reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

ragazz witam na forum
chyba mieszkasz gdzies blisko mnie ja mieszkam na frizinghall a dokladniej niedaleko apteki jesli mialabys kiedys ochote sie spotkac to daj znac:)
graziul kornelka juz czuje sie dobrze wiec daj znac jak bedziesz miala czas na kawke:)

mi brzusio ostatnio strasznie szybko rosnie dopiero polmetek a ja juz mam wiekszy niz w ostatnim miesiacu pierwszej ciazy ale na szczescie przytylam tylko 2 kg wiec nie jest tak zle. wczoraj kupilam soczewki kontaktowe po raz pierwszy w zyciu kolorowe i w sumie jestem bardzo zadowolona tylko Ł marudzi ze jak nie ja wygladam.
dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was ma moze mieszkanie albo dom z Yorkshire Housing? ja wlasnie wypelniam wniosek o dom i ogolnie jestem z nich bardzo zadowolona bo jeszcze nie wyslalam wniosku a oni juz przez emaile pytaja czy dalej jestem zainteresowana.chcialabym tylko wiedziec czy potem tez sie tak dobrze spisuja?
w koncu odezwali sie tez do mnie z Accentu wpisali mnie juz na liste oczekujacych na bd5 no i mam czekac na spotkanie.
kurde oby to wszystko szybko sie potoczylo bo nasze mieszkanko wola o remont a nie mamy zamiaru robic mieszkania landordowi...pod koniec listopada jedziemy do polski ale niestety tylko na weekend bo mezus nie dostal urlopu :/juz nie moge sie doczekac bo bardzo stesknilam sie za polska.
troszke sie rozpisalam...uciekam bo mala w kibelku urzeduje ,pewnie znowu sobie kapiel w sedesie robi

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Babeczki:-)
Troszke mnie tu nie bylo ale to z wiadomych przyczyn... maz mial caly weekend wolny:tak::tak::-)
Ale juz nadrabiam:-)
Wiec weekend minal szybciutko i przyjemnie oby wiecej takich dni:tak::tak:

Regazz witaj na forum:tak: Pisz z nami czesto gesto i napewno znajdzesz towarzystwo dla Siebie:tak:
M02... trzymam kciuki zeby z domkiem poszlo szybko i bylo wszystko ok:tak: a jesli chodzi o Yorkshire Housing to ja niestetty nie pomoge bo zupelnie sie na tym nie znam:no:
Monika ja chetnie tez bym sie do Ciebie wybrala ale niestety czwartek mi nie pasuje. Ewnentualnie sroda ale to dopiero ok 11;30 bo mamy play grupe:tak:Ale jesli wiekszosc bedzie za czwrtkiem to trudno postaram sie nastepnym razem hihi;-) A Twoja niunka jest naprawde sliczniutka:tak::tak:
Asinka wspolczuje przejsc z mezem. Moj odpukac nie jest wcale taki zly jak o nim niektorzy mysla:tak: w niedziele jak ma wolne to w 99% procentach on robi obiady i sam potrafi sie wziac za sprzatanie jak nawet nic mu nie mowie:szok::szok::tak: Aha no i nie wspomne ze codziennie zmywa po obiedzie:-p Ale go nachwalilam oby tylko tego nie przeczytal bo obrosnie w piorka:-D:-D Cierpliwosci kochana do Twojego;-)
Nefretete zazdroszcze imprezki. My juz dawno nie bylismy na zadnych baletach:no:
Zaneta jesli chodzi o spotkanie u Ciebie to w przyszlym tygodniu akurat pasuje mi kazdy dzien (sroda ok11;30 play grupa) wiec dostosuje sie do wiekszosci:tak::tak:

Kurczaczki skonczyl mi sie podglad i nie wiem co jeszcze napisac:baffled:
Aha Graziul to chyba Ty sie pytalas jak u ksiedza:sorry: Wiec ksiadz super normalny gosciu naprawde nie spodziewalam sie, jestesmy zadowoleni bo wszystko z nim da sie zalatwic:tak: no Ale nie obejdzie sie bez nauk:sorry: w skrocie zeby moc zajmowac sie Vicky w tym czasie moj bedzie chodzil teraz na nauki od soboty a ja dopiero na wiosne:szok: Ale co tam damy rade:-D:-D
Ok uciekam do mojej gwiazdy:-)
Aaaaa Sylwiam co z Toba? gdzie sie podziewasz??;-)

Hej:-)

Moja gwiazda poszła spać, starszak ogląda bajkę więc mam chwilkę na kawkę i BB w spokoju:tak: Olivia jak widzi że siedzę na kompie to od razu pakuje mi się na kolana, o ile poczytać da się wtedy bez problemu (pod warunkiem że mi nie kliknie na coś:sorry:) to z pisaniem mam już problem.
Dzisiaj wstała bardzo wcześnie jak na nią bo o 6, ale dała mamie jeszcze pokimać na jedno oko do 7.30:tak:
Sobotnia imprezka baaaaardzo udana:tak: Chociaż nie zapowiadało się bo cały dzien marnie się czułam, byłam zmęczona i miałam okropny ból głowy. No ale moja kochana siostra zlitowała się nad siostrą pijaczką:-D i przyszła do nas na noc więc mieliśmy z mężem wychodne bez dzieci:tak::tak::tak: Ale było super, kupa śmiechu i o 1 czy 2 wylądowaliśmy w Bradford na baletach:szok::szok::szok::-D
Wróciliśmy o 4:szok:

Agaam
super, że udało Wam się załatwić te nauki właśnie w takie sposób:tak: A z którym księdzem mieliście spotkanie?? Bo ja z ks.Krzysztofem chodzę na ang do collegu:-p:-D

m02...nie znam tego housingu więc nie pomogę. A czy u Was płeć jest już znana?? bo cos nie kojarzę:sorry:

Ragazza
witaj:-) Fajnie, że do nas dołączyłaś:-)

Monia, Żaneta ja też chętna na kawkę zawsze i wszędzie:-D Dostosuję się do większości:tak:

No i nie wiem co jeszcze napisać. Marcel ogląda "auta" i ciągle każe przewijać sobie na wyścig na początku:-D

hejka
ja jestem dzisiaj do 13 skazana na siedzenie w domu bo maja przyjsc sprawdzac fire alarm:wściekła/y::wściekła/y:a mialam ochote sie do miasta ruszyc,bo malemu musze kupic body i ze 2 pary dresow do bieganaia po domu,no i farbe obejrzec do sypialni bo w weekend bedzie malowanko:-)aaa zapomnialam sie wczoraj pochwalic,moj mlody zawolal kupe na kibel!!!musze teraz sie za niego zabrac bo coraz czesciej siada sam na nocnik,zeby mu sie tylko nic nie odwidzialo:-Da jak gada juz fajne:-Dpekamy ze smiechu:-D:-D
doris-mi jest obojetne,w sumie to nawet lepeij bedzie jak wpadniecie we wtorek,albo srode,bo po malowaniu bede miala troszke roboty,bo w sobote niby a ma sie zabrac za sypialnie,wiec zejdzie mu pewnie caly dzien a w niedziele mamy jechac do manchesteru to nawet nie bede miala kiedy chaty ogarnac:zawstydzona/y:
agaam-ciesze sie ze ci pasuje:-)dobrze ze ksiadz spoko bo to jest bardzo wazne,ja juz przezywam jak mala ochrzcimy bez slubu,bo z mlodym sie jakos upieklo a teraz drugi dzidzius to ciekawe czy problemu nie bedzie,najwyzej w innym kosciele bedzie chrzest.
regazz-witaj na forum no i pisz czesto to sie szybciutko wkrecisz;-)
m020...-ja rowniez nie pomoge z housingiem,zadnym,bo stracilam nadzieje ze kiedys sie do mnie odezwia:-D:-Dale narazie mi dobrze tu gdzie mieszkam,wiec poczekam cierpliwie:-)
monia22310-ja tam jestem wolna w tym tyg,wiec tez mi pasuje,ale tak jak napisala kasia,ze lepiej jakby sie nas zebralo bo we 2 to nie ma co glowy zawracac:-D
jejku i codziennie ten sam dylemat,co na obiad:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:szlak mnie trafia z tymi obiadami.dobra bo gadzina mi juz wlazi na kolana,do pozniej.:-)

hejka,troche mnie nie bylo i tyle czytania .My mielismy dzis ciezki poranek ,o ile mozna tak nazwac godzine 3,4,5 :-:)wściekła/y: D zrobil sobie przerwe w spaniu.....
zaneta -ja w tym tyg.obiady zaplanowane ,ale mysli o nich tez mnie dobijaja :tak:
asinka -ja na szczescie na G nie mam co narzekac ,czasem wkur** jak to chlop ,ale na co dzien to aniol :-D
m02....-ja mam dom z YH ,ale nie wiem co mam Ci napisac -sa spoko.
Ja wczoraj mialam wizyte u poloznej (mam nowa )i znowu jestem niezadowolona :-:)wściekła/y:.Cokolwiek mowie ,ze boli mnie brzuch czy plecy ,ona na to -to dziecko sie rusza i tak cie kopie .Dobrze ,ze juz tylko 2 miesiace zostaly ,bo w d***e mam ta cala polozna i jej opieke .

47
renuska
a jak dlugo czekalas na dom po zlozeniu podania?
sylwia.m niestety jeszcze nic nie wiemy w piatek byl skan ale dzidzka tak sie wiercila ze nawet jej zbadac nie mogla. za dwa tygodnie mam nastepny i mam nadzieje ze tym razem cos sie dowiem,bo chcialabym juz wiedziec czy bede musiala ubranka kupowac.

zapomnialam napisac ze w koncu znalazlam sobie plaszczyk na zime dokladnie taki jaki chcialam Mezus obiecal ze w sobote pojdziemy kupic wiec jestem happy bo od miesiaca szukalam czegos takiego:)
przed chwilka listonosz przyniosl ubranka dla malej z ebaya,dalam funciaka za 5 par spodni,bluzeczke,sukienke i spodniczke wiec bylo warto ciesze sie bo juz spodenek malej na zime starczy,teraz tylko jakas bluzeczke i czapke musze jej dokupic i bedzie komplecik

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki.

W takim razie zapraszam w czwartek. Nie wiem tylko o której Wam pasuje. Może ok 12? Będę na Was czekać Przybywajcie tłumnie:)

Teraz już mykam, bo mała śpi więc zabiorę się za obiad.

Pozdrawiam:)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny to znowu ja. Przyszlam sie wyzalic. Moja Lenuska miala dwa tyg temu biegunke, poszlam z nia do lekarza ale koles powiedzial, ze czasem tak dzieci maja i kazal zmienic mleko tymczasowo na sojowe i na bank przejdzie. Oddalismy tez probke kalu malej do zbadania. Biegunka przeszla, juz o niej zapomnialam. Do dzisiaj. Przyszedl list ze mala miala / ma salmonelle.:szok: Pierwsze co - telefon do przychodni, a oni tam nic o tym nie wiedza, bo do nich wynik jeszcze nie przyszedl. Masakra. Babka oddzwoni do mnie pozniej. Naprawde nie wiem co o tym myslec. Przeciez czysto mamy w chacie, ciuszki malej piore i prasuje w wyskoich temp, odzdzielnie. Nie je jeszcze ani miesa ani jajek. Zadnych zabawek nie ma uzywanych. Ma dopiero 6 mscy. Szok! Nie wiem skad te bakterie. Lekarka zasugerowala, ze najczesciej dzieci lapia salmonelle z wozkow w supermarketach. I faktycznie dzien przed tym jak mala dostala biegunke bylismy w Tesco i mala pierwszy raz jechala sobie w wozku na zakupy. Chyba faktycznie tam musiala ta bakterie zlapac. Nie wiem co teraz. :-( Czuje sie podle, bo przeciez wszystko robie dla malej najlepiej jak potrafie, a mimo to takie chorobsko sie do niej przypetalo.

Ehhh, wygadalam sie. :-(

Maly update - oddzwonila do mnie lekarka. Powiedziala, ze skoro mala sama zwalczyla infekcje, to nie beda jej podawac antybiotykow. Mleko sojowe jeszcze przez tydzien, a potem powoli wprowadzac normalne. Powiedziala tez, ze dzieci, ktore sa na codzien pozbawione bakterii np z powodu manii sprzatania mamy, kiedy zetkna sie z nimi np w duzych skupiskach ludzi itp bardzo szybko je lapia. Czyli masz syf w chacie - niedobrze, masz czysto - jeszcze gorzej. Nie kumam juz.

Ostatnia edycja:
hej:-)
ja sie tez przez jakis czas zawiesilam i nie pisze, bo ostatnio jakies nerwy mam na wszystko i mnie nosi-do dzis:-) tak wiec wrzucilam na luz:-D
wczoraj postanowilam zrobic ciasto czekoladowe z dodatkiem buraka z programu "gotuj i chudnij'' majacym ma celu pokazanie jak sie robi rozne dania w wersji 'light' no i zakupilam wszystkie produkty /specjalne cukry, miody i czekolady/ i dzis to ciacho musze wyrzucic do smietnika. bylam tak zla:wściekła/y: ale coz. ochyda. a wiecie co jest najgorsze, dalam sprobowac nikoli, bo sie domagala i jak mi pawia puscila:szok: szok

za to dzis gotuje pakistanskie dania:-D:-D:-D:-D mam przepisy i przyprawy i powiem wam ze narazie mi niezle idzie:-p

ragazza- ja mieszkam na bd9. na heaton area.niedaleko szpitali. witaj na forum

Ostatnia edycja:
reklama
Ragazza nie obwiniaj się, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu. Dobrze, że Lenka ma silny organizm i poradziła sobie z tym paskudztwem:-)

Koleżanki moje sympatyczne jutro po play grupie czyli o 11.30 wybieram się na kulki na bd4. Jak ktoś jeszcze ma ochotę to zapraszam ( o ile można zaprosić na nie swoje kulki:-D)

Do góry