reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Hej:-)

My dzisiaj lenimy się od samego rana. Marcel wstal dopiero o 10:szok: Ogólnie to nic mi się nie chce. Boli mnie całe ciało i od rana jestem na przeciwbólowych tabletkach, na szczęście jeszcze pomagają. Chciałabym żeby już był wieczór to mogłabym pójść spać:-D

Wredotka tak jak Ragazza Ci już napisała lekarz za bardzo to Ci nie pomoże, zleci Ci paracetamol co najwyżej:-D W polskim sklepie na manchester road jest tantum werde w sprayu, podobno działa cuda przy chorym gardle a i jest dozwolone w ciąży:tak:

Idę wziąć się za jakieś sprzątanie to może czas szybciej zleci do wieczora

reklama
wiem, ze nie pomoże :)
Ale akurat tak się ułożyło, że to jest własnie moja pierwsza wizyta u GP po to, żeby skierował mnie do ginka :)
W ogóle, jak wygląda taka wizyta, u tego GP? O co on może mnie pytać itp?
No wyślę Mojego jak skończy zmianę to mi kupi, bo nie wyrobię, jak narazie strepsils da radę:)

wredotka - chyba chodzilo ci o polozna :tak:a nie o ginekologa ,a jak wyglada wizyta -nie zalamuj sie pierwsza wizyta ,pozniej wcale nie bedzie lepiej :-Dzreszta sama zobaczysz;-).
Ja mam wizyte z polozna w pn ale chyba odwolam ,bo nie chce mi sie isc :zawstydzona/y:,szczerze powiedziawszy to nie mam po co :sorry:szkoda mi troche mojego czasu i energii na mierzenie brzucha :-D.
U nas chorobowo niestety :-(,Dominik obudzil sie o 1 na siku i juz widzialam po nim ze cos jest nie tak .Ma goraczke ,chrypke i kaszle

no wlasnie nie z polozna, bo ona nie ma terminow wolnych i umowili mnie z GP, w przychodni Kensington na bd8.
No i jutro mam spotkanie z dr Khan, a on raczej nie jest położną :p
a z ginekologiem, będe miała chyba potem, albo nie wiem kiedy xD
Mam nadzieję, że doczekam się skanu do świąt

wredotka- to co renuska napisala to czysta prawda. w krocze zagladna ci dopiero na porodowce- jedli sie myle to wielkie sory, ale kazda z nas tu rodzaca powie ci to samo. co do dr Khan to nie jest ginekologiem, lecz pusta kretynka.tyle co mi ona nerwow napsula to moje. min dzieki niej zmienilam przychodnie. zycze ci aby u ciebie bylo inaczej i abys byla zadowolona.

hej babeczki
u nas tez z lekka chorobowo ja i nela taki kaszel mamy ze hoho a w dodatku ja nie wiem co moge brac wiec lecze sie syropem z cebuli:dry:strasznie go nie lubie no ale co poradzic.
narobilam dzis dwa wielkie gary bigosu bo moj L sobie zazyczyl na swieta a przy okazji bedzie tez mial co brac do pracy.no i jedna potrawe mam z glowy;-)jutro mam w planach robic pierogi z ciasta drozdzowego,ktore sie piecze na patelni.u mnie w domu to zawsze obowiazkowo na swieta bylo i swoja droga to pyszna przekaska. a mozna zamrozic wiec juz kolejne danie na wigilie bedzie zrobione.:tak:
dziewczyny ktore mieszkaja w domach z yorkshire housing chcialam zapytac czy pamietacie moze ile punktow wam przyznano zanim dostalyscie mieszkanie czy dom?ja dzis dostalam list ze przyznali nam 90 punktow i zbytnio nie wiem czy to malo czy duzo..:zawstydzona/y:?
wredotka na badanie ginekologiczne zbytnio nie masz co liczyc ja w poprzedniej ciazy krwawilam i mialam bole brzucha a lekarz i tak jedyne co zrobil to sluchal tentna dziecka:sorry2:teraz juz oswoilam sie z mysla ze w tym kraju czegokolwiek o dziecku dowiem sie dopiero jak sie urodzi.takze zycze ci stalowych nerwow:tak:

Ostatnia edycja:
Czesc:-)

M02....-ja mialam u nich tez 90 punktow i na tym sie skonczylo:dry::sorry2:zadnej oferty ,ale tak jak wszyscy mowia trzeba do nich chodzic:tak:A co w accenciie nic nie zalatwiliscie?

RAGAZZA-ka kiedys podobne orzeszki robilam,tzn sie moja mama robila:-Dz bita smietana i wisienka w srodku:-)oj pychotka....
A kiedy masz zamiar wrocic do pracy?:-)

ZANETA-ladne te twopje firanki:-)a zebys Ty wiedzial ile moje firanki kosztowaly:szok::szok::szok:poprosilam kuzynke zeby mi kupila,ale powiedzialm zeby nie brala byle czego,ale jakies fajne i porzadne:-) no to mi kupila bardzoooooooooo ale to bardzoooooooo porzadne:-D:-D:-D

AGNIESZKA UK-te makarony tez mi sie podobaja:-)a ty chcesz je do salonu?

doris w accencie to smiech na sali napisali ze nalezy mi sie 10 punktow i ze spotkania na razie nie bede miala wogole z nimi bo oni na razie i tak nie maja domow w miejscach gdzie ja chcialam.za to yorkshire housing zaproponowal mi juz jeden dom z trzema sypialniami.musze dzis pokazac mojemu L gdzie to jest i przegadac z nim na spokojnie bo to jest na bd4 niby ladna okolica dom tez niczego sobie tylko ze on mialby daleko do pracy z tamtad a teraz ma 5 minut z buta.

Ostatnia edycja:
doris- tak makarony bede miec na dole: /patio +okno/
na patio biale makarony te: Tuluza - Kraina Firan - Firany, Zaslony , Firanki - Sklep Internetowy
okno na dole- Larysa - Kraina Firan - Firany, Zaslony , Firanki - Sklep Internetowy tez biale makarony.
i na gore w mojej sypialn wybralam te-makarony zielone: Aga - Kraina Firan - Firany, Zaslony , Firanki - Sklep Internetowy.
mi sie one od poczatku podobaly-zreszta w pl mialam podobne. nastepnym razem kupie sobei jakies wyszukane jak zaneta:-)
ragazza- mi za nie zaplacil dziadek i przywiezie mi je do uk w nastepna niedziele. mozna sobie zamowic do uk dostawe: za 1kg kasuja 50zl.
aaa i ta strona co ja podalam tzn kraina firan i zanety strona swiat firan to jedna firma:eek: wiem bo namieszalam z zamowieniem:zawstydzona/y:, ale firanki doszly i jestem zadowolona:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-)

Mnie dzionek szybko zlecial, bo Lenka dala mi popalic. Wziela sie na sposob - zaciska piastki, i robi tzw nerwa, wydajac przyz tym dzwieki swiadczace o tym, ze wkurzyla sie nie na zarty. :-D 7 miesiecy a rzadzi tak ze szok! :-D Wiec musze leciec i ja ratowac, w tych stresujacych dla niej sytuacjach. :tak:

Poza tym, to zmienialam firane w living roomie i umylam okno. Tak gadalyscie o tych firanach, ze zaczelam grzebac w szafie i znalazlam cos na zmiane. Stare ale jare. :-D Chyba musze kupic sobie maszyne do szycia i sprobowac szyc, bo mam pelno firan z poprzedniego mieszkania, ktore po malych przerobka bylyby w sam raz na moje okna, no ale nie umiem szyc. :no:

Doris - do mojej starej pracy wracam na koniec marca, bo wtedy konczy mi sie macierzynski. Starania o nowa prace w zawodzie zaczne od razu jak uzyskam w UK status nauczyciela wykwalifikowanego, a to zajmie z jakies pol roku. A i o prace nie jest latwo w szkole, wiec to daleka przyszlosc na razie. :tak:Ze tez wczesniej sie za to nie zabralam. :no:

Wredotka - niestety ale raczej nikt Ci tu nigdzie nie bedzie zagladal. :-D Musisz oswoic sie z mysla, ze jesli chodzi o prowadznie ciazy to Anglia jest w XVIIIw. Bedziesz chodzila do poloznej, a gina jak bedziesz miala wielkie szczescie to moze raz zobaczysz. Ja bylam w ciazy, urodzilam, bylam w pologu a gina nie widzialam ani razu. :-D

M0205 - a z czym te pierogi robisz? Wrzucilabys przepis - ja bym chetnie zjadla takie pierozki. Czy one jak wrzucisz na tluszcz nie robia sie takie jak paczki? :-)

Ide sie wykapac. Buziole dziewczyny!

Do góry