reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Witam
Cichutko tu ale mnie też się nie chce. Ja też chorowałam, wczoraj, wokoło mnie chodzili kichali to i mnie złapało, a u mnie oczywiście gardło. Całe szczęście znalazłam w bootsie odpowiednik naszego choliseptu, brakuje mu tylko jednego składnika, ale ten co posiada to chyba ten który na mnie dobrze działa :):-D:-D Więc póki co gardło już mnie nie boli. Mati wysłałam do szkoły dziś, bo wczoraj też siedziała w domciu, kasłała bardzo w nocy, aż się dusiłą i zostawiłam ją w domciu. Z resztą w przedszkolu dziś jak ją zaprowadziłam to dzieci garstka.
Doris przez chwilę jak napisałaś że chodzisz we wtorki i środy to już miałam wizje że siedzimy razem w ławce a potem doczytałam że rano. :-D:-D:-D A Twój czas dojazdu to nic nowego kochana bo ja mam o połowę bliżej ale wieczorem dojeżdżam dokładnie tyle samo czasu.
Kasia8118 ja też pamiętam niespodzianki w kibelku :-D. Chcesz w środy zaglądać na manningam? Ja dalej chodzę ale tylko na godzinę bo potem mam szkołe. To wszystko się teraz przeniosło, jest bliżej Lister Parku i jest sala dla dzieci z zabawkami, więc można przychodzić z dziećmi.

Może któraś jest jeszcze chętna?

reklama
Hejka!
Faktycznie coś tu ostatnio ucichło. U nas po staremu. Dziś mamy piękna pogodę i niedawno wrócilismy ze spacerku. Adasiek śpi i w końcu mam chwilę wytchnienia. Zaraz idę sobie zrobic kawkę bo coś mnie głowa ćmi:baffled:

mojadzidzia- my kupilismy nasz osuszacz używany na ebayu. Zapłacilismy za niego 60 czy 70 funtów. Cały czas był włączony do prądu i można było sobie go ustawić jak często ma "chodzić". U nas włączał się tak mniej więcej co godzinkę i chodził z 10-15 minut. Mimo wszystko trochę było jeszcze wilgoci bo często po nocy mieliśmy mokre okna:wściekła/y:Właśnie przez to nie bardzo lubiłam ten nasz domek bo strasznie mnie to wkurzało. Życze poprawy samopoczucia:tak:
Kasia8118- życze zdrówka. Naprawdę masz teraz wesoło w domku:-p Pociesz się, że u mnie jest podobnie. Zostawie Adama na chwilkę to później nie mogę poznać domu:szok:
m02051991- zgrabniutko wygląda Twój brzuszek. Ja też mam problem z rozmiarammi dla Adama i rzadko kupuje dla niego coś przez internet. Jak zobacze na żywo to chociaż wiem czy będzie pasowało:baffled:
Graziul- oj ładnie Eryczek daje popalić mamusi. Pewnie juz mocno kopie? Fajne były te kopniaki prosto w żebra:rolleyes::-D
Nefretete- ja niestety nie pomogę. A jakiej rasy ten piesek?
Agnieszkauk- moim zdaniej baaardzo korzystnie wyglądasz w brązie. Ale mi narobiłaś smaka na tego snikersa. A ja na diecie...buuu:sad:

Dobra idę sobie zrobic w końcu tej kawki. Papa

witam w piękny słoneczny dzionek

Graziul xxx byliśmy zobaczyć tego pieska w niedziele, spędziliśmy z nim troche czasu, Alex z nim troche pobiegał i generalnie jesteśmy zachwyceni. w piątek wieczorem jedziemy sprawdzić wszystkie papiery, szczepienia i badania. jak będzie wszystko oki to wróci z nami do domku

Ania1812 8 miesięczny biszkoptowy Labrador:-) po szkoleniu na psa rodzinnego;-)

oki koncze bo sasiadka na kawke wpadla

wrocilam juz ze szpitala no i okazało sie ze to 17 tydzien a własciwie to prawie 18 :0.mam termin na 17 marca:) za 2 tygodnie kolejny skan bo nie mogla zmierzyc wszystkiego tak jak powinna ale dzidzius jest zdrowy. dostalismy zdjecia i wogole bardzo zadowolona jestem ze zobaczylam nasza kruszynke pomachala mi raczka nawet i buzke otwierala:)przy okazji sie zwazylam i zalamka 67 kg w 1 ciazy mialam tyle w 8 miesiacu:/

Hej:-)

Mnie jakiś forumowy leń ogarnął. Olivia nie spała dzisiaj w dzień więc już smacznie sobie śpi, Marcel za chwilę też pójdzie a ja biorę się za stertę prasowania:crazy:

m02.....szok:szok: może lepiej już nie idź na kolejną wizytę bo powiedzą Ci że na anstępny dzień urodzisz:-D A tak na serio to fajnie masz, ledwie zorientowałaś się że jesteś w ciąży a tu już połowa za Tobą:tak: Postanowiliście z mężem co do imion?

Nefretete ja też nie znam się na "psich" papierkach. Labradory są kochane:tak: Ale i tak podziwiam Was że się zdecydowaliście bo to jednak dodatkowy obowiązek no i problem przy wyjazdach:sorry2:

Ania1812 tak się przechwalasz tym słoneczkiem:-p;-) u nas też pięknie, codziennie pranie na ogrodzi mi się suszy:tak:

Dobra, idę położyć spać Marcela.

mojadzidzia- ja mam taki starszy model pochlaniacza od zeszlego roku - dostalam od sasiadow. Jestem b zadowolona. U nas chodzi prawie codziennie, pranie suchutkie , niesmierdzace- chyba ze jakies grube rzeczy jak np dywaniki to wieszam na grzejnik:tak: A rachunek byl wyzszy o 30f przez 3 miesiace:tak:
nefretete- ale wam fajnie- ja to sie chyba nigdy nie zdecyduje tu na pieska:-( Ale bede do was przyjezdzala:-D:-D I dwa tygodnie temu sie dowiedzialam ze moja mama wziela sobie malego psiuta- szymcio nie moze sie doczekac:tak:
Kasia8118- na pewno masz gwarancje na rok:tak:
Ania1218- trzymaj ta pogode w polsce do grudnia;-)
Roksanna1- a ty co taka obeznana w specyfikach????;-)
graziulxxx- wrzuc pare fotek ze spaceru:tak:

A ja jutro smigam na urodziny kolezanki do restauracji na male ,,conieco,, a w czwartek moj slubny ma urodziny i tez szykuje male ,, conieco,,- wlasnie przyszla mi paczuszka z rzeczami z imprezki ann summers:-p:-p:-p:-p

Hej dziewczynki
Troche mnie tu nie było ,ale ciagle zalatana jestem.wsumie to od czwartku do poniedziałku ciągle praca.do tego znajoma zjechała z Pl tutaj i musze jej troszkę tu pomóc.Jak narazie jesteśmy na etapie szukania jakiegoś lokum.ale problem bo 2 dzieci,a nie chetnie chcą wynajmować.Ja mam pytanko pamiętam ze ktos kiedyś miał numer do Polki która pomaga znaleść szkołe dla dziecka .Czy mogłabym prosić nr.na pirv;-)była bym wdzieczna.
A tak ogólnie amelka rozbrykana,przestająca pomału spać mi w dzień buuuuuuuu.Jak ja tesknie za jej 3godz drzemkami.
A.... moje dziecko ma problemy z wymawianiewm litery R ale kurde wychodzi jej perfekt.Ale czekamy az jej to minie.Chodz przyznam ze czasami tak mi sie chce ze ledwo udaje mi sie opanować.
nefretete Fajnie ze bedziecie mieli Psa:-)ale w sprawie papirów nie pomogę.Wiem tylko ze warto zwierzaka ubezpieczyć.Bo znajomi mieli przypadek ze dziecko nakarmiło ciastkami i trzeba było za leczenie zabulic 950Ł:szok:
agnieszka Mysle ze fajnie moze wyglądać ten twój brązik;-)
Graziulka mysle ze wkońcu uda mi sie w tym tyg spiknąć z Tobą:tak:
Ania My tez mamy słońce:-D:-D:-D:-D:-D
Mo2....Fajnie ze juz duzo ci nie zostało,a waga sie nie przejmuj mały wszystko wyciągnie;-)
Nic zmykam sie ubierać i zmykać na miasto po jakąś garderobe dla Alku.buziole i miłego dnia

czescwszystkim
nefretete sprawdz czy piesek jest zapisany do kenel club pedigrre5 pisze o tym bo znajoma choduje pieski z rodowodem chodzi na szczepienia i na kontrole jak trzeba jak bedziesz kupywala pieska to sie spytaj czy byl odrobaczany juz i czy ma czszepienia ale powinien skoro go sprzedaja juz labradorek bardzo przyjazny piesek dobry wybor
Mo2.... no to macie niezla niespodzianke ciekawe co mi w piatek na scanie powiedza chodzi mi tez o tydzien albo czy dzidzia jest tylko jedna
oki kobietki zmykam trzeba burdello posprzatac i sniadanko zjesc

helloooołłłł:-)
ale zimno, co? jej zima wielkimi krokami sie zbliza, mam nadzieje ze nie bedzie bardzo ostra:-( fajnie jakby bylo duzooooo sniegu, ale 30stopniowe mrozy to jednak nie dla mnie:-p
nefretete-ja tez chcialam miec tu pieska, ale moj wyrazil stanowczy sprzeciw:crazy: za to szaleniec choruje na szynszyla-tym razem to ja wyrazilam stanowczy sprzeciw:-D
nic zostaja nam rybki.jestem cikawa co on w zimie zrobi z rybkami w oczku wodnym:-D:-p
co do paierow na psiaka to niestety nie wiem nic, bo ja zawsze to kundelki mialam, a w uk to nie znam nikogo kto ma psine:sorry: za to znam kocie mamy:-D
justysiak-ty to zawsze zabiegana jestes:tak:jak nie twoj tortowy biznes to zawsze cos innego. co do brazu to moglby byc bardziej intensywny.-zreszta niedlugo bedzie:-D
ampar-zabierz mnie na party ze soba:sorry: plisssssssssss:-p
mojadzidzia-u mnie w domu tez wilgoc:-( ja z praniem sobie radze tak: jak mi nie wyschnie w domu lub na ogodzie to susze sobie je w pralce.

wczoraj kupilam buraczki, wec zaraz biore sie za zupe;-)

a mam pytanie nie wiecie gdzie mozna kupic OTREBY OWIANE I PSZENNE? patrzylam w morrisonie i sa same platki.

reklama
witam

sylwia.m ja nie widze problemu z wyjazdami bo my i tak wszędzie jeździmy autkiem. miałam psa w Polsce i doskonale znam obowiązki związane z psem i specjalnie mnie to nie jest wstanie wystraszyć, a Alex będzie miał super kompana do zabaw:tak:

ampar3 dlaczego akurat tutaj sie na psa nie zdecydujesz? co to za różnica Polska czy Anglia? zapraszamy serdecznie jak tylko bedziecie mieli ochote to mozecie przyjechac, nawet w tygodniu;-)

jstysiak ubezpieczenie to obowiązkowo. tylko za każdym razem trzeba sprawdzić co obejmuje. kumpel mi opowiadał że jego znajomej psa pogryzł inny i wdało mu sie zakażenie i mimo że ubezpieczony to akurat tego nie obejmowało:szok:

tynia i wiki dzięki za info. a jaką rase ma twoja znajoma? my zastanawialiśmy sie jeszcze nad jackiem russelem bo też jest super psinka dla dzieci i o wiele mniejszy... ale jak spotkaliśmy sie z RJ to była miłość od pierwszego wejżenia:-)

k...rwa Alex mi zalał cxałą łazienke no to pa

Do góry