reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Hej

Jednak z moich dzisiejszych zakupow nic nie wyszlo. :-( Jutro jak zwykle na ostatnia chwile sie wybiore. Co roku sobie obiecuje ze nie bedzie na ostatnia chwile prezentow, a i tak tak wychodzi. No nic trudno.

Dzisiaj zamarynowalam sledzie, karkowke 2kg tez juz marynuje i bede piekla. Bedzie zamiast wedlin ociekajacych woda. :-) Acha, zapomnialam napisac, ze bylam w koncu w tej rzezni. Spoko tam jest - nawet nie smierdzi tak bardzo jak myslalam. Jacys zboczeni rzeznicy tam pracuja - tylko strzaskuja laski wzrokiem. Az sie glupio tam czulam. :zawstydzona/y::-D Ale kupialm sobie fajne kawalki miesa - duzy schab, karkowke, jakies piersi itp. I zaplacilam tylko 16f. Szok!

Natalka1990 - znaja sie? Hmmm... Niech pomysle.... Czy moj K nie zawozil kiedys do Twojego D kompa do naprawy??? :-D Jesli tak to, wiem gdzie mieszkacie. Ha ha! A po czym skojarzylas? A co do lekarzy, to ja mialam z Lenka tak samo tyle, ze z baba w aptece nie bylam w stanie sie wyklocic, dlatego pojechalismy na pogotowie w koncu. Mam nadzieje ze malutka szybciutko wroci do zdrowka. :-)

Renuska - mam nadzieje, ze z toba nic powaznego. Jak bedziesz miala sile to napisz jak sie czujesz. TRzymaj sie cieplo. :-)

Dobra ide cos przekasic. :-) Pa

reklama
hejka
m dzisiaj wyszlismy na dwor pierwszy raz od piatku:szok::szok:i bylo super,maly teraz spi jak susel a ja chyba zaraz zrobie skok do niego:-Dbylam u kolezanki i droge ktora z wozkiem normalnie pokonuje w 10 min dzis na piechote pokonalismy w pol godziny:szok::szok:moj syn jest typowym domownikiem,bo gdzie z nim sie nie rusze to zaraz po zdjeciu butow juz chce sie ubierac i wola domu,domu:-Da wczoraj jak byla u mnie sasiadka to jeszcze dobrze nie zdazyla wejsc a on juz ja wyganial :szok::szok:
dzieki dziewczyny za odpowiedzi;-)jejku my jeszcze nie mamy nic dla mlodego,ale chyba w tym roku dostanie cos takiego http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/...t-Lane-Parking-Garage-with-8-Vehicles(0078646) ,ja nie jestem zwolenniczka drogich prezentow a to jest akurat w sam raz,ale A dopiero zakupi w piatek albo ja sie wybiore do miasta,ale czuje ze jak szybko wejde do sklepu tak szybko wyjde bo przeciez zamiast jednej zabawki bede zmuszona kupic ze 3 bo zaraz bedzie buuum buum,ciuchcia itp itd i placz na cale gardlo:szok:a sobie nic nie kupujemy,moze express do kawy jedynie,ale jeszcze mysle :tak:
natalka-dobrze ze chociaz Tobie przeszlo juz:-)no i zdrowka dla malej;-)
ragazza-kiedy bylas po mieso???bo ja jakos nie moge sie zebrac bo boje sie gigantycznych kolejek:-D
renuska-zdrowka kochana,nawet mi nie gadaj o zapuszczaniu chaty,bo ja mam to samo z moim,jak tak to czyscioszek,ale jak juz do czegos dojdzie to zapomina nawet gdzie zlew jest:wściekła/y::wściekła/y:powiem ci ze mi juz tak nogi puchna ze :szok:,jak balony mam prawie do kolan:-(i palce u rak,musze pierscionki wlasnie zaraz pozdejmowac:-(
kurcze a my nadal nie wiemy jakie imie damy niuni:szok::szok:podoba nam sie Maja,ale nie wiem czy dać Maja czy Maya,zeby nie przeinaczali tutaj,albo Martynka;-)

witam ja tylko na chwilkę jak tam pewnie zabiegane co? dziewczykni któraś z was chciala sanki nie? na Bradford 24 cztalam i tam ktoś sie ogłosił ze ma do sprzedania drewniane i metalowe......to zajrzyjcie ..... moja mała oki nawet ze niechorowała po szczepiące ......:-) oki uciekam buziaczki ;-)

Juz mi troszke lepiej ,chociaz nadal slabo ,teraz jak sobie przypomne niekt.sceny to smiac mi sie chce ale jeszcze w weekend to plakalam .Facet z karetki nie zwrocil uwagi ze jestem w ciazy :szok:,a ja bylam taka nieprzytomna ze z kolei nie zauwazylam ze wioza mnie do halifaxu w zwiazku z powyzszym i kazalam G.przyjechac do hudds :-D.Ale spoko dali mi jakis antybiotyk dla dzieci i do swiat (chyba)wyzdrowieje .Najwazniejsze to to ze z mala wszystko w porzadku :tak:.A jezeli chodzi o balagan w domu ,to ze zlewu wysypywaly sie naczynia :wściekła/y:co doprowadzilo do tego ze zwymiotowalam do pudelka z jakimis papierami i kabelkami do kompa :-D/czlowiek w takich momentach nie mysli .
Dziewczyny Wy nic nie piszcie o jedzeniu na swieta i prezentach ,bo mi jezyk ucieknie, u nas to wszystko kupne :-(,tylko uszka do barszczu zdazylam zrobic ,a prezenty to po swietach :zawstydzona/y::-(

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki.

Jejku jak zimno, ale ja i tak uwięziona z Sarą w domu jestem. Jurto idę z nią do kontroli. Generalnie już jest lepiej, ale miewa jeszcze gorsze chwile.

Od półtora tygodnia czekam na paczkę z Pl od rodziców i chyba się nie doczekam.... Eh z tą pogodą.

Emilka - fajnie, że Twoja córcia dobrze zniosła szczepienie.

Natalka - zdrówka dla malutkiej.

Żaneta - wyprawa do takiego sklepu z dzieckiem to faktycznie murowany płacz hihhi. Co do imienia to ja bym dała Maya, bo oni tu zawsze mają problem:p My też naszą Sarę nazwaliśmy tak naprawdę Sarah.

Ragazza - ja też zawsze wszystko zostawiam na ostatnią chwilę, a w tym roku z powodu choroby małej mój C robi wszystkie zakupy.

Dobra uciekam kolację szykować.

Witam:-)
A my dzis bylismy w polsim sklepie,w tesco ,aldim -no i wiekoszosc udalo nam sie zakupic:tak:
Zrobilam jesz dodatkowo liste dla A .to podskoczy jutro sam i dokupi co trza;-)
Ja sie jutro biore za rybe po grecku i barszcz tez juz zrobie na wieczor(potem do sloja i do lodowy)bo lubimy jak tak mocno przejdzie przyprawami:tak:
Jesz tylko salatke zrobie ,a reszta w tym roku kupna:tak::dry:
RENUSKA-ciesze sie ze Ci lepiej:happy2: Bidna jesz takie przeboje ter przed samym porodem:sorry2: Mam pytanko -bo Wy tez nie jedzacy miecha;-):-D a co konsum ujecie na Wigilie:confused: Czy ryba u Was wchodzi w gre:confused::baffled:
NATALKA-zdrowka Tobie i malej:happy2:
EMILKA- dobrze ze mala przeszla szczepienie bez powiklan:tak:
RAGAZZA-fajne zdjecie malej dalas na Nk:tak: Zmienia sie ta mala laleczka nie do poznania:tak::happy2:
ZANETA- wspolczuje bardzo opuchlizny:sorry2: Ja mam teraz spoko,nic mnie nie bierze,ale po cesarce z Tusia to mi nogi popuchly jak slonicy do kolan,wiec wiem o czym mowa:-:)-:)-(
Co do prezentow,to mala juz dostala(bo nie udalo nam sie przed nia ukryc:no:)-autko napedzane na akumulator do jezdzenia dla niej,tylko jej sie jezdzic samej nie chce i przynosi pilota i kaze sobie dupke wozic:szok::szok::tak:;-)
Mojemu kupilam soczewke do kamery bo akurat to jest u niego na topie:tak:
A ja jak zwykle "praktyczna pani" -chcialam sypialnie zmieniona-no to mam komode,firany i wystroj scian nowy bedzie;-):-D Jak dla mnie bomba-lepszego prezentu nie chce:no:;-):-D:-D
Wiecie co Natalka znow sie zrobila niemozliwie natretna:szok::szok: Juz naprawde mam dosyc ,ile mozna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Pcha sie ze wszystkim na sile ,na nic nie patrzy wcale :dry::-(
Nic zmykam zaraz ja klasc spac bo amm dosc na dzis ekscesow:dry:
pappapapaaaaaaaaaaaaaaaaaa

czesc wszystkim ja nie pisalam bo dzis jeszcze robilam pierogi ruskie i upieklam jednego placka krolewskiego jutro jeszcze upieke serniczka i fale dunaju i mam spokoj a P wlasnie robi salatke a jutro pewnie bigos
mi jakies krostki powyskakiwaly na nodze pewnie to od plynu do kapieli bo jakis nowy mam znowu juz mam ich dosyc zaden mi nie pasuje zawsze cos wyskoczy
zaneta ja na szczescie opuchlizny nie mam wspolczuje ci bardzo bo to napewno jest uciazliwe
renuska najwazniejsze ze wszystko jest oki
monia moze jeszcze dojdzie bo poczta jakos teraz robi dluzej zeby sie wyrobic ze wszystkim trzymam kciuki

witam z wieczora:-)

nareszcie cisza:-) ja na szczescie juz mam wszystko kupiona na swieta wlacznie z prezentami:tak: na wigilnie jedzimy do mamy ale w pierwszy dzien swiat wracamy przychodza znajomi pewnie z drugi dzien tez ktos przyjdzie ale mam juz zrobione pierogi z kapusta i grzybami suszonymi i krokiety wczoraj pieklam pierniczki jutro zrobie jablecznik i sernik i dwie sałatki a juz mi sie nie chce tyle roboty i zamieszana na pare dni :baffled:

Zaneta podoba mi sie imie Maja:tak: i ja chyba tez bym dała Maya bo pozniej gdzie bys nie podawala jej imienia musiala bys ich poprawiac my dalismy Claudia i teraz sie ciesze bo wiedza ja pisac a tak za kazdnym razem bym musiala mowic ze przez K a nie C:-D

ragazzia dobrze skojarzyłas:tak: ale nie wiesz gdzie mieszkamy bo sie przeprowadzilismy od tamtego czasu juz;-)

ide bo mam troszke malej ciuszkow do poprasowania to szybko sie za to zabiore i chyba pojde dzis szybciej spac:cool2:

Cześć babeczki!
Ja tylko na chwilkę bo mnóstwo roboty przede mną a jeszcze idę dziś do pracy:wściekła/y:

Chciałabym życzyć Wam wszystkim zdrowych, pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej atmosferze, mnóstwa prezentów i samych pozytywnych wrażeń:-)

139001e328y008hp.gif
:-D:-D:-D
Buźka :-)

reklama
Do góry