reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

skleroza nie boli.....:-D:-D:-D
ZANETA-dzieki wilekie jesz raz:happy: wcale tak nie przytylas jak piszesz:no: fajnie wygladasz:tak:
DORIS- bar wspolczuje dolegliwosci Davidka,z tego co ja wiem to najlepiej taki migdal usunac:tak:choc sa rozne poglady na ten temat:tak:
M0205-i jak sie czujesz??mam nadz ze lepiej,wspolczuje bardzo boli brzuszka:sorry::sorry: i znam ten bol ,kiedy czlowiek cierpi a zwleka z pojsciem do lekarza,bo nie ma z kim malucha zostawic:-:)-(
noooo..uzupelnilam...no to paaaaaaaaaaaaaaaa;-):-D:-D

reklama
Czesc:-)

I jak po weekendzie dziewczyny?Bylycie na wosp?My bylismy po kosciele,ale tak na krotko tylko wspomoglismy kaska i ucieklismy:tak:bo przeciez moje dzikie dzieci nic robic nie chcialy:no:zreszta wszystkie miejsca byly zajete:-Ddzieci robily jakies malutki,wycinanki itp....
A w kosciele po mszy ksiadz rozdawal prezenty dla dzieci ktore chodza do kosciola i zbieraja obrazki:-)wiec moi tez dostali po misku i po czekoladzie,David byl wniebowziety:-D
Jejku a Davida teraz ucho jeszcze boli,chodzi jak zdjety z krzyza i marudzi caly dzien:-(zaraz go spac poloze:-(

Graziul-wiem ze w Pl to wycinaja ,jest dosc polularny i czesty zabieg.Ale tutaj to wlasnie nie wiem:no:i wlasnie sie tego obawiam:-(
Ja sie Tobie wcale nie dziwie ze tak sie czujesz,to jest normalka przy koncowce:tak:
A jestesmy ciocio-babciami z tego wzgledu,ze naszej kuzynki corka urodzila dziecko:-Dwiec dla Niej bylysmy ciotkami to teraz jestesmy babciami:-D:-D

ZANETA-zapomnialam Ci wczesnie napisac,ja wlasnie Davidka urodzilam w 37 tygodniu ciazy i w PL mi napisali ze urodzil sie jako wczesniak:sorry:tez bylam bardzo zdziwiona:eek:i dali mi Kubusia dopiero po 6 godzinach ,bo wczesniej byl w inkubatorze ,bo mial mala temperature ciala:sorry:

ROKSANNA-widzialam Ciebie dzisiaj na wosp,ale bylas bardzo zajeta wiec nie chaialm Ci przeszkadzac:-)duzo ludzi bylo ??

hejka
u nas dzisiaj nudy jak w kazda niedziele:-Dja jakas senna caly dzień,az sobie zafundowałam 2 razy spanko w ciagu dnia:-Dwczoraj mlody poszedl spac o 23.30:szok::szok:bo poszedl spac o 16 i wstal o 18.30!!!!!!masakra jakas,ale dzisiaj spal do 9:tak:
graziul-nie ma za co,bede odkladac jeszcze,teraz cos zaczal rosnac i za jaks czas znow bede miala,ale to potrzymam u siebie pod lozkiem:-Dkurcze moglam tego bucika zabrac co zapomnialas mi wtedy dac,ale dopiero dzisiaj sobie o nim pomyslalam,a takie slodkie one sa:-)dzieki za komplement;-)mam nadzieie ze za duzo juz nie utyje,bo z mlodym na tym etapie to juz do przodu bylo 18!!a teraz tylko(az)12:-D:-D
doris-no dla mnie 37 tydzien to juz w miare normalnie jest,moja jeszcze 4 tygodnie max i niech juz wychodzi bo ja juz ledwo sie czolgam:-Dgratuluje malego czlowieka w rodzinie,zastanawialam sie wczoraj jak to wyglada na drzewku genealogicznym,i dobrze ze napisalas kto urodzil bo chyba bym nie doszla do tego:-D:-D
agaam-wspolczuje chorego chlopa w domu,jak moj A jest chory,na szczescie nie czesto sie to zdaza to jest masakra w domu!!a jakie wtedy ma smaki:szok::szok:
mo20...-oby teraz juz ci powiedzieli co bedziesz miala,bo mozna z ciekawosci szalu dostac:szok:a twoja mama ile przed porodem przyjezdza??
agnieszkauk-teraz wreszcie masz laptopa dla siebie,ale cos cie nie widac za czesto;-)chyba sprzatasz jeszcze po remoncie:-D
renuska-a ty sie nie odzywasz wiec uznaje ze jestes w szpitalu;-)mam nadzieje ze juz trzymasz w ramionach swoja kruszynke:tak:
a ja mam problem z Pawciem,bo kurcze pomimo tego ze myje mu zeby 2 razy dziennie i bardzo to lubi to bardzo mu smierdzi z buzi i zastanawiam sie co moze byc przyczyna:-(ale to mu tak smierdzi ze nie da sie czasem wytrzymac,jutro musze zapisac go do lekarza.dobra,dobrej nocki laski:-)

czesc dziewczyny, nie odzywalam sie przez caly weekend bo bylismy troche zalatani. Mok K w sobote musial pojsc do pracy, potem zakupy, chcialam sobie pare ciuchow kupic i tak tez zrobilam. W Jane Norman jest wyprzedaz - praktycznie wszystko za 50%, wiec kupilam sobie pare bluzek na powrot do pracy, jeszcze musze jakies spodnie i spodnice sobie kupic. I buty jakies na czasie. :tak::-D Bo ostatnio normalnie ubrana chodzilam do pracy przed ciaza, w ciazy bylam zwolniona ze strojenia sie, z czego bardzo sie cieszyalm, bo ciezko mi bylo znalezc jakis elegantszy ciuch.:-D Wczoraj jezdzilismy ogladac 4 domki. Masakra, jestem zalamana - na zdjeciu wszystko pieknie, a jak jedziemy zobaczyc, to albo chatka w stylu barakow dla powodzian, albo syf dookola, albo jakas kurdyjska dzielnica. Ehhh mam juz dosc. Mamy upatrzona jedna fajna wioske kolo Brighouse, zaraz za Wyke, nazywa sie Lightcliffe. Jest tam przeuroczo, ale obecnie nie ma zadnych domkow co by mnie interesowaly na sprzedaz. Zdecydowalismy sie z K ze bedziemy czekac az tam sie cos pojawi. Nawet jak to zajmie dluzej, to warto poczekac. Nie chce sie wpakowac w syf i splacac cale zycie.

Renuska i Graziul - jestem w szoku, ze macie takie piekne brzuszki i takie chudziny jestescie. :szok: Az mi wstyd sie zrobila, bo ja wygladalam jak smok. :-( A renuska to juz moze urodzila, a raczej na pewno skoro sie nie odzywa. :-)

Agaam, wspolczuje chrowitkow. Mam nadzieje, ze szybciutko wyzdrowieja.

Doris78 - tez mialam wczoraj isc do kosciola i jakos nam nie wyszlo. W ogole ostatnio nam ciagle nie wychodzi, tzn od kiedy mamy Lenke. Bo kiedys to co niedziele chodzilismy.:sorry2:

Nie wiem co pisac. papa

Czesc:-)

U nas juz na szczescie zdecydowanie lepiej:tak: Mala juz zdrowieje syrop na szczescie pomogl wiec jestem juz spokojniejsza:tak: A jesli chodzi o mojego meza to niby lepeij ale nie do konca no ale niestety musial juz isc do pracy:-(

Ragazza dobrze ze zakupy udane:tak: Widze ze tez rozgladacie sie za kupnem domku:tak: ale chyba nie wiem gdzie jest ta dzielnica mimo tego ze jestem z Wyku;-)
Doris my nie bylismy na wosp bo P jeszcze sie kurowal, ale nie wiem nawet czy w kosciele w huddersfield cos bylo:zawstydzona/y:
Zaneta 12kg to bardzo malo:tak: a jesli chodzi o zabki krecika to nic nie pomoge moze jakis zabek ma zepsuty:sorry2:
Renuska czyzbby juz bylo po??? ;-)
Graziul ja ktoregos dnia tez musze wyslac moich gdzies a sama skorzystac z ciszy:-D a na basen juz sie wybieramy jakies 4miesiace:szok: i nie mozemy dotrzec zawsze cos:sorry2:
Sylwiam zdawaj relacje jak tam Marcelek i jego pierwszy dzien w przedszkolu:tak:

Czesc:-) My juz po lekarzu,David dostal kolejny antybiotyk:wściekła/y::wściekła/y:masakra jakas:-(
No i u Nas w przychodni jest laryngolog ,wiec mam sie w czwartek zarejestrowac na konsultacje:baffled:
A biedak pol nocy plakal bo go ucho bolalo i gardlo:-(

RAGAZZA-te Lightclife jest rzut beretem odemnie:-)bo ja w sumie mieszkam na samym koncu Wyke:-)
A jak wrocisz do pracy to co z Lenka?do zlobka idzie czy od childminderki?

AGAAM-czyli syrop zadzialal u malej,to dobrze:tak:

hej dziewczyny
ja czekam na mojego Ł bo o 12 mial przyjsc z pracy Nelka dalej chorusia,na noc goraczka i kaszel taki paskudny ale najgorsze ze jest strasznie slaba wczoraj zasypiala na siedzaco i nie miala nawet sily oczkow otwierac.no i co gorsza przez ta jej chorobe pozwolilam jej na chwile slabosci i dalam sie napic cycka.kurcze zla jestem na siebie bo pewnie teraz znowu sie zacznie ,,mama cicia":zawstydzona/y: dzis jade do szpitalana usg wiec przy okazji zabiore tez mala do lekarza.
zaneta ja mam termin na 17 marca a mama bedzie 3 marca.kupilismy juz bilet ale martwie sie ze troche za pozno chyba przyjedzie bo ja Nelke urodzilam 2 tygodnie przed terminem a teraz moze byc chyba jeszcze predzej
graziul niestety tak mamy przekichane mamuski na emigracji ze nikogo blisko nie ma zeby z dzieciaczkiem zostal
sylwia ty mowilas kiedys ze twoj maz prowadzi szkole jazdy.chcialam zapytac czy wiesz moze gdzie mozna kupic ksiazke do nauki angielskich przepisow w jezyku polskim?
ragaza wiesz moze czy gdzies tam niedaleko ciebie na gorce albo tam dalej,blizej lasu jest jakis dom do wynajecia? ja sie wybieram juz jakis czas zeby sie tam przejsc poszukac a zawsze cos:crazy:

to i ja sie pochwale moim brzucholkiem:-):-):-)
CIMG0353.jpg

m0205 - wiesz, co powiem Ci, ze nie widzialam tu nigdzie nic do wynajecia. W moim bloku bylo mieszkanie niedawno do wynajecia, ale juz sie wprowadzila polska rodzinka. Musialabys chyba sie przejsc tymi uliczkami kolo lasku, tak jak mowisz, moze tam cos bedzie. A wy chcecie jakis domek, czy moze byc mieszkanie? Popytam znajomych.

Doris - nie wiedzialam ze tyle dziewczyn tu na forum jest z tamtych okolic. W takim razie smialo moge tam sie wyprowadzic - zawsze na kawencje bedzie mial kto wpasc. :-)

Agaam - a Wy tez chcecie kupic tu w Anglii domek? A gdzie mnie wiecej?

Acha, i chcialam napisac, ze jesli jakies mamusie co niedaleko mnie mieszkaja nie maja z kim dziecka na chwile zostawic, zeby do lekarza wyskoczyc, czy na porodowke czy cos, to mowcie. Ja zostane. :-):tak::-D

dobry:-)
ja juz w miare obrobiona,obiad od wczoraj wiec mam jeden problem z glowy.mialam do miasta jechac,ale nie znalazlam tyle sily w sobie:-Dmlody dzisiaj przespal cala noc po raz pierwszy od jakiegos tyg wiec jestem w miare wyspana.ale tak sie wkurzylam jak z okna wyjrzalam ze normalnie:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie wiem ,czy lisy,czy ludzie powywalali wszystkie smieci z koszy!!wszystko lezy na ziemi,z worow powywalane!!normalnie,az wstyd jak ktos przyjedzie!!nie pozamykaja tych klap jak ida takie matoly wywalic smieci a pozniej lisy albo kucury maja co robic!!ciekawe kto teraz to posprzata,bo zeby chociaz w worach bylo,ale to jest luzem,obrzydlistwo..bleeee:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ragazza-no wlasnie co z Lenka jak to pracy wrocisz??ja moze jutro skocze do miasta to moze dla siebie tez cos kupie,ale juz nie zadne ciazowe,tylko normalne,bo tym razem postanowilam sobie ze wezme sie za siebie ostro po porodzie.:-)
mo202-to daj znac jak juz bedziesz po usg:-)moze i ja wstawie dzisiaj zdjecie swojego bebenka;-)
agaam-12 kilo to jest malo jak sie wyglada tak jak ty!!jak szczypiorek!!a jak sie wazy 64 i do tego jeszcze 12 to juz nie jest tak malo:-D:-Dale dobrze ze juz u was lepiej,ciekawe czy teraz mala bedzie chciala spac w lozeczku;-)
doris-ty to sie masz z tymi chorobami tez ostatnio.ciagle wam sie cos przytrafia,David to non stop z tym uszkiem.ale moze teraz jak laryngolog go zbada to cos bedzie wiecej wiadomo.
sylwia-i jak po przedszkolu??
natalka-a co z toba sie dzieje do groma????!!
ja musze mojego krecika chyba polozyc spac,bo jak go nie zmusze to nie pojdzie sam,i bedzie jak w sobote,usiadzie o 4 na sofie i zasnie na siedzaco:-D:-Da pozniej bedzie buszowal do 23:wściekła/y:

reklama
Hej:-)

No my już po pierwszym razie:-D Marcel płakał oczywiście jak wychodziłam, ale pani mówiła że niedługo i potem cały czas się jej trzymał. Myślę że jutro jak już będzie Dawid to będzie lepiej i nawet jak będzie płakał na poczatku to później zajmie się zabawą z Dawidem i będę mogła odebrać go troche później bo dzisiaj poszłam po niego po godzinie:tak: Ogólnie Marcel zadowolony i mówi że jutro też pójdzie:szok:

Ragazza mam dla Ciebie dobrą wiadomość - ja też mieszkam w Wyku:-D ja sobie upatrzyłam jeden sweter w jane norman ale niestety nie jest w przecenie:baffled: ale to nic, i tak go sobie kupię:-D

m02 nie jest regułą, że drugie urodzisz szybciej bo ja np. urodziłałam później, chociaż baaaardzo liczyłam na to że to będzie wcześniej bo moi rodzice wzieli urlop żeby mi pomóc i w ten sposób taty urlop się skończył i nic, mamy urlop się skończył i nic:-D na szczęście mama mogła sobie dobrać trochę bezpłatnego i pobyła ze mna jakiś tydzień:-D
testy możesz kupić na Prawo jazdy w UK - Emano lub poszukaj na ebayu bo czasami ludzie sprzedają swoje jak są po kursie:tak:

Agaam dobrze, że Victorii się poprawia:-)

Żaneta a Paweł jeszcze ciągnie smoka? Może to przez neigo? Ja jeśli nie to nie mam pojęcia:baffled:

Do góry