reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

hej laseczki
my juz po sniadanku, za chwile musze uporzadkowac w kuchni i umyc okno u gory. codziennie cos do sprzatniecia i do swiat bedzie perfekcyjnie czysto:-). jeden pokuj mam juz z glowy:-). ja juz sie nie moge doczekac mikolajek:-):-)
grazila- ja łososia robie z tego przepisu
http://www.philadelphia.co.uk/phila...lphia3-prd&locale=uken1&PagecRef=609&rid=1326

natomiast firnki makarony to sa te/akurat te 3 sobie kupilam-2biale na dol i jedna zielona na gore/
Tuluza - Kraina Firan - Firany, Zaslony , Firanki - Sklep Internetowy
Aga - Kraina Firan - Firany, Zaslony , Firanki - Sklep Internetowy
Larysa - Kraina Firan - Firany, Zaslony , Firanki - Sklep Internetowy

w koncu mam takie jakie chcialam:-D

natalka-z makowcem to bedzie ciezko:-D pamietam jak zrobilam rolade z masa makowa- mozna bylo nia walic o sciane i bylaby cala hahahahh mam fajny przepis na rolade makowa ale z ciasta biszkoptowego-jejj tak strasznie sie boje ja zrobic:zawstydzona/y:
z bolami glowy to ci wspolczuje-bo swojego czasu tez mialam niezle cisnienia w glowie-na szczescie przeszlo.

justysiak-a co ci tak cisnienie podnioslo:confused: musisz sie wyluzowac-jakas maseczka z ogorkiem albo dobry drink i bedziesz ZaDoWoLOnA:-D juz niedlugo swieta- trzeba sie cieszyc:-):-)/ tak na marginesie pisze ta co swiat nie lubi:dry://
kasia8118- wspolczuje ci chorobska u chopakow:-( wiem sama po sobie, ze takie momenty potrafia wyczerpac na maxa. moze dzis uda ci sie troszeczke rozluznic:blink:.
sylwia- ja tez co chwile podkrecam tem:-( u nas wine ponosi za wszystko patio, bo tam sa same szyby i pizdzi w domu:dry: ehh.
nic uciekam myc to okno, bo mnie 17 zastanie:-D:-D:-D

reklama
Witam w samo poludnie.

U mnie barszczyk bialy juz ugotowany. Na drugie nie mam pomyslu. Mam piersi z kurczaka, ale nie wiem co z nich zrobie. Zrobilabym Paelle, ale nie mam owocow morza. :wściekła/y: A wyjsc nie moge, bo z Lenka jeszcze unikam wychodzenia. Widze, ze tu na forum juz swiateczne klimaty, lososie, makowce te sprawy. Ja w tym roku mam przerabane bo moj K chce kutie na wigilie, a ja sama nigdy nie robilam. A powinnam, bo i u mnie wdomu i u K kutia to podstawa. :tak: No nic bede musiala jakos sobie poradzic. Czyli tak jak zawsze - jedna reka mieszam w garze,a w drugiej rece mam sluchawke z mama na linii. :-D Poza tym zupa grzybowa, barszcz, uszka, pierogi, kuzwa przeraza mnie to. Dobrze ze K bedzie mial wolne przed swietami to zajmie sie Lenuska.:tak: Tylko ciasta mnie nie przerazaja bo lubie piec wiec zawsze mamy sernik, makowiec itp itd. Aaaaa, a propos - kupilam sobie ostatnio na allegro foremki do orzeszkow. Nie wiem czy jadlyscie takie orzeszki z ciasta kruchego, w srodku mleko skondensowane ugotowane. Mniam mniam. U mnie bez tego nie ma swiat!:-D

Graziul - przepis na lososia super ekstra - wyprobuje w weekend na bank!

AgnieszkaUK- ja tez lubuje sie w firanach i ciagle zamawiam z allegro. Bardzo ladne te makarony!:-) a czy z tego sklepu przysylaja Ci do UK? Jak im placisz?

Monia - z ta wanienka to przerabane. Tutaj wiekszych raczej nie ma. Ja szukalam, szukalam ale nic z tego i w koncu mama mi przez znajomych podala. Dalabym Ci moja, ale Lenka jeszcze za mala jest do duzej wanny.:-( A co do kupowania rzeczy dla dziecka w UK - ja uwielbiam tu kupowac wszystko dla lenki. Jak bylam na wakacjach w polsce dwa miechy to szlag mnie trafial, bo w tych sklepiczkach obrazone damesy wiecznie mialy problem zeby cos pokazac, poszukac. A do tego CENY! :szok: MASAKRA!

Dobra lece bom glodna. A barszczyk czeka! :-D

Hellolka babeczki:-);-)
My juz mamy posprzatane,pranko powieszone;-)pora na drugiego kawulca:-p
Chyba sobie zapodam dzis z coffe makera ,bo cos poszedl w odstawke przez moja ciaze;-)
Nasz tatko pojechal wlasnie po choine,mam nadzieje ze nie wroci "pustoreki":-D Na temat ozdob instrukcje dostal,bo niestety nam brakuje -po tym jak nam angole obrobili piwnice:wściekła/y: A wiec zajecie na popoludnie juz mamy:tak::-)
AGNIESZKA-super te makarony :tak::tak: Tez sie przymierzam i chyba zamowie,tylko jesz nie wiem jaki kolor:no:bo do sypialni chcialam..musze poglowkowac zeby do nowego wystroju scian pasowaly:tak:;-)Wogole fajna ta stronka,podoba mi sie kilka firan,napewno cos zamowie:tak:dzieki za namiar;-):happy2:
RAGAZZA-U mnie w rodzinie tez zawsze byla kutia na wigilie:tak: Naszczescie ja ani A nie przepadamy,takze nie robie.Pozatym to jak i u Ciebie,barszcz z uszkami,pierogi z kapusta i grzybami,rybka,napewno bedzie tez po grecku bo uwielbiamy:tak:
Te twoje orzeszki brzmia super ,wrzucaj dokladny przepis;-)
Chetnie bym zrobila,zwlaszcza ze jest w nich mleko konden.a moj A ubostwia wsz masy na bazie tegoz mleka:-)
KASIA-faktycznie ,moze JSTYSIAK dobrze podpowiada..moze warto pojsc do dobrego lekarza ,bo chlopcy chyba dosc czesto maja dolegliwosci.Zreszta sama wiesz przeciez najlepiej co robic,bo jestes na miejscu,my znamy to tylko z opisow;-)
DZIEWCZYNKI UDANEJ ZABAWY MIKOLAJKOWEJ ZYCZYMY:happy2::happy2:
nic ,pedze na ta kawusie druga bo spiaca jestem:cool:

hejka
jestem i ja,moze dzisiaj w miare mi podzie pisanie,bo mlody spi i nikt mnie nie traca:-)ja zamowilam sobie firanke z tej stronki Avila - Swiat Firan, Firany, Firanki, Zaslony, Szycie na Wymiar ,dokladnie taka jaka na zdjeciu i od razu wysylaja do uk,tylko ze mialam problem z zaplata i mama musiala w pl zaplacic.teraz czekam na dostawe:-)wczoraj wybralam sie do miasta,kupilam posciel malutkiej,reczniczek ,ciuszka oczywiscie:-),sobie kapcie i szlafrok do szpitala bo te co posiadam nie nadaja sie na takie wyjscie:-D
graziul-twoj przepis brzmi znakomicie,ale ja jestem totalnym beztalenciem i mysle ze mi nie wyjdzie,i jak dla mnie to potrzebny przepis jak dla Pawelka..krok po kroczku:-Da ty kiedy masz dokladnie cc??14 czy 19??:zawstydzona/y:a normalnie termin masz na kiedy??na ten sam dzien co cc ci wyznaczyli,czy pozniej??
ragazza-ja uwielbiam barszcz bialy:-)mniammmmm,ale za to moj A nie cierpi,wiec dla mnie jednej nie oplaca sie gotowac,mama przyjedzie to bedziemy we dwie:-)moze jeszcze powiesz ,ze pierogi,uszka itp sama na swieta robis??ja leniwiec jestem i stawiam na gotowce:-Dale raz w roku moglabym sie poswiecic:zawstydzona/y::zawstydzona/y:za rok sprobuje,bo teraz to jedynie rybke po grecku sama zrobie;-)i moze tego lososia od graziul:-)
agnieszkauk-firanki bardzo ladnie i cena przystepna :-)jak skonczysz sprzatac to zapraszam do mnie,bo mnie jakos nie cignie do tegorocznych porzadkow:-:)zawstydzona/y:
jstysiak-nie denerwuj sie mamuska,bo zlosc pieknosci szkodzi;-)mi mlody wczoraj tez zafundowal taka jazde ze mialam ochote go powiesic na zyrandolu;-)i stary zreszta tez,bo truje mu juz o malowaniu lazienki a on jakby gluchy byl normalnie:wściekła/y:wkurze sie to pojade sama chociazby taxi do b&q kupie farbe i zyrandol do salonu bo tez sie nie moge doprosic!!a juz po nowym roku jak dojde do siebie to zapisuje sie na jazdy i sama wsiade do auta,kiedys musi byc ten pierwszy raz:tak:i nie bede sie prosic:-)
kasia-to niewesolo masz teraz:-(dla mnie 6 rano to srodek nocy:zawstydzona/y:moj jak wstaje przed 8 to ledwo oczy otwieram,ale juz niedlugo sie zacznie,wiec teraz na maxa lenia mam do wszystkiego:-D
monia22310-poszukaj na polskich stronkach,dziewczyny maja racje,ja mam dosc duzą,ale moj A dostał ja od jakiegos kolegi,i my Pawelka kapalismy w niej chyba do 7 miesiaca.
renuska-ja tez mam jakies przeczucie ze swieta spedzisz na porodowce...bedziesz miala najpiekniejsze swiata:-)
mo20...-i co wypisala ci wtedy polozna to na becikowe??
ja dzisiaj nie moglam od rana kawy wypic,normalnie az mnie odrzucalo,teraz zrobila sobie dopiero rozpuszczalna,bo za obiad sie musze brac:szok:a od wczoraj nie mam w kuchni cieplej wody:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie wiem zmu nie leci,bo w lazience jest ok,a i w kuchni zimna normalnie jest,A przyjdzie to niech dzwoni do agencji bo to nie moje zajecie.

HUraaaaa..moja choinka juz jedzie:happy2: Ale sie ciesze ,bo zaraz sie zrobi super atmosfera i zapach piekny bedzie:tak::-);-)
Dziewczyny te ktore mnie pytaly o choinki zywe,to A wlasnie kupil w B&Q,okolo 2 metrowa -£40,wybor jest chyba jesz dosc duzy,choc sprzedaja juz od 19 listopada:szok:zdziwiona bylam ze tak szybko zaczynaja:eek:
ZANETA-piekna firana,jeju kusicie babki ,teraz to juz nie bede wiedziala na ktora sie zdecydowac:szok::-D
Przepis na lososia nie ma sprawy napisze Ci Pawelkowym jezykiem:tak:;-);-):-D
Termin cc mam na 14 stycz.ale jesz 5 ide na ostatnia konsultacje,moze cos sie zmieni:eek: a termin normalny mam 26 stycznia:tak:
jeju ide ta kawe w koncu robic,bo nie wypilam jesz:dry:z tesciowka na skypie gadalam:tak:

hejka
ja tylko na chwile bo nie najlepiej sie czuje ,ale bez paniki -jeszcze nie rodze .Chociaz codziennie przegladam torbe do szpitala i sie przepakowuje :sorry:
zaneta - gluchy maz powiadasz ?Zapytaj sie go (jakbys mruczala cos pod nosem ) czy chce to zimne piwo co mu kupilas .
ragazza - orzeszki UWIELBIAM !! Ale narobilas mi smaka :dry:
A ja na temat wigilijnych potraw sie nie wypowiadam ,bo jak faktycznie mnie wezmie przed swietami to nie bede raczej w stanie gotowac i na stole moze byc nawet chinczyk :-p

graziul - jak najbardziej moge wrzucic przepis na orzeszki, tylko jest jeden problem: potrzebna sa foremki do orzeszkow, albo tak zwana patelnia do orzeszkow:

np Foremki do orzeszków - orzeszki 20 szt. (1318638313) - Aukcje internetowe Allegro

PATELNIA FORMA DO ORZESZKÓW DUŻA !! ORZESZKI (1356655719) - Aukcje internetowe Allegro

Sam przepis jest prosty - zwykle kruche ciasto, nim wylepia sie foremki i piecze, i potem to mleko 2h gotowane naklada sie do tych ciasteczek i sklada po dwa 'do kupy'. Jak chcesz to wrzuce mojej mamy przepisik. Grunt zebys te foremki miala.

Zaneta - pierogi, uszka robie sama. :tak: Barszczyk tez gotuje. Tzn zawsze tak robilam, ale wtedy nie mialam Lenki. Zobaczymy jak w tym roku mi pojdzie. Powinno byc dobrze, bo nawet stolnice mama mi z PL podala, nalezala do mojej SP babci, wiec tym bardziej traktuje ta stolnice w szczegolny sposob - wiem, ze wszystko mi sie na niej uda. :tak: W tamtym roku robilam tez karpia w galarecie i karpia w grzybach. Ale mieslismy gosci na wigilii, w tym roku nie bede sie spuszczac i bedzie smazony.

Kuzwa, pol dnia szukalam dyplomu ze studiow, juz myslalm ze go wyrzucilam:szok: ale sie znalazl. :-D Potrzebuje go bo chce w koncu cos ruszyc w kierunku pracy w zawodzie w UK. Moze mi sie uda. ;-)

Acha i chcialam jeszcze napisac wszystkim ciezarowkom, ze ja jak bylam w ciazy to nic nie robilam, bo nie mialam sily, bylam wiecznie zmeczona i nie w sosie, wiec podziwiam Was za to, ze opiekujecie sie dziecmi, gotujecie, sprzatacie i w ogole. :szok: Szok! Jestem naprawde pod wrazeniem. Buziaki dla Was!

Ostatnia edycja:
hej ;)
Dziękuje Wam za odpowiedzi, może jakoś uda mi się znaleźć tą pracę :)
Narazie rozchorowałam się, mam okropny ból gardła i zaczęłam brać strepsils, bo zwyczajnie nie mogłam już wytrzymać :/
Co można brać w ciąży, no i oczywiście jest dostępne żeby nie zaszkodziło Maleństwu?
Jutro idę do lekarza, więc pewnie mi coś przepisze... ale do jutra sporo czasu ;/

reklama
Witam dziewczyny :-)

Gdzie wy jestescie??? Nic nie piszecie! :wściekła/y: Pisac mi i to juz!:-D

Wredotka - ja jak bylam w ciazy to bralam na przeziebienie tylko paracetamol i strepsils wlasnie. Lekarz niestety tez mi nic wiecej wtedy nie chcial przepisac. :-( Musisz jakos wytrzymac, ale wizyta u lekarza nie zaszkodzi.:tak: trzymaj sie!

Ja tez sie dzisiaj nie w sosie - obudzilam sie i pierwsze co poczulam.... bol zeba. :wściekła/y: Moze nie jakis silny, ale paracetamol musze brac, bo ciagle czuje, ze cos tam sie dzieje. Mam nadzieje ze samo przejdzie, bo jakos nie mam jak teraz do dentysty wyskoczyc jak Lenka chora. Oprocz bolu zeba, wyskoczylo mi zimno :wściekła/y: Ja pierdziule, nienawidze zimna! :wściekła/y: Czuje sie calkiem do baaaaani. :-( Lenka tez dzisiaj jakas senna, na szczescie, bo nie musze sie nia tyle zajmowac. :zawstydzona/y:

Jak tam bal przebierancow? A moze jeszcze szalejecie, ze Was tu nie ma?:-D

Do góry