reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Ale Wam zazdroszcze!!!! Moj Maciek zasypia o 19 i spi tak do 23 w porywach do polnocy, a potem to do rana budzi sie co 2 godziny.

reklama
Kasia ale Marcel też się na jedzenie budzi:tak::tak: O tyle dobrze że zjada i śpi znowu:-)
Karmię Go z piersi przed spaniem czyli przed 19. Około 23, 24 dostaje butlę z kaszką i śpi tak do 4. Dostaje cyca i śpi do 7. Tak jest przeważnie ale też nie zawsze. Czasami też zdarzy mu się częściej budzic. Ale ja myśle że z czasem z tego wyrośnie. Mówią że dzieci karmione piersia zazwyczaj budzą się częściej.
Ja to się cieszę że Go bujac po nocach nie muszę:-):tak:

sylwia - to mnie troche pocieszylas, bo juz myslalam, ze tylko moj Maciek to taki zarlok; na szczescie tez budzi sie tylko na jedzenie i zaraz zasypia
jutro sie wybieram do HV, bo chce mu wprowadzic herbatki i nie za bardzo wiem jak, pod koniec maja jedziemy do Wloch i bedzie tam goraco, moze byc to uciazliwe takie ciagle przystawianie do piersi i moze mi sie wtedy rozregulowac w jedzeniu

cfcgirl - melduj, melduj..... :-):-):-) my tez czekamy z niecierpliwoscia

Wlasnie Kasiu,Macius pewnie sie dlatego budzi tak czesto bo je cycusia.
Wiecie co ten moj maly aparat lubi sobie polezec na brzuszku ale glowki nie chce podnosic. Pare razy tylko podniosl i wiecej nie chce. A na boczku nigdy nie lezal,niewiem ale chyba nie potrafie go ulozyc:-(
Aha i jest jeszcze jedna sprawa:Maksik ma strasznie plaska glowke z tylu,czy wasze bąble tez tak maja,bo niewiem czy sie martwic:szok:

Kasia, jeny.. do Włoch....weź mnie spakuj do walizki, please;-):-p Fajnie macie:-)

Kama ta spłaszczona główka może byc przez to że ciągle leży na pleckach. Według mnie nie ma się czym martwic ale spróbuj kłaśc Go jak najwięcej na brzuchu i na boku, może przy pomocy poduszeczki, co by się zpowrotem na plecki nie obrócił

A to nasza pilkarska nadzieja :-D
Normalnie wymiękłam:-) Sssuuupppeeerrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj Maksik tez ma bodziaka reprezentacji ale jeszcze w Posce,bo kupilam na allegro i wyslali na mamy adres. I to normalnie z wydrukowanym imieniem na plecach:-D. Uwielbiam takie gadżetowe ubranka dla dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam

Kasiu j. - sładziak malutki, śliczniutki. Też się zastanawiałam nad czymś takim.

Dawidek dzisiaj zjadł kawałek książki i chyba folia z okładki zatrzymała mu się gdzieś w przełyku bo zaczął nagle się ksztusić i dławić i miał taki odruch jakby chciał zwymiotować no ale nic nie poszło. Teraz się bawi ale jak przystawiam go do piersi to nie chce pić mleka bo coś mu tam w przełyku przeszkadza. Pewnie trzeba poczekać aż mu to spłynie... ale się wystraszyłam jak mu łzy z oczu poleciały jak chciał zwymiotować.
A moją starszą córeczkę coś w nocy pogryzło. Ma trzy ukąszenia na nóżkach i 2 na rączce. Ona jest alergiczką więc już spuchła. Dobrze że mam Fenistil to jej to posmarowałam. Sprawdziłam jej pokój ale komarów nie widzę.:crazy:
A mój mąż w pracy i wróci wieczorem koło 21.00 bo na angielski jedzie po pracy.
A tak wogle to u mnie nuda nuda nuda i czasami Jaśmina jest niegrzeczna ale to też z nudów.
wypiłam kawę ale i tak oczy same mi się zamykają
narazie

Kasiu.j - Maciek rewelacja. Super ta koszulka:tak::tak::-D.
Maz zrobil test dopiero wczoraj i wyszedl mu najpierw czerwony balon:-D:-D, ale jak uswiadomil sobie ze chodzi o narzedzie to pomyslal o mlotku:tak::-). Cos w tym jest:rofl2:.

Kamalodz- ta splaszczona glowka to napewno od lezenia na pleckach:tak:. Moj Gabrys byl leniuszkiem i zanim zaczal sie obracac i spac w innych pozycjach to mial takie wlasnie splaszczenie. Dosc dlugo to trwa zanim glowka nabierze spowrotem okraglego ksztaltu:baffled:. Tak jak pisala Sylwia sprobuj klasc go na boczku raz jednym a raz drugim podpirajac go czyms z tylu. A przynajblizszej okazji spytaj HV czy wsio jest ok, bo czasami moze to byc oznaka niedoboru wit D i krzywicy, ale nie sadze.

Pozdrawiam.

reklama
Zobaczcie jakiego Maksik ma madrego tatusia i jaki mu kupil smoczek:szok:. Najpierw sie wkurzylam ale potem to mi sie tak chcialo smiac:-D. Oczywiscie nie bedzie go nosil:tak:

Do góry