reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Hej to tylko ja po raz kolejny:-D

Ragazza tak chcemy kupic ale jak na zlosc nic nie ma co by nas satysfakcjonowalo, moze to tez troche nasza wina bo chcemy super domek za male pieniadze:-D ale jak wiadomo nie jest to takie proste:no: A interesuje nas raczej tylko Wyke:tak:
Zaneta ja szczypiorek haaha:-D szczypiorek to moze bylam przed ciaza:tak: a teraz to hmmm sama nie wiem jak to nazwac ale od 1stycznia jestem na diecie wiec moze znow wroce do szczypiorka:-D a bardzo bym chciala zrzucic z 5kg:tak: A jesli chodzi o spanie to dzis chyba odsypiala te wszystkie ciezkie noce bo spala do 10:szok: i to w swoim lozeczku:tak::tak:
Doris wspolczuje przejsc z Davidkiem faktycznie ostatnio duzo choruje miejmy nadzieje ze laryngolog pomoze:tak:

Dobra ide sie wziac za jakis obiad a tak mi sie nie chceeee:no:

reklama
sylwia-nie,juz jakies 3 miesiace temu przestal sam:szok::szok::szok:bo jak go odzwyczaic chcialam to sie darl w nocy,ze balam sie ze sasiedzi beda walic mi w sciane i zawsze ustepowalam,ale mleko przestalo leciec i on przestal ciagnac.za to jak zasypia to musi reka sobie trzymac,i w nocy jak sie budzi to krzyczy cycol!!!i wylazi od siebie do nas,lapie za cyca i od nowa spi,no ale ile mozna tak go przenosic w nocy:wściekła/y::wściekła/y:zreszta,ja bede miala w sypialni jak w jakiejs rodzinie wielodzietnej,gdzie nia ma miejsca na lozko,bo nasze podwojne,jego wielkie pojedyncze i jeszcze kolyska:szok::szok:nie wiem jak to bedzie,ale chyba dzisiaj zmusze A zeby przeniosl to jego do niego do pokoju i tam bede lazic jak sie bedzie budzil.o boze...masakra.ale tak na marginesie zeby nie bylo ze ciagle narzekam na niego to musze powiedziec ze jest bardzo madry..juz uczy sie liczyc po angielsku:-)ostatnio siedzi na podlodze i auta liczy,łan,tu,trii,six:-D:-Dalbo jak mu cos nie wyjdzie to kurde:-D:-D
ejjj a to norma ze mi juz mleko leci z cycoli??bo z mlodym nie mialam takiej sytuacji i nie wiem:zawstydzona/y:

Jak wroce do pracy to Lenka pojdzie do childminder. Na poczatku przez pierwsze dwa miesiace przyjedzie moja mama i bedzie z Lenka, zebysmy sie rozkrecili. Az sie boje tych zmian.

Agaam, my tez szukamy czegos w miare taniego. Tzn chcemy wydac do 135tys, ale my chcemy domek do remontu praktycznie kapitalnego. W ten sposob stac nas moze bedzie na jakas w miare dobra dzielnice.Acha, tylko my absolutnie nie chcemy w Bradford. Tak zrobili nasi znajomi i bardzo dobrze na tym wyszli, domek w swietnej lokalizacji, ktory byl rudera w kilka miesiecy stal sie malym palacykiem. Wszystkie materialy przywiezi z PL i robotnika tez. Bardzo tanio ich to wynioslo, a domek zyskal na wartosci 40k. Teraz go sprzedaja i kupuja znowu. Lepszy i tak samo do remontu, ale ze swoim duzym depozytem. Mysle, ze to dobry pomysl, zeby szybko zarobic duza kase.

ja tylko na chwilke jestem juz po usg no i znowu nic nie wiem wymusilam od midwife tylko tyle ze powiedziala ze na 70% dziewczynka wiec bardzo sie ciesze bo strasznie sie balam ze chlopiec.:-):-) dowiedzialam sie tez ze dziecko jest bardzo duze i z tego powodu 7 lutego mam kolejny skan.az sie boje bo moj Ł urodzil sie ponad 4 kg wiec jak sie malutka wda w tatusia to bede sie meczyc przy porodzie.
probowalam tez zarejestrowac Kornelcie do przychodni ale ewentualna wizyta najblizej w czwartek wieczorem wiec zrezygnowalam i jak cos to do szpitala pojedziemy.
ragazza nas interesuje tylko dom do wynajecia z conajmniej dwiema sypialniami.
sylwia ja podejrzewam ze urodze wczesniej bo widze po sobie ze juz wygladam na dalszy tydzien poza tym jest mi juz bardzo ciezko i nawet dzis sie potwierdzilo ze dziecko jest duze jak na 30 tydzien.poza tym to dzieki za informacje

Ostatnia edycja:
Helooooooo
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku babeczki:-)
troszke mnie nie było ale to dlatego ze swieta do niczego i nowy rok w pracy na delikatnym kacyku ojjjj do tej pory jak wspominam to mnie główka boli:-D
Ale nic my juz w doszłyśmy do rzeczywistosci i nudyyyyyyy
Sylwia Fajnie ze mały szybko sie zaklimatyzował,mam nadzieje ze moja złosnica tez powie mi ze chce iść na drugi dzień;-)
renuska Czekamy na wieści;-)
Żaneta Problem o którym pisałaś u nas tez wystąpił ale dlatego ze mała jest alergikiem moze tu coś znajdzieszhttp://ebobas.pl/artykuly/czytaj/175/zdrowie/brzydki-zapach-z-malej-buzi
albo GP.przyczy njest masa:-(
Mo202 Czemu sie obawiałaś ze chłopczyk:sorry2:Wiekszość chce przemiennie:-Dale powiem ci ze wczoraj gadałysmy z angielkami na ten temat to karzda mówi ze jak Cie wylwe na boki to dzołcha ,a jak do przodu to chłopak sama musisz zdiagnozować.A tak na marginesie to fajnie ze dziołcha
Graziulka A ty kiedy idziesz bo z tego co pamietam to masz miec cesarke tak???
Doris zdrówka dla Dwidka:tak:
ragzza ja tez na etapie szukania domu ,ale do wynajęcia:-D i powiem ci ze tez nie jest łatwo:-pkochana i tak sie nie oferuj bo jak ci zwalimy przeczkole to nie bedzie wesoło:-D:-D:-D
Nic zmykam do żaby papapa

hej:-)
Ale zescie naskrobaly:szok::szok::szok: jak milcza to wszystkie ,a jak pisza to tez wsz na raz!!;-):-D:-D:-D
Ja sie jakos ogarnac nie moge:no: Mala jest bardoz marudna i niecierpliwa :szok:
Wsz.ma byc juz natychmiast i nie uznaje slowa nie ,nie ma idz do siebie:szok::szok::-(
Ja zalatwiam troche spraw urzedowych-nie wychodzac z domu;-) wiec jest to o wiele trudniejsze i czasochlonne:-(
Probuje tez jakos dom ogarnac ,zoorganizowac bo duzo mi czasu nie zostalo do przyszlego tygodnia,a szwagierka jak zostanie sama z mala to nic nie wie ,co ,jak i gdzie:tak:
Piore posciele ,robie wieksza liste zakupow dla A zeby potem nie musial latac co chwila:tak:
M0205..kurcze Ty to sie masz z tymi scanami:crazy:wspolczuje.No wlasnie- a czemu sie obawialas ze chlopiec?? nie chcieliscie parki miec? Ja wiem czy duzy masz brzuszek..:baffled::baffled:moim zdaniem malutki,moj na avatarze to 26 tydzien ,wiec byl strasznie wielki,a teraz pileczka mala;-):tak::-D Oczywiscie jasne ze jesli Twoj L byl duzy to mozesz miec duza dzidzie:tak: no ale to sie wsz roznie uklada.Trzymam kciuki:happy2:
AGAAM-super ze malej syropciu pomogl:happy2: a biedny maz chory i musi pracowac:-(
SYLWIA-ja mysle ze jutro jak bedzie Davidek to Marcel bedzie sie super czul w nursery:tak:
JSTYSIAK-fajnie ze sie odezwalas-pracusiu:-p:-p:laugh2: A co Ty rezygnujesz ze swego flatu-jesli mozna spytac?? Ja ide kochanie za tydz we srode-po dzidziusia;-);-):-D:-D
RAGAZZA-z tymi domkami -jasne ze to super sprawa,ale nie taki to lekki pieniadz jakby sie moglo wydawac:no: Wiem z wlasnego doswiadczenia,i bardzo ,czesto mamy dosc ,a zwlaszcza moj men ,bo na nim spoczywa wiekszoszc odpowiedzialnosci:baffled:
Dobrze ze mama przyjedzie na 2 mies ,wiec Lenusia nie zostanie od razu rzucona na gleboka wode:no: Ale na pewno bedzie oki-oby tylko nie chorowala:no:
ZANETA-tez zbieram nadal po malej -takze za jakis czas spodziewaj sie dostawy:-D:tak: co do bucika -to jaka bylam zla na siebie:wściekła/y: caly czas lezal w przedpokoju i ja zapomnialam:angry::angry::angry:
Przepraszam jesli kogos pominelam,ale mala mi naprawde nie chce dac w spokoju popisac:angry::angry: Zagrabila mi juz mojego laptopa na dobre i tylko na you tube piosenki meczy caly czas:szok::wściekła/y:
Jesz .moj A ma w piatek 30 -che:szok:;-) Torta musze kupic i gift:szok:
Chyba sie zdecyduje na iphona ,bo marzy mu sie 4-ka,tylko czy online to wypali...:baffled::baffled:bo ja juz do sklepu raczej nie wybiore sie:no::no::no:
Pozdrawiam wszystkie:happy2::happy2:

Ostatnia edycja:
czescwszystkim ale naskrobalyscie ja dzis leniu....e:tak::tak::tak:wiki u sasiadki sie bawi ale zarazja musze zawolac ile bedzie siedziala rano nie bedzie chciala wstac :tak::tak::tak:
renuska 100 latek dla Dominiczka i mam nadzieje ze juz masz malutka przy sobie :tak::tak::tak:
m0205............ja ponawiam pytanko chcialas dwie dziewczynki :confused::confused::confused::confused:nie masz duzego brzuszka przynajmniej mi sie wydaje:tak::tak:
graziul to tuz tuz i maluch bedzie z wami ales walnela posta ogromniastego

Ostatnia edycja:
tak dziewczyny ja bardzo chcialam dziewczynke a raczej balam sie miec chlopca, jak sobie pomysle jak ciezko jest wychowac faceta zeby nie byl takim ciapciowatym maminsynkiem ale z drugiej strony zeby nie byl lujem.w dodatku mam wrazenie ze chlopca jest wiekszy problem ustrzec np przed narkotykami.a np w mojej klasie w liceum nie bylo ani jednego chlopaka ktory by nie palil trawki. poza tym dziewczynki jak jest mala roznica wieku zawsze razem do szkoly,na zakupy czy na podryw;-)no i ja zawsze chcialam miec siostre mniej wiecej w moim wieku
justysiak na boki mam wlasnie taki ten brzuszek moze tamto zdjecie tak dobrze nie pokazalo na tym juz jest inny
CIMG0349.jpg

a ja mam pytanko gdzie moge dostac tetrowe kolore pieluchy np. wmisie bo szukalam na ebayu ale nie ma w mothercare sa tylko ale jednolitego koloru a ja chce jakies inne ale jak tu nie dostane to kupie w polsce

reklama
helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a wiec ja jestem juz po :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
"mala"(4.183 kg)urodzila sie dzis rano ,porod trwal 1 godzine ,nie zdazylam urodzic w wodzie :-D:-D:-D
Odezwe sie jak wroce do sil .
Tynia -na pieluchy zobacz w ikei

Do góry