reklama
A tu pare fotek z naszych ferii zimowych w Polsce: Album/20.02.08 - Jakub i Maciej Jaroccy (www.rodzinka.info)
Album/03.03.08 - Jakub i Maciej Jaroccy (www.rodzinka.info)
i ze Swiat w UK: Album/23.03.08 - Jakub i Maciej Jaroccy (www.rodzinka.info)
Album/03.03.08 - Jakub i Maciej Jaroccy (www.rodzinka.info)
i ze Swiat w UK: Album/23.03.08 - Jakub i Maciej Jaroccy (www.rodzinka.info)
cfcgirl
Mamusia Marysi
hej. My prawie całe popołudnie przesiedzielismy w szpitalu. Marysia zostala Marysią , a łożysko się przesunęło. Lekarz jednak nie jest szczęścliwy,że Mała leży głóką do góry i na 25 kwietnia mam się zgłosić do szpitala. Będa mała odwracac. Jest 60% szans na to,że się pwoiedzie. jeżeli nie, beda ciąć. W każdym razie mam się zgłosić na oddział z torba dla siebie i małej. Nie wiem po co ten pośpiech. Przecież dziecko się może odwrócić w ostatniej chwili.No ale muszę im wierzyć bo inaczej zwariowałabym, Nie mam innego wyjścia. Trzymajcie kciuki drogie Panie.
Całuski i pozdrawiam
Całuski i pozdrawiam
witam laseczki ja to ranny ptaszek hehe moja corcia nieche juz spac hehe ale nie powiem wyspalam sie ja do jedzonka mojej lali tez nie narzekam jest juz wiele lepiej niz miesiac temu chodz okaze sie dzis ile przytyla nie licze na wielki skok ale chodz troszek zeby bylo dobrze .
Kasia jakie sliczny te fotki a twoje maluszki to caly tatus nic dodac nic ujac hehe normalnie kserokopie hehe
cfcgirl no to zyczymy powodzenie i z tego co wynika to wrocisz do domciu juz z Marysienka no i fajnie trzymam kciuki mocno i ciesz sie ze Marysienka bo moja Vici wkoncu bedzie miala kolezanke hehe do zabawy z na jeszcze poczeka ale samo to ze mala ksiezniczka to sie cieszymy z Vici heheh .ale lepiej bedzie zeby sama sie szybciutko obrucila tak wiec powiedz jej tam do brzuszka niech taka leniwa nie jest hihihi ale to laska to wiadomo ze musi sie wyszykowac do wyjscia na swiat wiesz fryzura paznokcie makijaz hihihihi
to tak jak moja corus jak sie urodzila to taka czysciutka byla to wszyscy mowili ze dlatego tak dlugo sie rodzila bo sie wyszykowac musiala hehe
Kasia jakie sliczny te fotki a twoje maluszki to caly tatus nic dodac nic ujac hehe normalnie kserokopie hehe
cfcgirl no to zyczymy powodzenie i z tego co wynika to wrocisz do domciu juz z Marysienka no i fajnie trzymam kciuki mocno i ciesz sie ze Marysienka bo moja Vici wkoncu bedzie miala kolezanke hehe do zabawy z na jeszcze poczeka ale samo to ze mala ksiezniczka to sie cieszymy z Vici heheh .ale lepiej bedzie zeby sama sie szybciutko obrucila tak wiec powiedz jej tam do brzuszka niech taka leniwa nie jest hihihi ale to laska to wiadomo ze musi sie wyszykowac do wyjscia na swiat wiesz fryzura paznokcie makijaz hihihihi
to tak jak moja corus jak sie urodzila to taka czysciutka byla to wszyscy mowili ze dlatego tak dlugo sie rodzila bo sie wyszykowac musiala hehe
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Cfcgirl ja nie chce cie straszyc ale takie obracanie to podobno baaardzo boli. Zreszta niech Dorota Ci opowie jak uciekla z gabinetu lekarza jak jej zaczel obracac:--(
No i potem jak mi Marcel sie nie obracal to tez gadali ze beda obracac ale ja od frazu powiedzialam ze ja nie bede chciala i ze wole juz cesarke. No i ba szczescie w 36tygodniu sam sie obrocil
No ale oczywiscie to Twoja decyzja Wkazdym badz razie ja trzymam kciuki zeby Marysia sama sie obrocila
Kasia fajne zdjecia Super rodzinke tworzycie
No i potem jak mi Marcel sie nie obracal to tez gadali ze beda obracac ale ja od frazu powiedzialam ze ja nie bede chciala i ze wole juz cesarke. No i ba szczescie w 36tygodniu sam sie obrocil
No ale oczywiscie to Twoja decyzja Wkazdym badz razie ja trzymam kciuki zeby Marysia sama sie obrocila
Kasia fajne zdjecia Super rodzinke tworzycie
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Cfcgirl moze juz trafilas gdzies na te cwiczenia, sprobuj sobie ich. Na pewno nie zaszkodza a moze pomoga
Możesz sama spróbować nakłonić dziecko do obrotu z położenia miednicowego do główkowego poprzez częste przyjmowanie określonych pozycji.
• Leżenie na plecach z biodrami uniesionymi na kilku poduszkach
• Klęczenie z ramionami i głową opuszczonymi jak najniżej i wysoko uniesionymi biodrami. Dodatkowo można nimi wykonywać okrężne ruchy albo po prostu wyfroterować podłogę.
Możesz sama spróbować nakłonić dziecko do obrotu z położenia miednicowego do główkowego poprzez częste przyjmowanie określonych pozycji.
• Leżenie na plecach z biodrami uniesionymi na kilku poduszkach
• Klęczenie z ramionami i głową opuszczonymi jak najniżej i wysoko uniesionymi biodrami. Dodatkowo można nimi wykonywać okrężne ruchy albo po prostu wyfroterować podłogę.
niunka19-82
Szczesliwa mamuska!
hej kobitki
Podpartuje was troszkie i nie moge nadarzyc z czytaniem.
Ingrid - SERDECZNE GRATULACJE:-)
Kasiek - biedny twoj Michas. Dobrze ze mu sie polepszylo, wiem jak maluszek cierpi , bo Szymon mial zapalenie krtani. Jeszcze miesiac i chyba sie zobaczymy co?
Cfcgirl- kochana trzymamy kciuki , wszystko bedzie dobrze, musisz zaufac lekarzom i woerzyc ze wszystko bedzie ok. Jeszcze troszkie i bedziecie w trojke:-)
No kobitki a u nas na pomorzu pada deszcz , spiacy dzien, nawet na spacer nie mozna wyjsc.
My teraz czekamy na odbior paszportu ( Mojego i Szymka) . Bedziemy w angli ok 10 maja , wiec jeszcze troszkie sie pogoscimy w polsce. Tylko ze po tych goscinach troszkie kilo przybylo:-(i teraz nie moge nic zgubic.:-(No coz moze kiedys uda mi sie wrocic do wagi z przed ciazy.
Szymon zaczyna troszkie marudzic , nie wie co chce , a wszystko zwiazane z zabkowaniem, jeszcze nie ma zabka, ale chyba juz niedlugo cos wykielkuje. :-)
Zaczelam mu podawac jakies 3 tyg temu Bebilon 2 , no ma alergie na bialko, bylismy a pediatry i przepisal bebilon pepti, zobaczymy czy cos pomoze, bo ma straszna wysypke na nozkach i raczkach . Wyglada jak biedronka.
No i musze konczyc papa i pozdrowienia dla wszystkich.
Karolinko ucaluj kedziorka:-)- od cioteczki.
Podpartuje was troszkie i nie moge nadarzyc z czytaniem.
Ingrid - SERDECZNE GRATULACJE:-)
Kasiek - biedny twoj Michas. Dobrze ze mu sie polepszylo, wiem jak maluszek cierpi , bo Szymon mial zapalenie krtani. Jeszcze miesiac i chyba sie zobaczymy co?
Cfcgirl- kochana trzymamy kciuki , wszystko bedzie dobrze, musisz zaufac lekarzom i woerzyc ze wszystko bedzie ok. Jeszcze troszkie i bedziecie w trojke:-)
No kobitki a u nas na pomorzu pada deszcz , spiacy dzien, nawet na spacer nie mozna wyjsc.
My teraz czekamy na odbior paszportu ( Mojego i Szymka) . Bedziemy w angli ok 10 maja , wiec jeszcze troszkie sie pogoscimy w polsce. Tylko ze po tych goscinach troszkie kilo przybylo:-(i teraz nie moge nic zgubic.:-(No coz moze kiedys uda mi sie wrocic do wagi z przed ciazy.
Szymon zaczyna troszkie marudzic , nie wie co chce , a wszystko zwiazane z zabkowaniem, jeszcze nie ma zabka, ale chyba juz niedlugo cos wykielkuje. :-)
Zaczelam mu podawac jakies 3 tyg temu Bebilon 2 , no ma alergie na bialko, bylismy a pediatry i przepisal bebilon pepti, zobaczymy czy cos pomoze, bo ma straszna wysypke na nozkach i raczkach . Wyglada jak biedronka.
No i musze konczyc papa i pozdrowienia dla wszystkich.
Karolinko ucaluj kedziorka:-)- od cioteczki.
cfcgirl
Mamusia Marysi
hej
Dzięki za rady i za dobre słowa. Mam nadzieje,że Marysia nie bedzie uparciuszkiem. Ja chciałabym miec naturalny poród więc chcialabym spróbować tego obracania. najwyżej w trakcie pwoiem,ze dziękuje bo za bardzo boli...
INGRID GRATULACJE KOCHANA :-):-):-)
Dzięki za rady i za dobre słowa. Mam nadzieje,że Marysia nie bedzie uparciuszkiem. Ja chciałabym miec naturalny poród więc chcialabym spróbować tego obracania. najwyżej w trakcie pwoiem,ze dziękuje bo za bardzo boli...
INGRID GRATULACJE KOCHANA :-):-):-)
jasmina111
Fan(ka)
cfcgirl - Jaśminka była ułożona pośladkowo i miałam cesarkę. Jeszcze znam taki sposób że latarkę przystawia się do dolnej części brzucha i się świeci, podobno dziecko może z ciekawości zmienić pozycję główką w kierunku światła. ALE NIE WIEM CZY TO NIE JEST JAKIŚ ZABOBON :-);-)
kamalódź - mieszkam na LS16 Cookridge
A mnie od wczoraj boli głowa buuuuu
kamalódź - mieszkam na LS16 Cookridge
A mnie od wczoraj boli głowa buuuuu
reklama
cfcgirl - no to my teraz dopingujemy Marysie, by w godzinie W byla we wlasciwej pozycji
jasmina - z ta latarka cos jest, moj maz jak swiecil latarka do brzuszka to Kuba bardzo wtedy sie ozywial i kopal w to miejsce natomiast na Macka to nie dzialalo
niunka - ja tez mam ten sam problem jak jestem w Polsce, zawsze mi przybywa kilogramow, ale na szczescie tu je trace
jasmina - z ta latarka cos jest, moj maz jak swiecil latarka do brzuszka to Kuba bardzo wtedy sie ozywial i kopal w to miejsce natomiast na Macka to nie dzialalo
niunka - ja tez mam ten sam problem jak jestem w Polsce, zawsze mi przybywa kilogramow, ale na szczescie tu je trace
Podziel się: