lepsza ze swoim zachowaniem:happy:
Wczoraj pojechalismy malego zarejestrowac ,i ma juz swoj akt urodzenia.Przy okazji wybralismy tez kopie dla Natki,przyda sie do zalatwien w PL:tak:
No i tym razem Eryczkowi pani wypisala ze wsz znakami polskimi:tak:co bardzo mnie cieszy:happy::happy:
Potem A mnie zabral do Chinczyka na obiadek ,no i powiem Wam ze super sie poczulam,wrocilam do codziennosci,a tego mi brakowalo!!
RENUSKA-moj maly tez bez cycka zyc nie moze:tak::-D A co do wielkosci ,to polozna jesz przedwczor byla zdziwiona ,bo byla pewna ze Eric bedzie b duzy:tak::-) Moj A.mowil ze lozysko bylo ogromne:tak:
RAGAAZA-bardzo Ci ,Wam wspolczuje przejsc z Lenusia:sorry::sorry: obyto bylo na zabki..to pewno zaraz sie wsz unormuje:tak: Kiedy Ty do pracy wracasz?
JASMINA 111-Witaj:happy: Jeju podziwiam za chec zamieszkania w Bradf.:tak: My chcemy jak najszybciej stad zwiewac:tak: Z ta wszawica i owsikami to mnie normalnie przerazilas:szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:czlowiek o dziecko dba ,dmucha itp.a tu potem wysle do przedszkola i prosze ..brud ,syf ,kila...:crazy::crazy::crazy::crazy:
Nic zmykam ,sniadnko robic,paaaaaaaaaa

Ostatnia edycja:
hej
ja wdadlam tylko powiedziec ze od 5 rano mam regularne skurcze,dzwonilam godzine temu jak mialam co 7 min i kazala mi zadzwonic o 10,zazyc paracetamol i czekam bo moze ustapia.nie ustapily ani po kapieli ani po lekach,nasilily sie i teraz sa co 5 min.takze zaraz dzwonie i zobacze co mi powiedza:szok::szok:martwie sie troszke ze za wczesnie,ze bede tam lezec moze z tydzien:-:)-(jakby co to napisze do Graziul i ona wam da znaka.3majcie kciuki,zeby wszystko bylo ok.:-:)-:)-(

Czesc:-)

ZANETA-trzymam kciuki zeby jednak Tobie bole przeszly:tak::-)czekamy na wiadomosci

RAGAZZA-a ja nad kupnem domu w Leeds tez bym sie zastanawiala,tam jest tak jak w Bradford,niektore dzielnice sa okropne i ja w dzien bym tam bala sie chodzic:tak:

JASMINA-jak juz sie zdecydowaliscie na Bradford ,to patrzcie bardziej na obrzeza Bradford,bo tam sa juz lepsze i ladniejsze dzielnice:tak:no i napewno domy w cenie 70 tys do 95tys to sa w dzielnicach cunsilowskich,wiec ososbiscie odradzam:tak:

Witam

U nas sie wyjasnilo skad byla u Lenki goraczka - dzisiaj rano obudzila sie z wysypka na calym cialku, wiec to byla chyba trzydniowka. Przynajmniej mam taka nadzieje, bo goraczka juz ustapila. Mala jest jak nowonarodzona.

Graziul - Super, ze sobie radzicie. No i te pierwsze chwile z malym - zazdroszcze. :-)

Doris - kazde duze miasto w UK bedzie niebezpieczne, wiem bo mieszkalam w paru i wszedzie jest tak samo, ale Bradford to po prostu nadaje sie do wysadzenia w powietrze. Cale tak jak stoi. No nie, moze Alhambre bym zostawila.:-D:-D;-) W Leeds jest wiele miejsc, ktore zapieraja dech w piersiach np Yeadon, Guisely, Horsforth, Kirkstall. Ja i tak wolalabym juz Brighouse albo Halifax nawet. Gdziekolwiek byleby nie tu.

Zaneta - trzymam kciuki. Bedzie dobrze!:tak:

reklama
Jeszcze nie jestesmy tak do konca zdecydowani na Bradford. Narazie kusi nas cena domow. My teraz mieszkamy w Tinshill zaraz obok Horsforth (dzieci chodza tu do szkoly i przedszkola). Okolica owszem ladna i dosc spokojna ale ceny sa juz duzo wyzsze. A drugie to nie chcemy brac kredytu na cale zycie tylko tak na 10 lat i juz miec splacony dom.

Do góry